gevulde eieren

Discussie in 'De lounge' gestart door shanai, 1 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. shanai

    shanai Bekend lid

    8 feb 2008
    816
    0
    0
    limburg
    wie heeft er nog een ouderwets recept voor het maken van gevulde eieren.
    Ben een beetje te enthousiast geweest met eieren kopen en heb nu 36 stuks in de koelkast. dus het leek me wel leuk om eens gevulde eieren te maken, maar dan wel op de ouderwetse manier.
     
  2. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    mayo, ketchup, kerriepoeder, zout en peper

    garneren met paprikapoeder en peterselie
     
  3. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    en wat is de ouderwetse manier???

    Wat ik doe is de eieren door midden (in de lengte) en dan het eigeel eruit. Dit in een bak met wat frietsaus, flink wat knoflook, beetje mosterd en beetje tomatenketchup evt. wat peper en wat er ook in kan is heeeeeel fijn gesneden augurkjes. Dit allemaal mengen (met staafmixer gaat het wat makkelijker) en dan met spuitzak terug in de eieren.

    Versieren met paprika poeder, of met "toefje" mayo en ketchup of met ieniemini stukjes paprika (doet mijn moeder altijd).
     
  4. shanai

    shanai Bekend lid

    8 feb 2008
    816
    0
    0
    limburg
    Thank dames! nou met ouderwetse manier bedoel ik meer de originele manier. weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen maar je hebt tegenwoordig allerlei varianten met pesto, garnalen etc.
     
  5. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Hmm lekker hebben wij gisteren nog gemaakt!

    Ouderwets manier..hmm is hier volgens mij al genoemd. Mayo, ketchup en het eigeel prakken, zout en peper en klaar.

    Wat wij erg lekker vinden is in plaats van ketchup er pesto (rood of groen) doorheen te roeren dan heb je net iets meer smaak eraan maarja dan is het niet meer ouderwets natuurlijk:D

    Versieren met een kappertje of een schijfje olijf kan ook heel leuk staan.

    Veel succes met eieren pellen:p
     
  6. ontzettendtrotsemama

    ontzettendtrotsemama Fanatiek lid

    7 aug 2009
    2.204
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn man heeft gisteren heerlijk gevulde eieren gemaakt! Eierdooier, niet zo heel veel mayonaise (anders wordt het zo machtig en vet) , peper, zout, beetje aromatpoeder, paprikapoeder en een heeeeeeeeeel fijn gehakt uitje (ongeveer een half/kwart klein uitje op ongeveer 20 HELE eieren). Verder beetje ketchup bijvoegen voor de zoete smaak. Gewoon een beetje probreren en bijvoegen naar smaak (regelmatig ff proeven en kijken wat er nog ontbreekt aan smaak en dat bijvoegen. Hoop dat je er wat aan hebt ;). t is een beetje een warrig verhaal geworden haha (komt denk ik door de korte nacht ;)
     
  7. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    voor variatie is het ook lekker om een blikje zalmpate door de ei te doen, heb je gevulde vis eieren, errrrug lekker!
     
  8. jewe

    jewe VIP lid

    16 feb 2009
    9.544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Ik prak altijd het eigeel door de mayonaise met een zakje Duyvis dipsaus meestal de smaak "Carnaval" en dan weer in het ei spuiten.
     
  9. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Ik doe het übersimpel... Ik haal het eigeel eruit en prak het in een kom fijn met roomboter. Op smaak brengen met zout en peper en eventueel een likje mosterd. Gisteren weer gemaakt en wat waren ze lekker! :)
     
  10. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Hier heb ik ook een lekker recept voor je en die is echt heel lekker en heel simpel:

    gewoon het eigeel vermengen met (naturel-) sandwichspread, de hoeveelheid een beetje naar eigen smaak. En voila: een heerlijke lekkernij.

    Ik had het ook op mijn verjaardag gedaan vorig jaar en iedereen wilde weten hoe ik het gemaakt had, wat erin zat, dus het viel goed in de smaak.
     
  11. Bebek Istiyorum

    Bebek Istiyorum VIP lid

    24 sep 2008
    7.353
    0
    0
    op een roze wolk ;)
    :D Ik ben gek op eieren en nu ik dit allemaal lees ga ik zo ook maar es aan de slag denk ik, want het water loopt me in de mond! Goed idee TS!
     
  12. mandytjuuu

    mandytjuuu Actief lid

    18 jul 2007
    439
    0
    0
    beveiliger en zorg
    zuidholand
    eigeel.. mayo zout peper kerrie poeder en ketjap en zoete chili..

    erg lekker bij ons altijd een sucses op feestjes
     
  13. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    ik doe altijd:

    eigeel, beetje zout, beetje peper, beetje mayo, scheutje ketjap en dan bieslook.
    Gaat hier altijd met de verjaardagen/feestdagen binnen 5 min. op (als ik 15 eieren maak).
     
  14. Linda10280

    Linda10280 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.764
    1
    0
    Huisvrouw
    Hoorn
    Ik gebruik verse peterselie, bieslook, mayo en kerrie of paprika poeder.
    Altijd heerlijk!
    Als je wel ketchup wilt gebruiken dan niet te veel, ketchup overheerst namelijk behoorlijk.
     

Deel Deze Pagina