Uit eten vanavond: wat kan ik nemen?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Fan13, 2 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fan13

    Fan13 Lid

    2 okt 2013
    6
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goedemiddag allemaal,

    Ik heb gister een positieve test gedaan :)
    Het is dus nog erg pril en dus nog voor een tijdje ons geheimpje.
    Nu ga ik vanavond uit eten met vrienden en heb net de de kaart met voorgerechten bekeken.
    Ik maak mij zorgen over alle gerechten want er staat veel rauw, kaas en vis op.

    Welk gerecht zouden jullie aanraden?

    Volgens mij is de Zeeduivel de enige optie?!?

    Oosterse combinatie

    Lekkernijen van divers vis en vlees, veelal "rare" bereid

    Zeeduivel

    Gemarineerde zeeduivel met een duivelse saus

    Spinaziekaas

    Wilde onbespoten spinazie met magor- en geitenkaas,
    groenten en pecannootjes

    Rundercarpaccio

    Carpaccio van licht gerookt rundvlees met Parmezaanse kaas,
    pijnboompitjes en balsamico-dressing

    Tonnato Vitello

    Gerookte Beemster kalfsfilet, tonijn en tonijnmayonaise

    Groetjes,

    Fan13
     
  2. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Ik zou voor de zeeduivel gaan en de saus apart laten serveren.
    Spinazie zou evt ook nog kunnen als de geitenkaas hard is...
     
  3. Fan13

    Fan13 Lid

    2 okt 2013
    6
    0
    0
    NULL
    NULL
    Thanks Blub69!
    Ik zat later te denken dat ze waarschijnlijk ook wel een soepje zullen hebben. Dat neem ik normaal nooit, maar is wel zo veilig :)
     
  4. Selina1984

    Selina1984 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.460
    11
    38
    Vrouw
    je kan ook stiekem het restaurant even bellen of ze dingen bv vesr bereiden. Zo heb ik vrijdag gerookte zalm gehad, maar was vers gemaakt, dus dan kan het wel.
     
  5. pepe

    pepe Fanatiek lid

    29 okt 2012
    1.021
    0
    36
    Is zeeduivel weer geen roofvis wat niet zou mogen? Ik vind het een lastige kaart, ik zou niets durven bestellen.;)
     
  6. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    neem lekker de kalfsfilet mmmmh! en anders de zeeduivel... kan beide prima
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    zolang je niet elke dag een roofvis eet kan het best hoor... niet te krampachtig zijn.

    En waarom zou je saus apart laten serveren bij de zeeduivel?
     
  8. pepe

    pepe Fanatiek lid

    29 okt 2012
    1.021
    0
    36
    Cygnet, we lopen gelijk! :D
     
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.797
    19.016
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Zeeduivel en tonijn kunnen gewoon hoor. Je moet niet drie keer per week roofvis eten, maar af en toe een keer kan zeker geen kwaad. En die geitenkaas kan waarschijnlijk ook gewoon. In Nederland tref je niet vaak ongepasteuriseerde geitenkaas. Als het een heel duur / chique restaurant is misschien wel. Maar dan zou je vooraf even kunnen bellen om het na te vragen.
     
  10. Fan13

    Fan13 Lid

    2 okt 2013
    6
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel voor de adviezen!
    Gister in het restaurant bleek de menukaart veranderd te zijn met andere en meer "veilige" gerechten :)
    Helaas kon ik niet voor een limoendessert kiezen want daar werd limoncelli bij geserveerd... Maar de Dame Blanche smaakte ook prima ;)

    Nogmaals dank (echt top dit forum)!
     
  11. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Misschien voor de toekomst, geiten- en schapenkaas mag je gewoon lekker eten. Listeria gevaar is er alleen bij rauwe koemelk.
     

Deel Deze Pagina