Hallo dames, Ik zoek andere zwangere verpleegkundigen. Ik ben vooral benieuwd hoe jullie je zwangerschap combineren met je werk. Ik werk in de thuiszorg en heb best veel zwaar werk, en omdat je alleen bent kun je niet even een collega vragen voor een tilletje.... Met als gevolg dat ik einde van mijn dienst totaal uitgeput ben. Ik werk momenteel nog minimaal 32 uur per week, maar voor hoelang nog? Nu nog 1,5 week werken en dan vakantie Konden jullie blijven werken? Hoelang? Of werd je werk aangepast?
Ik ben dan geen vpk maar vz ig , maar in de thuiszorg. Maakt qua zwaarte geen verschil denk ik . Wat wel verschil maakt is dat ik maar 24 uur werk. Vanaf 14 week ong heb ik gevraagd om de zware cliënten uit mijn routes te halen. Dit mag ook. Pas goed op met tillen ! Vanaf deze week ben ik voor 50% ziek. Ik werk nu kortere routes met lichte cliënten. Zo hoop ik het vol te houden tot week 31 dan heb ik vakantie met mijn verlof er achteraan. Het is voor iedereen denk ik verschillend hoe lang je het volhoudt. Maar hier regels van de arbo : Tillen Wat mag wel en wat niet? -Tijdens hele zwangerschap: bukken, hurken, knielen zoveel mogelijk voorkomen -Laatste drie maanden zwangerschap: bukken, hurken, knielen en staande voetpedalen bedienen - dagelijks niet meer dan eenmaal per uur Tijdens zwangerschap en tot drie maanden na bevalling: handmatig tillen van gewichten zoveel mogelijk beperken. - Is tillen toch nodig, dan moet het in één handeling te tillen gewicht minder zijn dan tien kilo. -Vanaf de twintigste week van de zwangerschap mag niet vaker dan tien keer per dag niet meer dan vijf kilo worden getild. -Vanaf de dertigste zwangerschapsweek mag niet vaker dan vijf keer per dag niet meer dan vijf kilo worden getild. En dan hou ik me nog stil over andere regels over o.a. staand werk wat wij ook veel verrichten. Hou rekening met jezelf en je baby!!!! Ook je baas heeft je liever wel aan het werk met aangepaste routes. Dan dat je straks het helemaal niet meer volhoudt.
Ik werk op een pg afdeling, werk ook 36 uur maar na mijn vakantie (2wkn nu) ben ik 50% gaan werken, draai de korte diensten ivm mn rug en harde buiken. Heb voor straks oppas dus komt best goed ga dan 28 uur werken.
hier ook een verpleegkundige. Ik werk op een chirurgische afdeling in het ziekenhuis. Met 17wkn zwangerschap last gekregen van bekkeninstabiliteit. Sindsdien draai ik diensten van 4uur. Merk nu dat zelfs dit erg zwaar wordt. Luister goed naar je eigen lichaam, en pas echt op met tillen. Zeker in de thuiszorg heb je niet direct een collega die je kan helpen.
Hier ook een verpleegkundige! Werk ook in een zkh op een somatiek/psychiatrie afdeling. Met 16 weken ben ik over gegaan op halve avonden omdat ik amper kon zitten met harde buiken als gevolg. Na m'n vakantie ook over gegaan op halve dagen omdat ik het ook niet vol hield. Paar dagen daarna te veel harde buiken, steken van onderen en minder leven in m'n buik. Vk adviseerde toen volledig te stoppen met werken, maar ben nu uiteindelijk voor 4 dagen 3 uurtjes per week aan de slag (voornamelijk administratief, en niet meer tillen, bukken enz). Is veel beter te doen en dat hou ik de laatste weken ook nog wel vol! (Ben nu bijna 30 weken zwanger). Gelukkig deed mijn werkgever niet moeilijk, moest enkel even bij de bedrijfsarts langs maar dat was ook alles!
Ik werk ook in de thuiszorg maar als verzorgende. Maakt qua lichamelijke zwaarte niet zoveel uit. 32 uur. Bij de 1e heb ik tot week 36 kunnen werken. Volledige diensten. Weekenden, avonden en zware clienten met tilliften. Deed alles op de fiets. 1 zware client op het laatst geweigerd. Hadden niet zwzngeren het al zwaar dus ik helemaal. Rond 15 weken ook kapot maar dit werd later beter. 2e zwangerschap was minder. Rond 17 weken bekkenpijn. Rond 25 weken in ZW. Gedeeltelijk gewerkt op therapeutische basis. 3 ochtenden in de week 3 lichte clienten. Toen verplicht met 34 gestopt ivm ZW.
Ik werk op een PG afdeling en ben met 26 weken 50% gaan werken. Had veel last van harde buiken. werkte toen alleen nog maar smorgens 4 uurtjes. Ik merkte dat op een gegeven moment de "makkelijke" mobiele bewoners erg zwaar werden om te verzorgen omdat je dan steeds moet bukken. Ik vond het prettiger om de wat zwaardere bewoners te helpen zodat ik op hoogte kon werken. En dan ook vaak samen met andere collega's. Dit heb ik gelukkig zo kunnen volhouden tot aan mijn verlof. Liever half in de ziektewet zodat je gewoon kunt blijven werken dan dat je gewoon door gaat en dan uiteindelijk thuis komt te zitten...!
Hier ook verpleegkundige en werk in verzorgings/verpleeghuis. heb tot 34 weken gewoon nog 32 tot 36 uur per week gewerkt. Deed de zware cliënten met een collega samen. Ben met 34 weken gestopt vanwege zwangerschapsischias. Enige tip die ik kan geven is denk goed om jezelf en je kleine en ga niet over je eigen grenzen heen. Als ik nu terugkijk had ik voor mezelf toch beter minder uren kunnen gaan werken dan had ik nu misschien minder last gehad.
Ik werk als verzorgende IG op verschillende pg afdelingen. Vind persoonlijk het werken nu al zwaar worden ivm bekkenpijn, wat de laatste dagen steeds erger lijkt te worden, maar zich gelukkig wel vrij snel hersteld zolang ik niets doe. WErk zelf maar 10-15 uur per week dus niet erg veel ivm jullie. Bij de eerste heb ik bijna niet gewerkt, alleen therapeutisch, maar ik had toen ziekte van pfeiffer gehad en was herstellende, werkte toen ook nog 28 uur. Bij de tweede tot 28 weken gewerkt waarvan de laatste weken 50% (werkte toen 16 uur) Bij de derde ook zoiets, maar op een gegeven moment ook voor 50% gaan werken. Bij de vierde werket eik nog 10-15 uur per week en meestal 15 uur en ben dus eerste terug gegaan naar 10 uur en vanaf week 27 de ziektewet in gegaan. Ik heb geen idee hoe het nu gaat lopen, omdat ik zoals vandaag even de boodschappen gedaan heb en dan een paar kleine dingen en toen al erge pijn had. KAn mijn dochtertje van net 1 jaar niet te lang tillen ivm lage rugpijn en bekkenpijn en ook een stuk lopen gaat niet zonder pijn. Maar voorlopig werk ik op dit moment nog gemiddeld zo 13 uu per week.
Ik ben ook vpk in ziekenhuis. Ik werk op de oncologie. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik tot 34 weken volledig meegewerkt. Tot 30 weken heb ik nog avonden en nachten gedaan (dit wilde ik zelf, vanaf 20 weken hoefde dit niet meer) Ik hoop dat het deze zwangerschap weer zo goed blijft gaan.
Bedankt dames!! Best wisselende oplossingen maja iedere zwangere is anders! Wij hebben best veel zware klanten en tot nu toe ( ik werk hier 6 jaar) heeft niemand de 20 weken fulltime gehaald!?! Degene die in de thuiszorg werken herkennen denk ik ook wel het probleem van constant in en uit je auto stappen. Dat vind ik persoonlijk een groot probleem, vooral voor mijn rug en bekken.
Ik ben ook verpleegkundige maar werk in een psychiatrisch ziekenhuis op een open behandelafdeling....nauwelijks lichamelijk zwaar werk, dat doen de clienten allemaal zelf...werkte al een aantal maanden 28 uur en nu nog steeds wat goed vol te houden is....eventuele therapieën die ik moet geven doe ik nu niet meer staand maar zittend... en ik loop niet op brandalarm of bodyguard alarm...en doe geen nachten meer....verder is het voor mij allemaal goed te doen...nu bijna 31 weken zwanger en werk als het goed is door tot 36 weken.... heel anders natuurlijk dan in thuiszorg of alg ziekenhuis omdat er bij ons op afdeling bijna nooit lichamelijk zorg is...maare mijn afdelingsmanager heeft wel aangegeven dat ik goed op mijn grenzen moet letten en als het te zwaar wordt, om wat voor reden dan ook ik dit moet aangeven...dus dat is wel fijn...
Ik ben ook verpleegkundige en werk ook in de thuiszorg. Ik werk 40 uur per week en voorlopig lukt het wel. Ik verplicht meeelf ook wel wat. Al is het heel zwaar! En moet ik jammer genoeg op andere dingen soms inleveren zoals mijn huishouden. Ik moet blijven werken tot 6 maanden. Ng 4 weken tanden bijten!
Ooh ja het in en uit de autostappen vind in ook heel vermoeiend! En bij ons stoppen de meesten op 4 maanden! Ook gewoon constant bukken enzo. En aan heffen ontkom je nu eenmaal ook niet! Ik hoop dat je het kan volhouden hoelang moet jij werke??
Ik werk als verpleegkundige in het ziekenhuis en ik werk tot nu nog gewoon full time = 36 uur en ben 35 weken zwanger. Ik werk door tot de 36 weken dus me laatste week gaat in. Ik heb geen moeite gehad met werke. Ha ok ik merk nu dat ik meer moe ben en vaker tussendoor even moet zitten. Maar verder geen last.
Hoezo moet je tot 6 mnd? Hier stoppen ook veel zwangeren vroeg, stoppen ze bij jullie dan helemaal? Of doen ze vervangend werk
Ik begin morgen weer na mijn vakantie en ben voor 50% ziekgemeld. Ik werk als vz ig op een somatische afdelingen en vooral de ochtenden zijn erg zwaar. Veel douchebeurten, bukken, tillen, traplopen...
@ klein. Wij zijn verplicht van de werkgever uit om te stoppen met 6 maanden. Hier krijgen we geen aangepast werk ofzo van zwaarte enkel Chemo' s afkoppelen morgen we nimmer gaan doen. De meeste gaan op ziekenkas rond de 4 maanden aangepast werk geven ze niet jammer genoeg! Groetjes
Ik ben ook verpleegkundige op een neurologie afdeling in het ziekenhuis, veel lichamelijke zware zorg dus. Gelukkig heb ik behalve wat vermoeidheid op het einde geen last gehad van klachten. Ik heb dus tot de 33,3 weken gewoon 36uur per week gewerkt, alleen geen nachtdiensten meer vanaf 20 weken. Ik denk dat je bij jezelf goed moet aanvoelen waar jou grenzen liggen, en zorg ervoor dat je niets forceert!!