Wij kopen geen biologische vlees nee. Heel eerlijk, als je een haven arbeider als vent hebt die iedere dag een goeie lap vlees op zijn bord wilt en je portemonnee is niet heel goed gevuld, dan kies je inderdaad niet voor biologische vlees. Maar dat is voor iedereen anders uiteraard. Ik snap dat het beter is maar het is hier niet te doen.
Favoriet van de kinderen: Pasta met (diepvries) spinazie en pesto. Pesto kun je zelf maken (basilicum, olijfolie, pijnboompitten en event parnezparme kaas), maar dat wordt iets duurder denk ik.
Hier ook totaal geen besef van prijzen want heb het toch nodig. Maar ik moet zeggen dat dit gerecht lekker klinkt en dat een keer ga proberen. Op hoeveel graden zet je de oven dan?
Oosterse broccoli voor 4 personen: 500gr broccoli €0,79 (jumbo) 500gr mie nestjes €0,87 (jumbo) Pot roerbaksaus ketjap €1,43 (jumbo) 150gr ongezouten cashewnoten €1,87 (jumbo) 10 eieren €1,57 (jumbo) Totaal: €6,53 Nodig voor recept: 500gr broccoli 300gr mie nestjes 0,5 pot roerbaksaus 50gr cashewnoten 2 eieren p.p. Broccoli beetgaar koken. Eieren hard koken. Mie koken volgens verpakking. Roerbaksaus met broccoli opwarmen in een hapjespan. Mie op het bord, saus er over en eieren erbij. Handjes nootjes eroverheen en klaar Wij vinden het vaak ook lekker om wat kroepoek erbij te eten. Is iets duurder dan €1,25 p.p. Maar je houdt van de eieren, cashewnoten en mienestjes over om iets anders mee te maken.
Favoriet van de kids hier zijn krieltjes (2x voordeelzak a 1,00) diepvrieshamburgers (1,79 voor 12) en snijbonen (1,59) Meestal nog appelmoes erbij en evt salade.
Wat helpt is afwegen, als je dat een paar weken hebt gedaan lukt het vaak wel daarna. Leuk topic dit! Ik weet de prijzen niet, maar dit is volgens mij wel binnen budget: 1 kleine chorizo worst in blokjes snijden en uitbakken (dan zie je meteen hoeveel vet er af komt ) Pasta (ik neem meestal een volkoren penne pasta) Spinazie uit de vriezer Verder kopen wij ongeveer eens per half jaar 25 kilo biologische koe bij familie. Doordat je een keer een grotere uitgave hebt heb je daarna niet meer echt in de gaten wat een maaltijd echt kost. Het vlees is wel veel lekkerder dan bij de supermarkt. Bij de jumbo hebben we een 50 cent en 1 euro bak. Dat is eten wat tm die dag houdbaar is. Daar ligt soms ook vlees in dus dat maakt de maaltijd ook goedkoop. En bij de ah heb je ‘buitenbeentjes’; groenten en fruit wat net wat anders qua vorm is dan de mooie standaarden. Smaakt hetzelfde maar is iets goedkoper.
Wat fijn dat er al zoveel berichten in staan. Heb nog lang niet alles gelezen. Mijn kinderen juichen als ik zeg dat we macaroni eten en eten het liefst kale met geraspte kaas, evt ketchup curry erbij. Op die manier lukt het soms als het echt heel krap is om een fijne maaltijd hun voor te zetten. Met dit topic kan het dus vaker goedkoop. En ik verwacht hier meer gezonde maaltijden dan die ik in een karige maand verzin.
A de diepvries hamburgers, die durf ik amper te noemen. Gewoon zo goedkoop dat kan niet helemaal goed zijn, maar ik gebruik ze ook! Helaas lust mijn man ze dan weer niet maar kinderen wel. En ik ook. Ik doe ook weleens. Zilvervliesrijst van Lidl en een pot witte bonen in tomatensaus. Ja en zonder vlees. Mijn man hoeft al dat goedkope niet maar mijn kinderen en zelf gaat goed. Ik doe wel aan mijn houding laten zien hoe speciaal en lekkers ze te eten krijgen.
Ik ben nu aan het lezen. En gewoon positief emotioneel bij sommige recepten. Lekker en goedkoop en gezond, ja ook van zulke dingen krijg ik tranen in mijn ogen. (Heb ik wel meer bij dingen die mij blij maken.
Wauw!!! Hier schil ik 750 gr voor 4 personen en dan blijft er nog over.. maar ik moet erbij zeggen dat wij voornamelijk rijst eten. Als ik 3 kilo aardappelen haal, dan eten we daar ruim 2 weken van hahaha Door de lasagne en spaghetti doe ik tegenwoordig geen 500 gr vlees, maar gewoon 300gr en meer groenten. Sowieso meer groenten dan bonen/ aardappels etc
Snap het hoor! Het was ook een financiele vraag, thats all. Het concept van bijhouden hoeveel je nu eigenlijk uitgeeft spreekt me namelijk zeker aan, maar dan weet ik dat mijn budget iets hoger ligt
Ik vind overigens wel dat in sommige recepten echt weinig groente bevat, 500 gr brocolli voor 4 personen is echt niet genoeg, liever 200 of 250 gr pp.
Ja de 35% stickers...Love Em!! Same here, om de dag vlees en minder vlees (300 gram voor 4 personen voor bijvoorbeeld door de pasta is meer dan voldoende) En ja de verspaketten zijn hier ook een hit!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er totaal niet op let. Geef tussen de 50 en 100 euro pw uit aan boodschappen en veel biologisch. Eten zelden vlees en dat voor 1 volwassene en een kind van 4. Deze past denk wel binnen budget. 1 grote uit gesnipperd fruiten 1 pompoen in stukjes van 1 cm dik gesneden en toevoegen aan de gefruitte ui. Een min of 2 laten sudderen en dan 150 ml water toevoegen plus 1 boulionblokje. Op een zacht vuur laten garen en wanneer alles beetgaar is er een in kleine stukjes gesneden appel aan toevoegen. Plus een eetlepel oregano. Let op: de appel niet eerder toevoegen anders wordt de pompoen niet gaar. Je kan het serveren met graan en wat geraspte kaas. Hier is het favoriet van zoon. Kost ongeveer een half uurtje om te maken.
Je zou dan wel alleen uit het seizoen en uit NL kunnen kopen als je rekening wilt houden met het milieu. Ik vind het knap om zo met de prijs bezig te zijn, eerlijk gezegd heb ik geen idee wat onze kosten voor een avondmaaltijd zijn en let ik vaak ook niet op aanbiedingen. Wel voor dingen als wasmiddel enzo, maar niet voor vers. Wij eten wel veel uit het seizoen, en vlees altijd biologisch. Groente eet ik in de zomer deels uit eigen tuin. Ik vraag me wel af: eet iedereen met een budgetmaaltijd wel verse groente, of uit blik/pot?
mijn man vind het trouwens erg lekker met een flinke schep sambal erdoor, ik zelf vind zonder lekkerder.