Ik moest vanmiddag onverhoopt weg dus ik had de snelkookpan uitgezet. Toch even gekeken of de peren al klaar waren... Afijn, 70 minuten in de pan en het was bijna stoofperencompote... Alles echt te gaar. Ben blij dat ik hem heb uitgezet.... Ik had een aantal hele peren erbij gedaan (de rest partjes ivm de kinderen) en de hele peren zijn uit elkaar gevallen..... Maar het smaakt prima!!!
Hier ook nooit wijn....... maar port . De goedkoopste van de appie. Mijn peren zijn altijd prachtig paars/rood.
Ik kook ze heel lang (3 uur) met veel suiker en een klein beetje kaneel en dan zijn ze mooi donkerroze. Oh en heel erg lekker vind ik.
Hier laat ik ze zeker 3/4 uur opstaan, met alleen een bult bruine suiker en een dot kaneel. Heerlijk!
Wij koken ze met alleen paar glazen water (niet te veel!) bij een volle pan 4 a 5 glazen. Paar uur koken. Nachtje laten afkoelen en je hebt prachtig rode peertjes. En echt super van smaakt