Vlees en Vis

Discussion in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' started by mammie1982, Apr 19, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mammie1982

    mammie1982 Fanatiek lid

    Aug 25, 2010
    1,459
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goedemiddag,

    Ik wil graag weten hoe ik het vlees en vis voor mijn dochter het beste kan bereiden. Moet ik dit koken of bakken? En waarin moet ik het eventueel bakken?

    Welke vlees en vis soorten zijn geschikt voor haar leeftijd?

    En moet ik dit bij een goede slager en viswinkel halen, of kan het ook van de supermarkt?

    Je hoort zoveel verhalen over antibiotica in kipfilet enzo. Vandaar mijn laatste vraag.

    Sorry voor alle vragen!

    Alvast bedankt!
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    Sep 1, 2009
    5,654
    0
    0
    Hallo!
    Bijv kip, hamlapje, tartaar of zalm, kabeljauw. Dit zijn geschikte soorten om te bereiden en te geven. Andere vlees en vissoorten mogen ook allemaal zolang het ongekruid en ongezouten (en goed fijn te maken is). Qua bereiding eerst stomen of koken. Daarna zou je het licht kunnen bakken met bv een theelepel olie of zachte margarine. Maar hoeft dus niet. In principe kan je gewoon goede kwaliteit producten halen in de supermarkt, maar dat blijft altijd een kwestie van eigen gevoel en mening hierover.
    Succes!
    groeten Femke
     

Share This Page