hoi hoi.. Ik vraag me af he.. Zit er een houdbaarheidsdatum op een zak aardappelen? Het staat er niet op namelijk.. Heb een zak aardappelen gevonden die al wel een paar weken ligt.. Waren de aardappelen paar weken geleden kwijt, manlief was vergeten te zeggen dat hij de zak in het keukenkastje heeft gestopt.. En aangezien we een keukenkast hebben die heel breed is en die maar voor de helft gebruikt kan worden (en het laatste deel dus niet zichtbaar is) Zou ik die nog kunnen gebruiken? Of word dat drap?
zolang ze nog stevig zijn is er volgens mij niks aan de hand. zodra ze hier zacht en sompig worden gooi ik ze weg
Zolang ze niet helemaal zacht zijn voordat je al begint met schillen, of als er wortels uit beginnen te komen gebruik ik ze nog.
Ik gebruik ze ook alleen niet meer als ze helemaal zacht zijn, maar hier groeit er wel eens een wortel uit en dan smaken ze nog best.
Als ze helemaal zacht zijn, kun je ze even een paar uur in water laten liggen. Dan worden ze weer stevig. Als ze stinken en je vingers verdwijnen halverwege in de prut, dan zijn ze niet goed meer.
ik had laatst ook zo'n actie, dacht dat de zak op was, had een nieuwe gekocht, even later vond ik de oude zak weer...aardappels hadden allemaal scheutjes groen. Heb ze eraf gesneden en gewoon nog gebruikt, sommige waren wat zacht...maar verder kon je ze gewoon nog eten
Wij doen wel een maand met aardappelen hoor. Ze zijn bij ons wel eens zacht en met boomstam en al maar zolang ze goed ruiken...
heb vant weekend een zak gekocht waar de wortels al uit kwamen haha.. Heb de zak toch maar weggegooid. ze voelden aardig zacht aan en de binnenkant zat vol met blauwe plekken..
Haha ik zat ook al lang met dezelfde vraag. Ik heb altijd een zak aardappelen in de voorraadkast staan en als ik die zak vergeet kom ik er na een week of 2 ineens achter dat er nog een zak staat. Dan hebben de aardappelen ook wortels gekregen maar ik gooi het dan altijd weg...vind het gewoon eng om het dan beet te pakken.
haha, baalde er wel van, want we halen altijd aardappels bij de groenteboer, die zijn gewoon veel lekkerder maar ook veel duurder dan uit de supermarkt..
Die wortels snij ik er gewoon af hoor . Die aardappels zijn nog prima. Ook groene plekjes zeggen niks over bederven, die moet je er gewoon af snijden. Als ze gaan stinken of natte plekken krijgen zijn ze niet meer goed, maar verder kun je ze gewoon nog eten.
Ik gebruik ze altijd nog best lang na aankoop. We eten niet zo heel vaak aardappels, hooguit 1 a 2x per week. Soms groeien er al helemaal plantjes aan de aardappels, ach dan schil ik ze nog steeds gewoon. Als er van die zwarte plekken op de aardappels zitten of bruine plekken, dan gooi ik ze weg. Offtopic: vroeger was ik cassiere bij Albert Heijn en ik heb weleens klanten gehad die een zak verrotte aardappels hadden gepakt. Dat is een walgelijke lucht. Je gaat over je nek als je dat ruit. Het lijkt net de geur van rottend vlees.