Ik heb vanmorgen mijn dochter blij gemaakt omdat ik weer eens spruitjes zou maken voor het eten. Alleen nu is mijn jongste ziek en kan ik niet naar de j.umbo vandaag...... En het recept wat ik gebruik staat bij hun op de verpakking van de spruitjes uit de koeling. Het is een recept met appel en koken in wat appelsap en dacht dat er ook banaan in zat. Alleen nu weet ik het dus niet meer. De ingrediënten kan ik bij de supermarkt hier ook wel halen, maar weet iemand, of komt er iemand bij die supermarkt die achter het recept kan komen? Zit internet al door te pluizen maar kan dat recept dus niet vinden, ook niet op de site van de winkel zelf.... Heel handig, maar niet heus. Maar heb wat beloofd en dus waarmaken he? Zeker als zij heel enthousiast reageert op de groenten, moet ik daar gebruik van maken Dus, wie kan helpen?!
Ik ken dat ook niet. Zou het ook niet snel durven maken eigenlijk zonder goede reviews te lezen......
Zoiets is het idd wel, alleen zonder kokos en olie. Ben toch maar geweest. Bedoeling is de spruiten eerst voor de te koken,nadat je ze schoongemaakt hebt natuurlijk. Dan spruitjes oppakken in de ban met stukjes appel, banaan en rozijntjes. Op het laatst appelsap en ij en in laten koken. Erg lekke! Eigenlijk volgens recept is het oppakken met kipblokjes en dan rijst erbij eten. Ook erg lekker maar vanavond doe ik het zonder rijst maar krieltjes erbij en kipdrumstics. Ook erg lekker. En als je van kinderen hoort dat spruitjes lekker zijn op deze manier kan het alleen maar goed zijn toch
Ik kook al jaren de spruitjes in appel of ananassap, ondertussen een appel in stukjes snijden en bakken, met een beetje suiker en kaneel spekkies uitbakken en heerlijk eten! Of ananas er door, dan niet met suiker en kaneel bakken Banaan erdoor als ik stamppot maak
Ik kook de spruitjes altijd eerst 5 minuten, ondertussen bak ik spekjes en een uitje. Na 5 minuten giet ik het water af en doe ik alles in de wok of koekenpan om het op te bakken totdat de spruitjes bruin zijn. Om het dan helemaal af te maken doe ik er ook nog honing bij. Iedereen die hier komt eten en eigenlijk geen spruitjes lust eet het hier met veel plezier.
Recept waarbij mijn kinderen de spruitjes heelijk vinden: Spruitjes kort voorkoken. 1 gesnipperde ui en 2 teentjes geperste of fijngesneden knoflook bakken, Spruitjes even meebakken. Theelepel (of eigen gewenste hoeveelheid) sambal erbij, flinke scheut ketjap en dit dan even laten sudderen met de deksel op de pan. Degene die het recept gaf deed er gelijk met de ketjap een eetlepel suiker bij, maar toen ik dit vergat miste ik het niet en sla dit dus voortaan over.
Nee, ik doe half water half sap. Tenzij het een klein blikje ananas is, dan doe ik al het sap erdoor Maar ik kook de spruitjes niet helemaal onder water, niet ongeveer halverwege de spruitjes zeg maar
Ik maak meestal stampot van spruitjes. Dat vinden de kids hier heerlijk. Aardappels koken dan melk, maggi, paprikapoeder, kerriepoeder erdoor heen stampen, dan de gekookte spruitjea en gebakken spekjes erdoor.
Oeh dat klinkt allemaal lekker. Ik doe altijd ffbeetgaar koken. Dan spekkies knoflook en ui bakken. Beetje suiker erin en bloem. Afblussen met balsamicoazijn en dan spruiten erdoor. Soms nog cashew erdoor. Zo lust ik ze nu zelf ook. dochter eet ze het liefst puur en beide zijn ze gek op rauwe spruiten