Gerechten voor maximaal €1,25 p.p.

Discussie in 'De lounge' gestart door LisbethSalander, 2 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bloemetje1

    bloemetje1 Fanatiek lid

    13 apr 2009
    1.298
    132
    63
    1 pak diepvries spinazie a la creme 0,59
    klein pakje rundergehakt 125 gram 1,25
    1 pak dikke macaroni 0,68
    ik ben zelf geen pasta liefhebber,maar deze vind ik heerlijk
    had het recept van collega gekregen,en sindsdien maak ik hem ook regelmatig.
     
  2. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Gevulde paprika's


    Paprika s
    Bulgur
    Gehakt, worst of ander vlees
    Kruiden
    Groenten
    Beetje kaas

    Alles naar keuze

    Vlees bakken
    Evt groenten toevoegen
    Kruiden naar smaak
    Gekookte Bulgur toevoegen en mengen
    Paprika s halveren
    Vullen met mengsel
    Beetje kaas eroverheen
    In oven afbakken



    Met een pakje bulgur doe je heel lang
     
  3. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.143
    1.682
    113
    Spaghetti taart
    1 pak spaghetti 0,57
    1 pot pastasaus 1,89
    Ricotta 2,37
    Verse spinazie 1,50
    Olijvenplakjes 0,79
    Eieren 0,50
    Totaal 7,42 en is genoeg voor 6 personen zeker als je nog wat salade erbij doet.
     
    Zulema vindt dit leuk.
  4. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Gisteren pompoen risotto gemaakt:

    1 Pompoen (99ct bij Lidl)
    Risotto rijst (1,53 bij AH, lidl prijs weet ik niet maar is minder)
    Groenteboullion blokje (5ct)
    Kruiden uit de tuin (gratis)
    Parmezaanse kaas / geitenkaas (ca 1 euro)
    2 uien (20 ct)
    Komkommer (1euro)

    Totaal 4,78 voor 4 personen = 1,20pp

    Afhankelijk van welke pompoen de pompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden, met beetje olijfolie en kruiden (italiaanse kruiden / salie / rozemarijn / tijm) in ca 20 min garen in de oven (200c). Ondertussen de ui fruiten met knoflook en de risotto rijst even meebakken. Als de risotto rijst glazig is beetje bij beetje de bouillion toevoegen tot de rijst gaar en smeuiig is. Pompoen toevoegen en kaas erdoor. Komkommer in plakjes er bij .
     
  5. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Nu chili sin carne aan het maken voor 2 dagen:

    kidneybonen 2 blikken 400gr €1,48
    Bruine bonen 1 blik 400gr. €0,70
    Blik mais. €0,75
    Tomatenblokjes blik. €0,45
    Passata 500gr. €0,49
    2 paprika’s. €1,20
    Uien. €0,20
    Zoete aardappelblokjes 400gr. €2,25

    kruiden standaard op voorraad knoflook, chilipoeder, komijnzaad gemalen, korianderblad, oregano, kaneel

    ene dag eten we dit met rijst €1,00 andere dag met turks brood €1,00.

    samen €9,52 voor 2 dagen.
     
    NiVa0230 en citroenrasp vinden dit leuk.
  6. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    Loempia taart:

    Kipfilet 2,00
    3 el sojasaus 0,20
    400 gram wokgroente 1,99
    8 plakken filodeeg 0,90
    3 eieren 0,48
    handje cashewnoten 0,60

    Afhankelijk of je met 5 ( 1,33 pp) of 6 (1,11 pp) van eet.
     
  7. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.025
    14.679
    113
    Vrouw
    Boerenkool stamppot
    600 gram boerenkool € 2,78
    1,2 kg aardappelen. € 1,60
    3 rookworsten. € 3,57
    Totaal €7,95
    Daar eten we met 9 personen van (en houden denk ik nog over ook;))
     
  8. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.394
    1.173
    113
    500 gr basmati rijst 1,39
    2 prei 0,98
    2 eieren 0,35
    1 blik smac (goedkope variant) 1,54 (optioneel)

    Dan evt saté naar keuze erbij of wat je zelf lekker vind..
     
  9. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Ik zal een poging doen maar exact uitrekenen lukt me niet. :oops:

    Quiche met prei en zalm.
    Voor 2 volwassenen en 1 kind. (man eet wel veel, voor 1,5 persoon makkelijk)

    Pakje bladerdeeg (lidl 0,70)
    Zalm (lidl 250 gram voor 4,99)
    Prei (lidl 3 voor 1,- maar heb er 1,5 gebruikt.)
    Eieren ( 4 stuks, 0,60 voor 4 stuks.)
    Slagroom (250 ml 0,60)
    1 ui (lag er nog van 5 kilo die ik gekocht had een week of wat terug)
    kleine winterpeen (had ik nog liggen)
    Geraspte kaas. (heb wat van een groot blok geraspt)

    Ui in kleine stukjes, prei in halve ringen en beide even aanbakken. Wortel in fijne slierten en even meebakken.
    Bladerdeeg 6 plakjes in een grote ovenschaal of taartvorm en even voorbakken (10 min op 180 graden)
    Als die klaar is doe je de zalm op een stukje folie en "bak" je die 5 min op 180 graden.
    Ondertussen klop je de eieren met de slagroom en wat peper en zout.
    Dan de prei/wortel mix op de bladerdeegbodem. De zalm in kleine stukjes en erover verspreiden gevolgd door het ei mengel erover. Wat geraspte kaas en 40 min op 180 graden in de oven.
     
  10. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.992
    2.694
    113
    Vrouw
    Wij aten vandaag courgette overschotel van lekker en Simpel.
    https://www.lekkerensimpel.com/courgette-ovenschotel/

    I
    k gebruikte 2 courgetteS 1,30
    Half pakje tomatensaus 35 cent
    Wat kruiden en knoflook 20 cent ?
    Volkoren pasta 40 cent
    En deed er een paar tomaten extra op 50 cent
    Dan nog iets geraspte kaas toevoegen. Smaakte lekker:thumup:
     
  11. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.812
    2.501
    113
    Vrouw
    9 personen en dan 600 gr boerenkool, dat is toch veel te weinig? En dan 3 rookworsten (totaal 750 gr) dan eet je toch meer vlees dan groenten?
    of zoals de loempia taart 400 gr voor 5 personen?
     
    suus1983 en citroenrasp vinden dit leuk.
  12. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.812
    2.501
    113
    Vrouw
    Grappig dat ik vanuit huis at, met purree, nu met man juist rijst!
     
  13. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    Je bent natuurlijk vrij om er nog een komkommer salade of iets bij te doen maar persoonlijk vind ik de taart er niet lekkerder op worden als er meer groente in zit.
     
  14. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.025
    14.679
    113
    Vrouw
    Klopt dat is eigenlijk te weinig. Eigenlijk eten we er met 8 personen van. De jongste eet maar 1 hap groente:$
    Mijn kinderen houden niet van groente. Ik kan wel meer klaarmaken, maar dan gaat het toch niet op;)
    Het is idd meer vlees dan groente, maar pp is het nog geen extreem groot portie vlees.
    De kinderen waren juist blij met 'lekker veel wordt erin' :roflmao:
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.383
    21.760
    113
    Het viel me ook al op dat er best weinig groenten genoemd worden :oops:. Niet alleen deze specifieke post hoor. Wij moesten ook jaren op een strak budget leven en als je dan gezond wil eten (dus: ruimschoots groenten) moet je keuzes maken. Wij aten daarom ook niet vaak vlees. Vlees is nou eenmaal niet echt goedkoop (en dan is het alsnog goedkoper dan het eigenlijk zou moeten zijn, maar dat terzijde). Met een kilo bonen kan je zeker 2 keer doen als gezin en dus veel goedkoper. Een ei is ook niet al te duur. Verder is een grote witte kool goedkoper dan een zakje stoplichtpaprika in de winter en haal je veel, veel meer porties uit. Om maar wat te noemen. Het is soms even gepuzzel maar maakt je wel vindingrijk.

    Overigens bekritiseer ik niemand oid, maar het is wel iets dat me gewoon opvalt. Ik zie het wel vaker in topics over zuinig leven hoor, dat er allerlei niet al te gezonde budgetrecepten voorbij komen (spek, worst uit blik en zakjes aardappelpuree etc). Dat moet soms natuurlijk gewoon kunnen, maar het kan zeker én gezond, én goedkoop (en op de koop toe is het vaak ook nog eens milieubewust). Alleen kost het zeker in het begin vaak wat meer moeite als je de "standaard maaltijden" met veel vlees e.d gewend bent.
    Blogs die op budgetkoken gericht zijn kunnen hierbij trouwens wel helpen.
     
    LisbethSalander, Shay25 en Linda86 vinden dit leuk.
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Nou die boerenkool kan ik mij ook niet voorstellen. Hier gaat 500 gram boerenkool met 4 personen schoon op. En dan 1 rookworst.
     
  17. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.678
    18.753
    113
    Vrouw
    Ik dacht net hetzelfde.
    Kleine porties, geen vlees of maar een mini beetje.
    Of je ook echt bespaard door zo te koken?
    Volgens mij heb je gewoon veel sneller trek.
     
  18. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Ik denk niet dat sommigen een keuze hebben. Als je geld genoeg hebt besef je echt veel te weinig hoe DUUR gezonde producten zijn. Fruit, groente, goed vlees etc.
     
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.383
    21.760
    113
    Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Zoals ik al eerder aangaf hadden wij ook jaren echt weinig te besteden. Echter ik geloof dat je altijd wel een keuze hebt (schrijnende gevallen die van de voedselbank afhankelijk zijn voor de duidelijkheid daargelaten!). Het vergt zeker veel creativiteit en dus energie - iets dat niet iedereen heeft in moeilijke financiële situaties. Maar ik merk helaas wel dat veel mensen zeggen geen keuze te hebben, ze maken alleen andere keuzes dan een ander. Dit doet me een beetje denken aan iemand die ooit een blog had over het aflossen van haar schulden. Bij iedere uitspatting (en dat waren er nogal wat) zei ze "Maar ik was hier ook wel echt aan toe" / "anders houd ik het niet vol" etc, beetje het slachtofferrol idee.

    Zoals je al aangaf 'fruit, groenten en goed vlees'... De vraag is of je dat allemaal nodig hebt? Fruit en groenten zeker wel. En ook daarin zijn er genoeg keuzes te maken: alleen seizoensgebonden producten, aanbiedingen, markt, geen voorgesneden groenten, zelf wat verbouwen in de tuin of op balkon en zoveel mogelijk zelf maken etc. Je kan ook je boterham beleggen met komkommer ipv dure kaas, nog gezonder ook. Ui is ook gewoon groente.
    Vlees heb je in principe niet nodig dus zou je makkelijk kunnen schrappen. Een kilo vlees kost zeker iets van 10 euro (kip misschien de helft), een kilo bonen (waar je met een gezin van 4 makkelijk 2x van kan eten) kost je een maximaal kwart daarvan, dan is de keuze al snel gemaakt.
    Vleesmaaltijden kan je dan altijd nog bewaren voor in het weekend als je het niet volledig wil schrappen. En gehakt bv kan je aanvullen met extra groenten, tofu, linzen of seitan, zodat je minder gebruikt zonder dat de vleessmaak echt verloren gaat. Nasi/bami met alleen een gebakken ei is ook erg lekker.

    Ik kan me natuurlijk wel voorstellen dat wanneer je van de één op de andere dag in een lastige situatie terechtkomt het veel moeilijker zal zijn dan voor iemand die al langer consumindert.
     
  20. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.812
    2.501
    113
    Vrouw
    3x rookworst vind ik geen goed vlees. Groente is veel goedkoper dan vlees.
    Dus het zal meer gaan om de keuze die je maakt in combinatie met gezondheid.

    Ik zal dus eerder kiezen voor meer groente dan meer vlees, ik bedoel 1 rookworst a 250 gram of 2 pakken boerenkool van 450 gr?
     
    tuc, Linda86 en citroenrasp vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina