Afgelopen zaterdag was het weer eens zover. Mijn man was aan het klagen over de pan waarmee we pannenkoeken bakken. Aangezien hij over een kleine maand jarig is, leek me dat wel een mooi cadeau van zijn kinderen... Dus, nu ben ik op zoek naar de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Belangrijk detail: we koken/bakken op inductie! Kom maar door met jullie tips!
Een fatsoenlijke zware pan met wafelstructuur. Die uit de pannenkoekenzaak van mijn schoonouders (met stuk bezemsteel als handvat) was na 30 jaar helaas op, hebben toen 2 nieuwen gekocht bij cook & co. Wij hebben nu deze: Habonne Koekenpan Elegance - 24cm | Cook&Co Waren toen wel iets goedkoper per stuk, maar zijn onverslijtbaar en er zijn al honderden pannenkoeken in gebakken. Gebruiken ze ook alleen daarvoor. En dan zelf met bloem, melk en ei een fatsoenlijk beslag maken, dan krijg je de meest verrukkelijke pannenkoeken (vindt zelfs mijn schoonvader die dus zelf een pannenkoekenhuis had)
Tefal heeft een hele goede.... Pannenkoekenpan!! Dunne pan, stevig en goede hoek van de rand om de pannenkoeken te draaien. Jaja het is een vak.
Ik heb de witte pan van de action... Was 6 euro ofzo en daarin bak ik de beste pannenkoeken ooit je zwiept ze daarin makkelijk omhoog en er bakt niks aan
Ik heb de jamie oliver pannenkoeken pan van tefal. Prima ding. Ooit eens bij blokker gekocht en gaat al jaren mee.
volgens mij las ik vanmorgen op de scheurkalender (van de quest) dat je een pannenkoekenpan alleen voor pannenkoeken moet gebruiken en verder nergens voor. En alleen afspoelen met water.
Dat zou best eens kunnen! Ik bak pannenkoeken in 2 pannen tegelijk. De ene van Tefal, de andere is een goedkope pan van Le Chef (Blokker). De pannenkoeken in de Le chef zijn beter en bakt ook beter. Maar die pan gebruik ik alleen voor pannenkoeken en gaat niet in de vaatwasser. Ik was hem wel af met afwasmiddel.
Mijn pannen zijn van de action, waarom ook niet!? Zijn erg goede pannen en wellicht ook voor pannenkoeken
Ik gebruik gewoon 2 van de goedkoopste kleine koekenpannen die ze hebben bij de Ikea. En ik vind ze ideaal.
Niet alle koekenpannen kunnen op inductie, de goedkoopste van Ikea in ieder geval niet, dan trekken ze krom.
Da's onzin. Ik gebruik mijn koekenpannen overal voor en ze gaan ook gewoon in de vaatwasser. De reden dat vaak de (eerste) pannenkoek(en) mislukken is dat de pan (nog) niet heet genoeg is.
In ieder geval niet de roze koekenpan van de Hema.. allemaal mislukt terwijl ik toch altijd goed pannenkoeken kan bakken. Ikea 365 koekenpan vond ik wel heel fijn!