Is het nou " naar keuze" of " na keuze". Bijvoorbeeld in de context "Drankje na keuze" of "Drankje naar keuze"....
na keuze betekent nadat je een keuze hebt gemaakt na keuze schrijven en naar keuze bedoelen is gewoon fout.
Het is 'naar' omdat het een verwijzing is naar het drankje Na betekent 'achter' of 'volgend op' Duss kei hard op de vingers tikken
Naar...Drankje na keuze is een drankje na keuze van ....(vul maar in) , maar zelfs dat is geen goed lopende Nederlandse zin
Na gebruik je wanneer het over tijd gaat, bijv.. "Ik kom na 6uur pas" Naar keuze is geen tijd.. Zo onthoud ik het altijd.
Ja heb ik aan gedacht.. Vooral omdat het een advertentie is van een professioneel bedrijf die adverteert op Facebook.. Dan denk ik, kom op, dit kan toch niet.. Maar hierdoor begon ik ook te twijfelen haha, dus vandaar mijn vraag...
naar naar naar naar ! "Na mijn tentamens ga ik naar huis." ...en gewoon om even duidelijk te zijn P) : Mijn, M'n : "Het is mijn dochter" of "Bij m'n broer thuis" Mij, Me : "Geef mij dat boek eens aan" of "Ik kan het me niet herinneren." Mijn/M'n = bezittelijk voornaamwoord. Me/mij = persoonlijk voornaamwoord.
Lekker dan drankje na keuze. Je moet dus eerst een keuze maken en dan krijg je pas je drankje 😂😜 Haha naar dus
Ik heb altijd geleerd dat 'me' niet bestaat. Dit is spreektaal die uiteindelijk gedoogd is als schrijftaal. Maar inderdaad het 'mij' en 'mijn' door elkaar halen vind ik verschrikkelijk..
De meest gemaakte fout in het Nederlands geloof ik, nog meer dan "me" als bezittelijk voornaamwoord gebruiken. Hoe vaak ik lees "ik ga even na de winkels" o.i.d. Dan krijg ik meteen de neiging om te zeggen: maak je zin eens af, wat ga je doen na de winkels? Dus wat de rest al zegt: naar.
Volgens mij is dit vooral boven de rivieren de meest gemaakte fout. Hier in het zuidwesten hoor ik amper de na-fout, maar in Twente (waar ik familie heb wonen) des te meer. En ik heb die neiging ook wel, haha... Maar dat heb ik ook als ik bv. hoor "ik kon hem niet". Je kon hem niet wat? Maar dan bedoelen ze blijkbaar 'kende'...
Qua schrijven schrijf ik gewoon naar, in het dagelijks leven gebruik ik meer na. Ik ga na jou toe ipv ik ga naar jou toe.
Ik woon ook in het zuidwesten (regio Rotterdam) en hoor en lees het juist heel vaak. Hetzelfde heb ik trouwens ook met jou/jouw. Typt er weer iemand: "Dat is voor jouw." En dan vraag ik me af: voor jouw wat?