Grappig dat het hier gekoppeld wordt aan getrouwd zijn. Wij hebben pas na de geboorte van onze zoon onze eigen rekeningen opgezegd en naar 1 gemeenschappelijke rekening gegaan. Reden: de enorme kosten van het kdv... 2 jaar voor zl's geboorte zijn we getrouwd en hebben toen gewoon de eigen rekeningen naast de gezamenlijke aangehouden.
nog steeds apart, ik denk er wel over om er een gezamenlijk bij te doen, maar aan de andere kant, nu hebben we allebei een ABN, een is voor de vaste lasten, (waar al het geld komt behalve kinder bijslag) en de ander alleen voor de boodschappen, allebei van dezelfde bank
Wij zijn getrouwd en hebben zowel een gezamenlijke als ieder een aparte rekening. De gezamenlijke is een huishoudrekening voor de vaste lasten en verder hebben we ons eigen geld. Daar blijft alleen niet iedere maand evenveel van over, vaak gaat het meeste naar de gezamenlijke (spaar)rekening. Toch vind ik het fijn om over mijn eigen geld te beslissen zonder alles eerst te overleggen. Hoeft manlief ook niet, al doen we het bij grotere uitgaven altijd wel.
Getrouwd, gezamenlijke rekening en ieder aparte rekening. Op de door het Nibud aanbevolen methode. Toen we alletwee werkten stortten we ieder ons deel, hij iets meer dan ik omdat hij meer verdiende. Nu hij werkloos is stort ik de gezamenlijke rekening vol genoeg. Ik ervaar het niet als "mijn" geld, maar ik verwacht wel dat hij overlegt bij grotere uitgaven. En in ons huidige situatie horen kleren daar ook bij. Maar goed dat vindt hij niet interessant.
Sinds de komst van onze oudste. Dat overboeken elke keer zo onhandig. Was wel een psychische omschakeling 😉
Wij hebben een gezamenlijke rekening voor alle vaste lasten en beide een aparte rekening waarop we maandelijks een vast bedrag storten voor kleding enzo, een soort zakgeld zeg maar.
Niet getrouwd. we hebben een gezamenlijke rekening en allebei onze eigen rekening nog. Wij maken beide een bedrag in de maand over naar de gezamenlijke rekening hiervan gaan de vaste lasten en de boodschappen. Misschien heel erg maar mocht 1 van ons wat gebeuren kunnen we in ieder geval bij het geld en zo nog voor de kids zorgen. Dat is de reden erachter dat wij beide rekeningen hebben
Onze optie staat er niet bij! Getrouwd in gemeenschap van goederen nog wel. Gezamenlijke rekening komt al het geld op binnen en ook spaarrekeningen zijn gezamenlijk. Maar we hebben nog ieder een eigen rekening waar elke maand een bedrag op wordt gestort. Om dingen van te doen die jij wilt doen. Ik koop graag dure kleding en mijn man vindt dat onzin en hij is game gek en koopt daar dure dingen voor. Nu hebben we geen discussies. Gaat wel om dat soort dingetjes waar we dat voor gebruiken. Luxe producten, uitjes met vrienden en cadeautjes voor elkaar.
Getrouwd en een gezamenlijke rekening en ook een gezamenlijke spaarrekening. Beide geen eigen rekening maar dit was eigenlijk al zo vanaf het moment dat we gingen samenwonen. We kopen beide gewoon wat we nodig hebben of leuk vinden, alleen grote bedragen overleggen we uiteraard.
Dit doen wij nog steeds iedere maand ivm het niet in gemeenschap van goederen getrouwd zijn. Als we dat niet doen worden we gewoon als een stel met gemeenschap van goederen aangemerkt. Wij hebben dus ieder een eigen rekening en een gezamenlijke.
Gezamenlijk rekening Ik snap niet dat ieder eigen geld moet hebben Ik werk parttime man fulltime ik doe huishoudelijke En als ik nodig vind om geld uit te geven doe ik dat hoef echt geen toestemming te vragen hoor geld is met zo goed van mij ook al brengt hij meer binnen
Wij hebben ern gezamenlijke rekening en spaarrekening hier gaan de vaste lasten vanaf en komt het salaris en de kinderbijslag op. We zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Daarnaast heb ik nog een eigen rekening met spaarrekening waar mijn man een gemachtigde pas van heeft. Deze dient tegenwoordig als boodschappen rekening en daar stort ik begin van de maand het boodschappen budget op. Deze rekening hebben we aangehouden in eerste instantie omdat mijn man een rechtzaak tegen hem had lopen van een zogenaamde vriend die hem een hak wou zetten en veel geld eiste. Op mijn rekening zetten we toen al ons spaargeld op zodat mocht die broodzak de rechtzaak winnen hij de rechzaak winnen hij geen aanspraak op ons geld kon maken. Stond namelijk op mijn naam en we waren niet getrouwd Gelukkig de rechtszaak gewonnen en vanaf toen is het boodschappen rekening geworden
Toen we gingen samen wonen hebben we alle vaste lasten op rekening van mijn vriend gezet, daar komt zijn salaris binnen en wordt alles van betaald wat onder vaste lasten valt van ons beide. Van mijn rekening hebben we een gezamenlijke gemaakt en daar pinnen en sparen we alles van. Dit is vooral zo ontstaan omdat we het in het begin heel krap hadden, op deze manier was er altijd voldoende geld voor de noodzakelijke rekeningen...
Wij hebben een gezamelijke en een eigen rekening. Salarissen en zorgverzekering gaan vd eigen rekening af. Overige zaken van de gezamelijke rekening.
Wij hebben alles op één grote hoop. 1 lopende rekening en 1 spaarrekening (en een kinderspaarrekening).
De eerste optie, apart dus. Wat mij juist lastig lijkt als je alles op 1 grote hoop gooit, hoe doe je dat met privé uitgaven? Stel je man wil een duur telefoon abonnement á 50 euro per maand en je hebt zelf een abonnementje van van 12 euro bij wijze van omdat je het zonde vind om daar veel geld aan uit te geven. Dan is het toch 'storend' dat zijn uitgaven ook van jou zuur verdiende geld worden betaald? Als we het apart doen, en hij genoeg geld overhoud voor de rekeningen en om te sparen, maakt het mij niet uit wat hij met de rest van zijn geld doet. Maar als we het gezamenlijk zouden doen, zou ik mij daar wel aan storen.