Gevulde eieren

Discussion in 'De lounge' started by toerist18, Feb 11, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. toerist18

    toerist18 VIP lid

    Oct 23, 2005
    8,317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    MMM lekker ik ga het recept van Liess uitproberen, met een beetje ketjap er aan toegevoegd.
    Ben maandag jarig ;)
     
  2. Niet meer actief

    alle recepten hebben wel wat van elkaar weg maar dan toch ook nog die van mij die het overigens ook heeeeeel goed doet op verjaardagen en in mijn omgeveing hebben ze hem allemaal zo overgenomen.

    je neemt 10 eieren die kook je 10 minuten dan halveer je ze en haal je het eigeel eruit en doet dat in een mengkom. daar doe je 75 gram roomboter bij ( wel roomboter die al een dag uit de koelkast staat) 1 eetlepel mayo 3 eetlepels ketjup of curry (smaken verschillen) zout peper beetje kerriepoeder en theelepltje mostert. dit alles met de staafmixer mixen (of keukenmachine) in spuitzak of wat je er ook maar voor in huis amg hebben en verdelen over de eieren. als garnering een beetje paprikapoeder op enke eitje en een beetje fijngesneden peterselie.
     
  3. Gwendolyne

    Gwendolyne Fanatiek lid

    Jun 13, 2007
    2,900
    0
    0
    Ik kook de eieren, dan eigeel eruit halen en in een kommetje doen
    beetje mayo en curry erbij. Beetje zout, beetje peper, beetje knoflookpoeder en een uitje héél fijn gesneden. Dit lekker door elkaar prakken en in het gekookte eiwit doen. Daarna "garneren" met beetje paprikapoeder. :) mjammie!
     
  4. Miky

    Miky Bekend lid

    Jan 18, 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Wat een lekkere receptjes allemaal! Denk dat ik er zaterdagavond eens een paar ga maken, gewoon omdat ze zo lekker zijn. Vind mn man vast niet erg. :D
     
  5. Sjaaak

    Sjaaak Bekend lid

    Jul 6, 2006
    509
    0
    0
    Assen
    eigeel prakken
    fritessaus er doorheen (werkt ook met die mcdonalds saus :p)
    verse bieslook fijn knippen boven het mengsel
    Zout en peper (uit molen)
    wat verse knoflook en ook wat knoflook poeder
    heel kleinbeetje currie er nog doorheen
    en dan de rest in de eitjes scheppen


    garneren met langere stukjes bieslook en currie
     
  6. Elvira

    Elvira VIP lid

    Oct 6, 2005
    7,494
    0
    36
    Heropend ivm nieuw topic.
     
  7. Marni

    Marni Bekend lid

    Apr 26, 2007
    770
    17
    18
    Had niet gezien dat er al een topic over was, dank je! Zijn heerlijke recepten.
     
  8. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    Feb 15, 2008
    1,890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    ik doe altijd:
    - het bekende verhaal van koken, pellen, halveren, eigeel eruit.
    - eigeel heel fijn prakken met vork, en dan erbij:
    - mayo
    - ketchup
    - aromatpoeder
    - paprikapoeder

    alles goed mengen, smurrie daarna weer in eiwit doen.
    garneren kan, hoeft niet, maar bijv. met:
    - toefjes peterselie, beetje kaviaar, paprikapoeder, streepjes bieslook, etcetc.
     
  9. Pientje

    Pientje Fanatiek lid

    Apr 17, 2006
    4,086
    0
    0
    stay-at-home-mom!!
    Noord-Holland
    Wij doen altijd zo'n zakje milde of pittige kerriedip erdoor heen.
    Mayo, mosterd, ketchup, zout, peper, knoflook(kan ook poeder of zo'n molentje), nootmuskaat en (pikante)paprikapoeder.
    En heel fijn maken met staafmixer, in zo'n spuitgeval en garneren met peterselie en een stukje verse paprika, vinden wij lekkerder dan alleen paprikapoeder en staat ook nog eens netter en heel profesioneel ;) :)
     

Share This Page