hoi meiden, ik ben dinsdag naar de gyn gehad, en had weer een andere, die aangaf dat de baby nu op 36 weken zit en 2500 gram weegt en dat ze ook nog steeds in een stuit ligt, nu willen ze een versie proberen( ik niet, vind doodeng) en ik moet hier serieus over gaan nadenken gaven ze aan want een keizersnede is erg risicovol voor de moeder als moeder overgewicht heeft. ik heb dus een aantal vragen gesteld zoals wat als versie niet lukt, ja dan moet je alsnog een keizersnede want een stuitbevalling mag ik niet doen aangezien met laatste bijna misging tijdens bevalling.......Ik zei ok en wat als tijdens versie kindje hartslag daalt enzo , dan moeten we een spoedkeizersnede doen.... ik zei dus ok ik krijg twee keer antwoord dan moet keizersnede worden, dan kan het wel, maar hoe zit dan met risico? ja wat moet dat moet werdt er toen gezegd..... ik snap er allemaal geen bal meer van, heb een versie gezien op internet en ik vind echt doodeng, nu moet ik 20ste weer heen en dan wordt datum inleiding of keizersnede bepaald aan de hand van wat ik wil...... een van jullie hier ervaringen mee en advies voor me?
Ik heb geen ervaring met een versie, maar heb wel als vrouw met behoorlijk overgewicht een keizersnede gehad. Er is tegen mij niets gezegd over een verhoogd risico. Het is nu 3 weken geleden en ik heb een normaal herstel gehad, loop nu weer bijna rond alsof er niets gebeurd is.
Wat vind je eng aan een versie dan? Een ks is altijd een zware buikoperatie en bij overgewicht heb je gewoon kans op een slechte wondhechting. Daarnaast moet je meer verdoofd worden (en narcose heeft altijd risico's) en is de kans dat de ruggeprik mislukt ook groter. Je kan altijd beginnen met een versiepoging mocht je tijdens het toch te erg vinden kunnen ze altijd stoppen, maar heb je het iig geprobeerd.
hoi mama van drie ik heb ook flink overgewicht (echt flink) en mijn jongste zoon lag vanaf een week of 30 dwars in mijn buik. dus kon niet via de normale weg de gynacoloog raden het mij juist af om een versie te doen lastig vanwege mijn buikvet en ook vanwege mijn bloeddruk ik wilde het zelf ook niet dus ik heb met 38 weken een geplande ks gehad. alles is goed gegaan (wel veel bloed verloren maar dat kwam door een vleesboom en niet door overgewicht) ze hebben de ks met 2 (gynacologen) gedaan voor de zekerheid ik ben blij dat ik geen versie heb gedaan , want tijdens de ks bleek dat mijn zoontje vast lag met zijn schouder en arm en geen kant opkon. dit is mijn ervaring , maar zoals altijd is geen enkele situatie hetzelfde veel succes met je beslissing en met je bevalling en ik duim voor je dat je kindje alsnog draait en dit alles niet eens nodig is spinnekop
Dat hoop ik ook ja, alleen ligt ze al hele zwangerschap met hoofd boven, tijdens een echo hoofdje beneden.... maar goed nu al vanaf 20 weken zoals ze nu ligt. wat ik eng vind aan de versie is sowieso het draaien, wat moeilijker is als je dikker bent, de risico die eraanzit voor de baby, ivm navelstreng en loslaten placenta, ikheb de placenta op de voorwand zitten.... de kans op slagen is ook maar 40 procent in combinatie met mijn overgewicht en dan ook nog dat ze al behoorlijk ingedaald is met der kontje.... ik denk nog even over na maar neig nu wel heel erg naar een keizersnede, maar met nog drie kids thuis en geen partner is het allemaal wel wat zwaarder om die beslissing te nemen.
ik heb ook 2 keer een ks gehad met overgewicht. en de ruggeprik en de operatie zijn beide erg goed gegaan.
iedereen kan wel zeggen dat het bij hun goed is gegaan, maar het feit blijft dat er bij overgewicht een verhoogd risico is. Zoals bij elke operatie bij iemand met overgewicht. De ruggenprik is lastiger te plaatsen en wanneer dit niet lukt moet je onder narcose. Bij een narcose moet je geïntubeerd worden, waarbij de procedure moeilijker is bij overgewicht. Daarnaast heb je door de huidplooien meer kans op een slechte wondgenezing en een grotere kans op trombose. Nu zitten er aan een versie uiteraard ook risico's, het is aan jou om die tegen elkaar af te wegen.