Gewoon met olijfolie en azijn 😃 echt in elke sladressing zit suiker als eerste of tweede ingrediënt, echt absurd gewoon..en onder verschillende namen.. Glucose fructosestroop, etc
Ik dacht ook al, hoe kunnen ze 6 suikerklontjes in 1 eetlepel proppen, terwijl het ook maar 8 kcal is. Maar dat het slecht zal zijn, geloof ik wel.
Dat snap ik, was ook geen serieuze opmerking maar om aan te geven dat eer boordevol suiker inzit terwijl het maar weinig kcal bevat Maar die van PLUS eigen merk met 6 of 8 kcal per eetlepel staat stijf van de suiker en glucose fructosestroop en een hoop E nummers, Maar men denkt " jeeej, maar 6-8 kcal, lekker gezond!!!" En koopt het dus terwijl het meuk is.. Ook die van remia en Calvé staan stijf van de suiker.. Zelfde als yakhultjes, muesli, peperkoek etc Check dit eens voor de grap Archief » Uitzending » Trosradar.nl
Je kan nog genoeg eten, het gaat erom dat veel mensen denken dat ze gezond bezig zijn terwijl niets minder waar is. Ik vind het juist goed om ervan bewust te zijn wat er eigenlijk in je eten zit, en dan kan je zelf beslissen wat je wel en niet wil eten. Dit is eigenlijk heel vaak de reden dat mensen zeggen "ik eet zo gezond maar ik val maar niet af/kom nog steeds aan" ja duhh, omdat het toch niet zo "gezond" is
Ik dip vaak komkommer in de sojasaus, jammie! Verder inderdaad worteltjes in een yoghurtdip. Of een handje nootjes, bakje vers fruit, schaaltje vanille yoghurt of een cracker.
Precies dit Mensen denken idd " ik eet toch gezond salade ( maar wel met dressing met tig suikerklontjes) en ik eet toch 's morgens een bakje muesli ( ook met tig suikerklontjes als je die gewone in de supermarkt kiest) en een lekker probiotica drankje ( met een hand vol suikerklontjes alleen al in 1 yakhultje) en een lekker plakkie peperkoek of eierkoek die wederom bulken van de suiker.. Mensen denken gezond bezig te zijn maar zijn dit vervolgens helemaal niet! Als je denkt gezond te eten en niet afvalt terwijl je daar wel mee bezig bent is het misschien raadzaam je in voeding te verdiepen.. Er zijn genoeg producten te vinden zonder rommel erin, alleen vind je die niet altijd gewoon in de supermarkt, maar bijv muesli (écht zonder suiker) in de natuurwinkel, of zelf gezonde sladressing maken..
Ik denk dat het eigenlijk helemaal niet verkeerd is om af en toe even lekker te zondigen! Halen ook gewoon elke week 1 zak chips in huis en een zak nootjes.. Verder maak ik elke dag een fruit salade, dit puur om vitamines op te nemen maar het is ook heerlijk in de avond maar ehh snacken kan ik dat niet noemen..
Olijven (knoflookolijven, yummy ) Havermoutkoekjes of muffin of iets anders lekkers met havermout Fruit Handje noten Augurk met kipfilet Bakje huttenkase
Ik maak zelf een yoghurtdip met mayo en yoghurt..wat mosterd..drupje ketchup en wat knoflook en dan met wat rauwkost.
Je mag ook extra pure chocola, minimaal 70%. Verder idd fruit. Als je geen maat kunt houden, dan kun je het beste vooraf een bakje maken en daar de hele avond mee doen en dan verder ook niets uit de keuken halen, buiten drinken.
ik doe komkommer met kaasschaaf in plakjes en dan paar druppels chilli saus erop. meer voor de pit. snap best dat dat niet gezond is maar van paar drupjes chilli saus kom je minder aan als een bak chips. dat is wat ik bedoelde met lekkere gezonde dingen.
Rauwe bloemkoolroosjes met aromat Rijstwafel met een plakje kipfilet/rookvlees, of een dun laagje halvajam. Augurk (al dan niet omwikkeld met een plakje rookvlees) Hollandse garnaaltjes Knoflookolijven Yoghurt met blauwe bessen (of ander fruit) Waterijsje Plakje roggebrood Opkikker (drinkbouillon)
- stukjes meloen met rauwe ham - zelfgemaakte magerere gehaktballetjes met knoflook en Italiaanse kruiden - gekookt eitje met runderrookvlees -zelfgemaakte avocadoquacomole met maistortilla chipjes ( iets minder gezond misschien....) - lekker gekruide kipfilet in stukjes ( zelf bakken in de oven en afgekoeld eten), evt. met yoghurtdipje of zelfgemaakte tzaziki op basis van magere kwark. Het vraagt wel een beetje voorbereiding....maar meestal maak ik van de kip en gehaktballetjes wat meer en doe het evt. in de vriezer of in bakjes in de koelkast zodat ik wat op voorraad heb.