Wij hebben al jaren een reu Jack Russel. Heel lief beestje, echt totaal niet zo druk en hyper als de meeste honden van dit ras. Hij is nu 7 jaar. Wij vonden het best spannend toen ik zwanger was, en vooral toen ik net bevallen was hoe de hond erop zou reageren. We hebben hem tijdens mijn zwangerschap voorbereid, heel veel kleertjes, spulletjes etc. laten ruiken. We hebben hem overal bij betrokken, en doen we nu nog steeds. Hij komt altijd kijken als ik Liz aan het verschonen ben, ook komt hij naast mij op de bank liggen als ik haar de fles ben het geven. Hij doet het zo goed, en is super lief voor haar. Uiteraard hebben wij wel een benche, waar ik hem altijd in kan zetten. Ook zal ik de hond en Liz nooit alleen laten met elkaar. Als Liz in haar schommelstoeltje zit, gaat de hond in de benche als ik bijvoorbeeld de was ga doen of het bed op ga maken etc. Hoe is dit alles bij jullie gegaan? Hoe hebben jullie, jullie trouwe viervoeter voorbereid op een "indringer"?
Wij hadden al 2 kinderen toen onze puppy kwam. Ze zijn mee geweest toen we haar gingen bekijken en gingen ophalen. Het is een echt gezinshond echt een lieverd. zodra ze vallen staat ze bij hun. Ook zou ik haar nooit alleen laten met onze kinderen. ohja het is een drukke gekke lieve labrador!
Bij thuiskomst ff laten snuffelen (niet likken). En toen was t eigenlijk wel goed. Wel tegen bezoek gezegd dat ze de hond niet weg moesten sturen omdat de kleine dan de vijand werd. Is eigenlijk vanaf dag 1 goed gegaan. Zijn de beste maatjes (vooral tijdens etenstijd)
Ik deed het juist anders Elke keer als ik met de baby bezig ging betrok ik de hond erbij door hem aan te halen tussendoor en lief tegen hem te praten. Dat is geadviseerd door een gedragsdeskundige. Juist niet afzonderen. Wij hebben een boerenfox trouwens. Met de kinderen en de hond is het altijd erg goed gegaan. Nu helemaal met de oudste.
bij ons heel goed we hebben twee berner senners. wel moeten we ze weg zetten als bezoek komt want ze accepteren het niet als mensen die zij niet zo goed kennen aan de meiden zitten.
We hebben onze hondjes laten snuffelen toen we thuis kwamen uit het ziekenhuis. Daarna gewoon verder gegaan als altijd haha, ze kwamen gezellig naast ons zitten op de bank tijdens het voeden en mochten altijd bij de baby komen kijken. Kruipen was even heftig, omdat een hond dat een beetje eng vond. Maar dochter leerde redelijk snel dat ze niet bij de honden hun plekjes mocht komen. Nu gaat het prima, en loop ik gerust even de kamer uit om naar de wc te gaan oid, dat was het eerste 1,5 jaar wel anders
Wij hebben 2 honden waaronder een rottweiler. Van tevoren hebben we niets gedaan, ook deze keer niet. Als we uit het ziekenhuis komen met de baby gelijk erbij betrekken, laten likken en ruiken. En dat ook regelmatig herhalen. Onze honden mogen de kinderen altijd aanraken, ook als ze net geboren zijn. Hier werden de kinderen gelijk als deel van het gezin geaccepteerd door de honden. Oh en bezoek moet eerst de honden even een aai geven voor ze doorstomen naar de baby. Binnenkomen, honden gedag zeggen, deze gaan daarna naar hun mand en dan door naar de baby.
Jongste was 8 maand toen we onze rottweiler pup kregen, 2 echt maatjes samen, die hond heb ik altijd de volle 100% vertrouwd rondom alle kinderen. klein hondje erbij toen mijn dochters , 2 maand waren, die ze sliep het liefst bij mijn dochters als ze in de maxi cosi sliepen, en een jaar later kwam er nog 1 bij een ook deze hond kon ik de volle 100%vertrouwen. Hoe het deze keer gaat weet ik niet, deze hond kent geen baby's, is een zenuwpees rondom vreemde, maar zodra ze je kent is het echt een wereldhond, dus ook van deze hond ga ik er wel vanuit dat ik haar ook 100% kan gaan vertrouwen
Hier een engelse bulldog, ik heb beide keren een ks gehad, dus 3 dagen in het zkh. Wij hebben het eerste mutsje thuis gebracht, daar lag hij bij thuiskomst lekker mee te slapen. Bij binnenkomst even laten snuffelen en toen was het goed. Wij hebben hem nooit weggestuurd van de babys.
Ik heb een chihuahua. Maar ik noem hem altijd afgekeurde chihuahua haha hij heeft kromme poten en is echt qua gedrag geen chihuhua. Speelt alleen met grote honden , trilt amper , blaft echt nooit etc. Het enige is hij houdt niet van kleine kinderen. Dochter gaat goed ze was dan ook 7 toen de hond kwam. Vriendinnetjes van dochter gaat ook goed even kat uit de boom kijken daarna kunnen ze echt alles met hem doen. Maar mijn vriendin heeft kleine kindjes , of mijn nichtjes of buiten en daar doet hij echt lelijk tegen. Hij is er echt bang voor en bijt van zich af. Ik was zo bang toen ik zwanger werd hoe hij tegen de baby lelijk zou doen. Maar niks was minder waar. Zoontje heeft in het ziekenhuis gelegen en toen we de vieze kleertjes thuis gingen wassen , heeft vriend een vieze romper gegeven. Paar dagen later kwamen we thuis. De maxi cosi op de grond gezet en hij snuffelde en liep weg. Hij mag niet op de bank maar toch even op de bank gelaten toen ik de fles ging geven en hij ging achter de baby liggen tegen hem aan. Vanaf dag 1 gaat het hardstikke goed. Nu mijn zoontje groter wordt en hem probeert te aaien (naja pakken ) vind mijn hondje het nog leuker worden en zijn echt dikke maatjes. Zo leuk !!
Toen ik wist dat ik zwanger was heb ik een privétraining gedaan met 1 van onze honden omdat hij aan de lijn nog weleens wilde uitvallen. Dit was dus meer zodat ik niet met een kinderwagen, hond en een uitvallende hond zou lopen. Thuis hebben we eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. De honden mochten bij de baby maar niets bij zijn gezicht. Ik had (inmiddels overleden) een hondje van 1.7kg en die lag vaak op het voedingskussen erbij als ik mijn zoontje aan het voeden was. Inmiddels hebben we nog maar 1 hond en mijn zoontje vindt hem reuze interessant. Elke ochtend groeten we de hond even en als mijn zoontje wakker wordt is na "Mamaaaaa" de naam van de hond het eerste wat hij roept. De hond zelf vindt alle aandacht niet geweldig, zoekt het af en toe zelf op maar is geen knuffelkont. De hond moet wel wijken voor ons zoontje, dus als mijn zoontje op de bank klimt moet de hond van de bank en dit doet hij ook netjes. Maar, als de hond lekker rustig ligt te slapen mag mijn zoontje niet bij de hond.
Kleertjes, lapjes, luiers, daar hebben wij niet aan gedaan. Onze hond was een pup toen de eerste kwam. Dat ging goed. Toen de tweede kwam, was de hond jaloers. Wou op de bank als ik voedde en ik zag aan zijn blik dat hij niet te vertrouwen was. Geen bench, maar nooit in dezelfde ruimte. Nu doet hij een moord voor onze kids, is ook superwaaks. Niemand komt aan ze! Ik laat ze ook alleen met de hond. Zijn dikke vrienden en ik heb de jongens altijd geleerd dat de hond alleen aangehaald wordt als ik erbij ben. Als er bezoek komt als de kids nog wakkker zijn, gaat hij in de bijkeuken of lekker naar buiten.
Ik heb er niet echt gedoe van gemaakt met onze (toen) 10 jarige hond. Heb hem nergens weg bij gehouden toen wegens voorbereide, maar niet overal aan laten ruiken ofzo. Doen ik bevallen was heb ik bij thuiskomst de maxicosi op de grond gezet, hem laten ruiken (en ze kreeg gelijk een vette lebber over haar wang), en verder gewoon normaal gedaan. Vooral niet weghouden, maar ook geen ding van maken werkt vaak prima.
Ons hondje hebben we bij mijn schoonouders opgehaald bij thuiskomst vanuit het ziekenhuis. In de auto had hij al iets door en was al vrij nieuwsgierig. Eenmaal thuis, maxi cosi op de grond gezet. Hond snuffelde even, gaf een likje en liep daarna naar zijn brokjes om te gaan eten haha.
Wij hadden de hond (kruising Mechelse herder/labrador) al voordat de kinderen kwamen. Tijdens de zwangerschap niet veel mee gedaan. Wat wel opvallend was is dat onze hond veel feller reageerde op andere honden toen ik tegen het eind van zwangerschap kwam. Toen heb ik Max even laten weten dat ik geen extra bescherming nodig was. Toen de kleine er eenmaal was, ging alles eigenlijk als vanzelf. Max kwam regelmatig even snuffelen en kijken bij de kleine en dat hebben we ook gewoon altijd toegestaan. En zo ging het ook met nr 2 en 3. Hij liep vanaf dag 1 keurig met de kinderwagen mee. Eigenlijk hebben we best een relaxed hondje. Het is een lieve hond en met de kids gaat het prima. We hebben de kids geleerd bij de hond vandaan te blijven als hij slaapt of eet. Verder spelen ze veel met elkaar. De combinatie katten en kinderen levert hier veel meer problemen op. Dat moeten we echt steeds in de gaten houden. Met name onze rode kat is zeer onvoorspelbaar, kan lekker liggen kroelen en ineens bijten en krabben. Hebben de kids al menig krab van gehad.
hier altijd normaal gedaan. Niks geen luiers rompers doekjes lapjes of wat dan ook gegeven aan de honden. De huisregels kenden ze dus die bleven staan. Er kwamen nog een paar regels bij en daar hebben ze het maar mee te doen. Extra knuffelen.omdat ik zat te voeden doen we ook niet aan. Nee wegwezen, ze krijgen de aandacht wel als ik tiid voor ze heb. Nooit jaloerse honden gehad en nooit problemen gehad en ik heb geen makkelijke honden in huis lopen. Beiden herplaatsers met een flink verleden.