Hier ook! Ook vele kdv's maar maar 1 die aan flex opvang doet. We betalen alleen de uren die hij dan komt (en 1 vaste dag) Nadeel: het is op zo'n flexdag wél duurder. Ik zou dus liever gewoon vaste dagen werken...
Heet is ook verstandig om naar de toekomst te kijken. Waarschijnlijk ga je elk jaar een trap in je schaal omhoog. Als je na 2 jaar weer gaat werken, loop je vanaf dan dus elk jaar 2 trappen mis. Dat is een behoorlijk bedrag.
Ons kdv loopt helemaal leeg door de nieuwe regels. Er zijn zo weinig kindjes, dat groepen nu gecombineerd worden. Daar maak ik me wel zorgen om. De uurprijs stijgt dit jaar enorm dus het is zeker verklaarbaar. Ik ga ik niet naar een goedkoper kdv, heb een heel goed gevoel bij deze, de leidsters zijn super en de kids hebben het er naar hun zin. Wij gaan rond de 200 euro per maand extra betalen. Enorm bedrag, maar als ik minder ga werken gaan we er meer op achteruit. Onze kids gaan 2 dagen per week en dat blijft dus zo
Ik had gestemt.. Wij blijven werken. We hebben immers geen keuze maar nu vulde ik even de proefberekening in.. we krijgen straks nog maar 134 euro vergoed van de 750 die we moeten betalen. Hmm.. da's dus 3/4 van mijn salaris inleveren... Ik hoop dat ik ergens een grove fout heb gemaakt met invullen
Als je die fout hebt gevonden, laat het dan even weten.. Hier gaat meer dan de helft van mijn salaris naar de opvang.. Wij weten het nog niet.. We kijken het een maand aan na mijn verlof..Als ik het dan nog waard vind om te werken en zoveel in te leveren, dan blijven we dat doen.. Zo niet, dan stop ik met werken zodra mijn opzegtermijn is verlopen.. Heb dus nog niet gestemd..
ik blijf ook werken, ik kan in mijn beroepsgroep eigenlijk nergens een contract krijgen voor minder dan 24 uur. Daarnaast is het nog steeds rendabel voor mij, een kwart van mijn salaris is voor de kinderopvang nu. Eventueel ga ik kijken of ik in de avonduren juist extra vanuit huis zou kunnen werken. Verder hebben we al besparingen doorgevoerd voor volgend jaar waardoor we evenveel over blijven houden per maand
Ik heb gestemd dat ik minder ga werken, maar dat is niet vanwege de bezuinigingen. Ik heb ouderschapsverlof aangevraagd (moet nog goedgekeurd worden), waardoor ik vanaf januari 2 dagen p week ga werken ipv om de week 3 dagen. Onze dochter blijft gewoon 2 dagen naar de opvang gaan, daar veranderd niks aan. (in de weken dat ik 3 dagen werkte, ging ze de 3e dag naar mijn moeder) Omdat mijn inkomen lager wordt, veranderen ook de bedragen van de toeslagen, die worden iets hoger. De uurprijs van onze kinderopvang gaat 10 cent p uur omhoog, maar wat ik heb berekend op Belastingdienst/Toeslagen hoeven wij in 2012 zelfs minder te betalen na aftrek van de kinderopvangtoeslag dan dat we nu doen. (ongeveer 25 euro minder). Dus als ik het allemaal goed uit heb gerekend, gaan wij er zelfs qua toeslagen op vooruit. (mijn loon wordt natuurlijk wel minder, maar daar krijgen we ook nog een deel van terug door de ouderschapsverlofkorting. En volgens mij is het ook zo dat hoe lager je loon is, hoe minder er ingehouden wordt voor de belasting, dus dan is het verschil tussen bruto-netto ook kleiner) Dus of ik moet helemaal iets verkeerd hebben gedaan, maar volgens mij valt het voor ons allemaal reuze mee, ondanks dat ik minder ga werken. Maar ja, er staat wel bij dat nog niet alles bekend is is voor oa kinderopvangtoeslag, dus misschien veranderd en nog van alles als alles echt definitief bekend is.
ik heb gekozen voor "ja ik stop met werken" omdat die het dichtst bij mijn keuze in de buurt komt. Ik word namelijk ontslagen en krijg een uitkoopsom. Als ik dan weer zou gaan werken zou dat bij mijn inkomen opgeteld worden en dan wordt kinderopvang zo duur dat ik net zo goed thuis kan blijven. Wij hebben dus besloten dat ik 2012 thuis ga blijven, tenzij er echt iets leuks voorbij komt maar dat zie ik dan wel weer...
Ik wil gewoon werken. Ik kan niet blijven thuiszitten. Dan wordt m'n wereldje steeds kleiner en kleiner Wat ik wel belangrijk vind, de eerste jaren van je kindje, dan zal ik er wel zijn. Als de kindje 4 word en naar de basis school gaat, dan is het kindje meestal op de basis school wanneer jij moet werken. Ben blij dat ik thuis werk en dat ik flexibel genoeg ben, ik ben mijn eigen baas.
Als ik dit allemaal lees ben ik zo blij dat wij de opvang samen met onze beste vrienden regelen! Ik werk 16 uur in de week in de thuiszorg als ik een ochtenddienst heb gaat ons dochtertje naar mijn vriendin (vriendin heeft een 0 uren contract en werkt niet als ik een ochtenddienst heb) De ochtenden die mijn vriendin werkt komt hun dochtertje bij ons (nu is ze over 4 dagen uitgerekend van de 2de) Erg fijn dat het zo geregeld is kost niks alleen een paar km extra aan benzine
Ik wilde na de geboorte weer gaan werken, Heb gestemd voor de laatste optie want ws ga ik toch thuisblijven. Als manlief zijn examen in Januari haalt krijgt hij zo'n heerlijke salaris verhoding dat we mogen gaan toeleggen op de kinderopvang als ik wel 3 dagen ga werken. Dit vind ik dus wel zonde van ons geld. Ik kan ook in de avonden en weekenden gaan werken maar daar pas ik voor dan zie ik dus mijn man letterlijk nooit. Ook dan hebben we overgang opvang nodig want ik zou dan rond 5 a 6 uur moeten beginnen en man is pas om 7 uur thuis. Ik werk voor de extra's, en ga niet leven om te werken.
Dat de minister gelijk heeft verbaasd me ook niets, Voor de meeste mensen is het wel een hele achteruitgang maar loont het nog wel. Voor mij loont het gevoelsmatig niet. Ik kom van geen baan en ga naar een baan terwijl ik er 0,0 aan over houd. Het werk wat ik zou willen gaan doen is het beste in 3 dagen. Kan natuurlijk ook in 5 ochtenden maar dan kom je helemaal onvoordelig uit qua kdv toeslag. Ondertussen zal ons kindje naar een go of een kdv moeten want opa en oma zijn geen optie en minder werken voor mijn man ook niet. Dan kan ik voor mijn gevoel beter de komende jaren thuis blijven. Ik win er niks op en verlies alleen maar qualitie time met kind en man. Ga het nu pas weer bekijken als alle gegevens definitief zijn.
Ik blijf het wel verbazend vinden dat zo veel vrouwen de kinderopvang alleen relateren aan hun eigen salaris. Je partner heeft die opvang toch ook nodig?
Dat viel mij ook op, en dat past ook wel bij het beeld dat er (bijna) geen man is die minder gaat werken. Ik denk dat dat komt omdat veel gezinnen het 1,5 verdieners model hebben, waarbij de vrouw een 'kleine' baant heeft. Slechts 46% van de werkende vrouwen in Nederland is economisch zelfstandig, dus dan zal die het eerst de baan opgeven bij een verlaging van de KOT.
Hoe kan het nou dat je minder verdient dan 66% van het uurtarief van het KDV? Want 33% moet sowieso vergoed worden door je werkgever (verplicht) en dan nog het deel van de staat erbij (inkomensafhankelijk). Als je kind 10 uur per dag naar het KDV gaat (8 uur werktijd, half uur pauze, anderhalf uur reistijd) en je werkt 3 dagen en het uurtarief van het KDV is 6,50 per uur, dan kost het ongeveer 850,- per maand, waarvan 280 door je werknemer vergoed wordt. En dan nog een deel door de staat.... Stel je voor dat jullie bruto verzamelinkomen 80.000 per jaar is, dan vergoed de staat nog 11,4%. Dat is bijna 100,- Houd je over om zelf te betalen: 467,- Ieder baantje voor 3 dagen in de week (24 uur) waarmee je minder dan 467,- NETTO verdient, is dus niet de moeite waard.
Maar als iemand 3 dagen werkt, dan kan het wellicht voordeliger zijn als de man 1 dag minder gaat werken ipv dat de vrouw deze 3 dagen opgeeft.
Mijn man en ik werken allebei 4 dagen en onze salarissen liggen dicht bij elkaar. Maar ik ben zelf meer bereid om thuis te blijven.
Daar heb je gelijk in. Helaas is het echter nog steeds zo in het bedrijfsleven dat niet iedere man het voor elkaar krijgt om een dag minder te werken.
Maar hoe zit dat dan met die 33% vergoeding van de werkgever? Gaat dat automatisch? Of moet je dat zelf regelen? Heb daar nog nooit van gehoord namelijk.. wij krijgen een rekening van het KDV en de BD geeft daar een vergoeding voor..