Kerstavond houden we een soort buffet bij ons thuis voor familie en aantal vrienden. We maken allemaal wat. Hebben jullie nog leuke ideeën, graag met recept?!? Ik wil weleens wat anders dan ik normaalgesproken maak nml.
Puree van rode biet met daarop warm gerookte zalm (gekookte rode bieten pureren met wat olijfolie en zout) Doperwtenpuree met gebakken coquille en munt (of gerookte makreel als je geen coquilles wil bakken)(doperwten koken dan pureren met wat munt en creme fraiche) Avocadomousse met Hollandse garnalen (of rivierkreeftjes of gerookte kipreepjes) (avocado pureren met wat zure room, zout en peper en citroensap) Oosterse carpaccio: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R521114/oosterse-carpaccio-met-bosui-en-gember Vitello tonnato in slablad (pureer blikje tonijn met mayonaise, peper en zout. Plakje fricandeau in slablad leggen en tonijnsaus erop lepelen. Dan nog wat kappertjes erop) Witlofschuitjes mat hollandse garnalen, appel, gesnipperde rode ui en citroenmayonaise (kan ook met gerookte kip) Deviled eggs met biet: https://www.juliusjaspers.nl/deviled-eggs-met-biet/
Ahhh, hier zitten een aantal goede tips tussen. Dank je! We maken per gezin 4 a 5 hapjes. Ik wil er best twee doen die wat meer tijd kosten, maar ze moeten niet allemaal bewerkelijk zijn. Dat red ik niet qua voorbereidingstijd nml.
Gevulde champignons /portobello Knakworstjes in bladerdeeg (in een cirkel gelegd) Bladerdeeghapjes Blini's met zalm (Blini's te koop bij Ah) Vijgen met gorgonzola
Doen wij ook met ons gezin en mn ouders + zusje. Ik maak bladerdeeg gevuld met feta en spinazie, rosbief gevuld met roomkaas en ui op een bedje van rucola, garnalencocktail, paprika/tomaat soepje (in klein formaat, koffie kopje ofzo) En ik zorg voor het toetje.. ik denk sinaasappel gevuld met ijs en licor43. Maar daar ben ik nog niet helemaal over uit..
Leuk! Doen wij ook. Alleen wij hebben zo'n familie die niet van de fijnproeverij is. Dus geen aparte liflafjes. Avocado vinden ze al te gek... tja zo lastig dus!