gezocht moeders van nieuwetijdskinderen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door brenda1976, 16 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  Onze jongste nu anderhalf is een hele oude ziel.
  Hij huilt veel en veel problematiek.
  We zijn naar een babyfluisteraar geweest, die vertelde dat zijn ziel extreem oud is en dat voor hem hele grote stap was weer als mens hier te komen.
  Nu sprak ik een spirituele vrouw, die ik mijn hele leven al ken en begon gelijk over Jasper en vertelde heel veel details over hem. En zei ook dat hij heel oud was en zijn problematiek vooral komt (huilbaby) ivm de grote overstap die hij gemaakt heeft.
  Eigelijk 2x het zelfde verhaal. Dus ik wil dit nu wel echt serieus gaan nemen.

  Ze adviseerde bergkristal en ook andere tips om hier mee om te gaan. Ik heb als kind ook veel met spiritualiteit gehad, ik zag dingen en wist dingen... ik heb toen hulp gekregen van iemand die mij heeft afgesloten..... Omdat ik veel te open stond.
  Nu is het dat mijn man ook dingen ziet. We doen er eigelijk niks mee.
  Maar ik wil mij toch weer meer in verdiepen, vooral om onze zoon te helpen. Ik heb mij als kind altijd erg onbegrepen gevoeld.
  Iemand tips, boeken of leeftips die goed zijn. En misschien is het handig ervaringen uit te wisselen?

  gr brenda
   
 2. Porsche

  Porsche Niet meer actief

  helaas meis geen ervaring mee.. kun je niet terug naar die vrouw ? of babyfluisteraar ?

  heel veel sterkte iig
   
 3. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Misschien is het ook een idee om met je kind naar een reguliere arts te gaan (al dan niet antroposofisch). Gewoon om medische / fysiek oorzaken voor het huilen uit te sluiten.

  Maar goed, ik geloof helemaal niets van babyfluisteraars en oude zielen (geloof uberhaupt niet in een ziel ;)) ... dus wat dat betreft heb je niets aan mij.

  Succes!
   
 4. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  we hebben eindelijk een doorverwijzing naar het ziekenhuis!
  maar die krijg je niet zomaar! helaas.
  nu de kinderarts van het buro het te gek vond worden, heeft ze de huisarts gebeld!
  gr brenda
   
 5. tulip

  tulip Niet meer actief

  buiten het feit dat ik het persoonlijk allemaal onzin vind zou ik je wel willen adviseren om reguliere artsen te bezoeken, misschien duurt het wat langer, maar je krijgt dan professionele hulp tenminste.
   
 6. mora27

  mora27 VIP lid

  25 nov 2009
  6.372
  0
  0
  webwinkel eigenaar
  in een huis
  sorry met alle respect maar ik geloof niet in dat nieuwe tijds gedoe... ze weten het tegenwoordig allemaal mooi te brengen zeg! ik zou eerst eens een gekwalificeerde arts bezoeken met je kind of er niet iets anders aan de hand is wat het vele huilen verklaard...

  een oude ziel? en daarom huilt hij zoveel? alsof een baby zoiets al doorheeft waar hij terecht is gekomen en daardoor huilt.... wel met beide beentjes op de grond blijven staan hoor!
   
 7. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Onze dochter was een huilbaby, en ook bij haar waren er mensen die zeiden dat ze extreem wijs uit haar ogen keek, enz enz. Ik heb daar totaal niets mee, geloof niet in reincarnatie en vind dat de reinste onzin die er maar bestaat, waar een hoop mensen die op geen enkele manier bewijs hebben voor dingen, een hoop geld mee verdienen.

  Onze dochter bleek last te hebben van kiss-syndroom, eczeem veroorzaakt door koemelkallergie en een chronisch ontstoken neusamandel waardoor ze voortdurend oorontsteking had. Dat ontdekten we respectievelijk bij 2,5 maand, 8 en 9 maanden en 17 maanden. Zo laat pas steeds omdat huisarts en CB totaal niet pro-actief waren en ons aan lieten modderen.
  Elke keer dat we iets aan de oorzaak deden, werd het beter en uiteindelijk kwam ze na de operatie aan haar neusamandel en oortjes helemaal tot rust en ging ze bij 23 maanden eindelijk doorslapen.
  Niks geen oude ziel die de weg kwijt was of dat soort ongein: gewoon een kind dat last had van pijn en daar vanuit een gevoelig karakter waarschijnlijk (ik ben zelf intuitief en empathisch erg sterk), wel heftig op reageerde.
  En die wijze blik? Dat was een getergde blik. Getergd door de pijn. Helemaal weg sinds alles tot rust is :)

  Laat dat eerst gewoon eens allemaal uitzoeken, voor je gaat rommelen in het alternatieve circuit en jarenlang de werkelijke diagnose blijft liggen.... :(
   
 8. maja82

  maja82 VIP lid

  30 jan 2007
  15.508
  1
  0
  Helemaal mee eens.
   
 9. Abri

  Abri VIP lid

  16 jun 2010
  12.423
  1
  38
  Ook ik zou eerst lichamelijke oorzaken laten uitsluiten of goed laten onderzoeken voordat je je focust op alternatieve behandelingen/aanpak of iets. Zelf sta ik daar overigens wel voor open, maar gewoon eerst andere mogelijke oorzaken laten uitsluiten voordat je straks hem lang laat rondlopen met een lichamelijk probleem en hij bijv. veel pijn heeft.
   
 10. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  32.770
  1.550
  113
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Ben het met de eerdere berichten eens. Ook naar een reguliere huisarts.

  Verder kun je deze dame ook bellen. Ik weet wie het is en hoe ze werkt. Zij is op spiritueel gebied een goede om te raadplegen ( ze heeft ook psychologie gestudeerd)

  Anita van de berg


  ( als je meer wilt weten over haar pb me dan even)
   
 11. Arja

  Arja Bekend lid

  2 nov 2008
  951
  0
  0
  Wil eigenlijk eerst kwijt dat niemand de waarheid in pacht heeft. Dus ook al ben je wel van het spirituele of juist helemaal niet; we kunnen niet zeggen dat iets waar of juist onzin is. Het zijn allemaal maar overtuigingen. We komen er allemaal pas achter als we er niet meer zijn, of misschien ook niet. ;)

  Wat betreft je vraag. Ik zou ook eerst kijken of er lichamelijke oorzaken zijn die het huilen veroorzaken. Allergieen, verschoven wervels door de geboorte, oorontstekingen e.d. kunnen echt heel veel pijn en ellende geven.

  Verder denk ik dat je ook zelf je gedrag of state of mind over kunt brengen op je kind. Gestreste, ongeduldige of zieke moeders of vaders kunnen er voor zorgen dat een kind ook niet lekker in zijn of haar velletje zit. Ik zeg niet dat dit bij jou zo is, maar het zou een reden kunnen zijn.

  Ik wens je heel veel succes bij je zoektocht naar de oplossing.
   
 12. Arevinol

  Arevinol VIP lid

  7 okt 2007
  7.759
  0
  0
  mama!
  Hmm, vind t ook wel heul erg zweverig klinken. Zou t persoonlijk met een zak zout nemen.

  Dochter heeft ook aardig veel gehuild. Bij haar was het voor een groot deel gewenning/structuur en een pittig/koppig karakter.
   
 13. oleander1986

  oleander1986 Fanatiek lid

  20 aug 2009
  1.298
  0
  0
  zelfstandige
  Midden Nederland
  Helemaal mee eens, mooi gezegd.
  Er zijn ouders met huilbaby's die helemaal binnenstebuiten gekeerd zijn door reguliere artsen en geen fluit verder gekomen zijn, die wel meteen baat hadden bij een alternatieve behandelmethode.
  Natuurlijk geld dit ook voor het omgekeerde, je kan je heil zoeken in de alternatieve hoek, maar als het iets fysieks is, kan je je kind jarenlang laten behandelen, zonder succes en dat zou intens treurig zijn.
  Laat daarom het een niet uitsluiten door het ander en ga ook naar een regulier arts. Misschien is het wel "gewoon" reflux, of een andere lichamelijke aangelegenheid, afgezien van het feit of je kindje een oude ziel heeft of niet.
  Succes ermee!
   
 14. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  32.770
  1.550
  113
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Juist.

  Zo is het maar net.
   
 15. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  wij hebben alle artsen al bezocht! we zijn ooit met half jaar naar de kinderarts geweest, maar kwam niks uit en moest terug naar de huisarts. We hebben echt alles geprobeerd! Consultatieburo is hier meerdere keren geweest, fysiotherapie, osteopaat je kan zo gek niet bedenken en we hebben het gedaan!! Alle voedingsmiddelen weggelaten, vervangen toegevoegd!
  Het medische traject hebben we al gezien! We gaan er opnieuw in! Maar ik kreeg elke keer geen doorverwijzing meer omdat hij geen bloed bij de ontlasting had en zijn gewicht goed bleef!

  Maar ik vroeg naar moeders met ERVARINGEN en niet naar MENINGEN en moeders die mij graag even de les willen lezen!

  en wie weet is het een optie! de babyfluisteraar rekende 25 euro per uur en de andere mevrouw met het zelfde verhaal die elkaar niet kende helemaal niks! Dus niemand kleed mij uit! Ik ben verder heel nuchter maar ik vind zeker de moeite waard om het te proberen! Maar als jij er niet in geloof, betekend niet dat het niet bestaat!

  Maar ik kan begrijpen dat niemand meer reageer om mijn vraag, je mag mij per bp benaderen!

  brenda
   
 16. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Ik was al even bang dat hier een daadwerkelijke discussie naar aanleiding van de vraag was ontstaan... gelukkig was dat niet het geval :)
  (ik zou toch serieus ERG schrikken!)

  @brenda: ik zou met dit soort vragen.. wellicht eens op zoek gaan naar een ander forum waar meer mensen zitten met hetzelfde probleem.
  en bovendien.. al zou het een medisch probleem zijn (dokters weten/vinden niet alles) dan kan het natuurlijk nog steeds van toepassing zijn wat betreft die oude ziel.

  maar dit forum.. zit niet echt vol met openminded mensen ofzo...
   
 17. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  tja dat merk ik, ik ga maar eens ergens anders zoeken! gelukkig wel bps gehad!

  dank je voor je reactie!
   
 18. Dronty

  Dronty Fanatiek lid

  5 dec 2011
  1.359
  0
  0
  NULL
  dronten
  Als alles al is uitgesloten bij reguliere artsen zou ik zeker eens verder kijken in de alternatieve hoek.
  Ik heb zelf een zoon die heel erg gevoelig is en emoties en gevoelens heel sterk voelt bij andere.
  En daar soms lichamelijke klachten van krijgt.
  Hij is nu zelf zo oud dat hij dingen zelf aan kan geven en wat hij vaak doet is tekenen en dan tekent hij het gene van zich af.
  Voor jouw zoontje is dat nog moeilijk.
  Kun je terug naar de vrouw die je al langer kent en vragen of zij jullie kan helpen?
   
 19. brenda1976

  brenda1976 Niet meer actief

  Ik zal haar inderdaad is bellen, misschien dat ze iemand weet of dat ze ons verder kan helpen!

  fijn dat jou zoon kan uiten in tekenen! Ik hoop dat mijn zoon het straks ook kan! Ze had wel tips over stenen op zijn kamer. Die hebben we voor hem gekocht! Bater niet schater niet!

  dank je voor je reactie!
   
 20. serena15

  serena15 Bekend lid

  1 okt 2009
  592
  0
  16
  NULL
  NULL
  brenda pb me maar.!!!!
  ik schrijf liever niet hier op forum uitgebreid er over
  maar we hebben het zelfde verhaal
   

Deel Deze Pagina