Hier is dat juist helemaal anders. Iemand met longkanker die nooit gerookt heeft. Ofwel het kan iedereen treffen ondanks je levensstijl, het leven is te kort.. Wij gaan dus juist genieten en lekker eten hoort daarbij. Niet krampachtig bio eten dus
Ik kijk op netflix de oude afleveringen terug van Full House. Moet elke keer aan dit topic denken... moreel verantwoorden vader, maar de kleinste vreet de hele dag door koekjes, ze ontbijten met donuts en bagels en suikerrondjes in de melk.
Maar als je juist zieker wordt door ongezond eten - zoals ik dus, op een vrij standaard dieet krijg ik meer ontstekingen, meer klachten, móet ik aan de prednison -, dan valt er weinig van het leven te genieten. Nu ik echt goed op mijn voeding let, kan ik meer genieten, want bv al geen prednison meer nodig... Ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt he, dus zeker doen wat voor jezelf goed voelt. Maar voor mij geldt dus echt het omgekeerde.
Zucht. Mijn ene zoon lust geen fruit en geen rauwkost. Regelmatig wil ik dat hij toch weer eens een bepaald soort fruit probeert, maar hier gaat hij van overgeven. Hij krijgt elke dag een sultana mee naar school en dat vind ik een beter alternatief dan een Mars. Brood en groenten eet hij goed en dagelijks. Hij zit op het VWo, heeft geen last van een suikerdip, heeft een gezond gewicht, is nooit ziek en drinkt regelmatig cola en eet frikandelbroodjes van de AH als hij daar met zijn vrienden na schooltijd naartoe fietst. Ik kan er niet van wakker liggen.
Een deel vast wel ja. Maar een placebo-effect voorkomt geen terugval waardoor ik prednison nodig zou hebben, gezonde voeding wel. Ik ben fysiek gewoon meetbaar (vaatonderzoek, bloedonderzoek etc) beter dan voor ik zo op m'n voeding ging letten; dat krijg je met placebo's niet voor elkaar.
Nee, als je kinderen al zo groot zijn snap ik dat! Ik smeet mn gezonde brood-van-thuis elke ochtend in de hertenkamp op weg naar school. In de pauze kochten we zakken superchips en noga. Dankzij de gezonde voeding die ik de jaren daarvoor thuis kreeg, heb ik hier niks van overgehouden
Uhhh... als je ergens antiperistaltische bewegingen van krijgt (kotsen dus), is het geen kwestie van wel of niet lusten. Dat is een directe lichamelijke reactie en heeft niks met koppigheid, verwendheid of wat dan ook te maken. Ik snap jouw reactie op mij niet. Je zet nota bene juist die zin in het vet, waarin ik beweer dat eetstoornissen e.d. uitzonderingen zijn. Ik denk dat je wel mag spreken van een eetstoornis of allergie, als je lichaam bepaald voedsel niet accepteert.
Ik denk dat dit heel dicht bij de waarheid komt. Natuurlijk is er wel onderzoek naar bepaald voedsel gedaan...maar uiteindelijk staat er elke 10 jaar wel weer een andere hype over voedsel voor de deur. Al dan niet commerciële bagger
Dat overgeven met bepaald eten heeft dus gewoon een naam. Weer iets geleerd dacht dat het puur toeval was. ik heb het mat pudding/vla met fruitstukjes en andere dingen in deze structuur. dus vloeibaar stroop met stukjes. bolletjesvla geen probleem. Omdat het hard blijft. we eten gevarieerd en beter toen ik nog bij me ouders woon. daar aten we 3 dagen ongez8nd in de week patat nasi of maceroni. de rest groente en dat was smaak loos dus ik deed er veel appelmoes op. hier eten we met smaak.
Vandaag aan de walnoten gedacht . Oudste zag ze in de Snackeez beker zitten van de jongste en zei: oh lekker L krijgt walnoten mee! Waarom ik niet? Toen zei ik dat ze er bij haar ook bij zaten. Ze ging meteen kijken en zei: Oh lekker!!!!! Ze was echt heel blij Bedankt voor de tip dus, bosi was het geloof ik
Ja en daarnaast zijn er zaken, die gewoon als een paal boven water staan. Die veranderen niet. Nu niet, nooit niet. Maar genoeg mensen, die wat jij zegt als argument gebruiken, om het naast zich neer te leggen. Of nog zo'n drogreden: Dat men het vroeger wél allemaal gewoon at... 1) In andere mate, 2) in andere samenstellingen, 3) in puurdere vorm, 4) toen had men nog geen zicht op langdurige gevolgen, 5) bij een ander leef-/beweegpatroon. Die hypes waar jij het over hebt, zijn ook geen dingen, die door het voedingscentrum, de WHO of andere officiële instanties worden overgenomen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over koolhydraatarm of veganistisch. Oh en de 'alles moet biologisch' hype? Vroeger WAS alles biologisch. Dat was de norm. En de 'geen suiker' hype? Vroeger was suiker schaars en duur. De mensen, die het al aten/gebruikten, deden dat met mate. Maar er is nooit een periode geweest, waar men riep dat suiker gezond was en dat je er maar vooral veel van moet eten/drinken.
An sich denk ik niet zo, maar de meeste mensen halen de kruiden uit pakjes/zakjes (te veel zout, suiker, zetmeel en andere toevoegingen), de saus uit pot (dito) en zit er per portie veel te weinig groente in. Zo heb je een maaltijd met al snel veel calorieën en weinig voedingsstoffen. De macaroni van mijn moeder was overigens meer groente dan saus. En de saus kwam niet uit een potje. Nou ja, misschien 1 blikje tomatenpuree. Ik vond laatst een recept waar nasikruiden werden gebruikt. Ik heb in de winkel op het zakje gekeken en heb al die kruiden gewoon los gekocht en heb zo zelf 'nasikruiden' gemaakt. laos, djinten, kaneel, kurkuma, ketoembar, knoflookpoeder, chilipoeder... ik kon alleen zo snel geen sereh vinden. Maar het was super lekker! Hier een website met allemaal kruidenmixen, voor de doe-het-zelvers: https://tallsay.com/tagged/RobsKruidenmixen (Wel even kijken wéke kruiden je koopt, want bij sommige merken zitten er alsnog toevoegingen bij.
Laatst in een topic beweerde ook iemand dat pasta (macaroni/spaghetti) junkfood was... Ja kruiden uit een zakje en saus uit een potje is idd niet zo gezond. Maar de pastagerechten die ik maak zijn echt geen junkfood hoor.
Nee bij mij idd ook niet, gaat allerlei groente door en geen zakje kruiden of pot saus en volkoren macaroni (of spaghetti) Zelfde als pizza, hoeft ook niet per definitie ongezond te zijn.
Blijkbaar doen de gezondheidsgoeroes het toch niet zo goed als dat ze hier beweren in dit topoc. Volgens dit artikel eet 99% van de schoolgaande kinderen thuis te weinig groenten. 99% van de kinderen eet te weinig groente - Ouders van Nu