gezonde pasta recepten gezocht!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Troelala21, 17 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Wie weet gezonde pasta recepten? Wij eten hier wel elke week haast macaroni of fuselli maar wij gebruiken meestal stroganoffsaus van knor erover en die is volgens mij niet zo gezond. Wie weet wel lekkere maar vooral gezonde pasta recepten voor mij?
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Spaghetti bolognaise:

    Gehakt
    Groentes die je zelf lekker vind ( ik gebruik zelf prei winterpeen cougette gele en rode paprika en bleekselderij )
    Knoflook
    1,5 kilo tomaten.
    Boullion blokje
    Rode wijn.
    Parmezaanse kaas.
    Potje italiaanse kruiden.

    Groente klein snijden.
    Gehakt rullen met een of 2 teentjes knoflook en flinke eetlepel italiaanse kruiden.
    Dan de groente erbij even ombakken tot het redelijk geslonken is. Dan de 1,5 tomaten erbij flinke scheut rode wijn en boullionblokje erbij en even laten pruttelen. Als de tomaten tot saus geprutteld zijn de parmazaansekaas er door heen en klaar is kees!
     
  3. ik lees mee, zou het ook leuk vinden als het ook magere varianten zijn ;)
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.268
    6.800
    113
    Probeer saus te maken met tomatenpuree. Dat is erg gezond. Doe daar lekker veel groente in. Wortelen, paprika, champignons, courgette ( verder wat je lekker vindt)

    Verder doe ik ook wel alleen olijfolie en kaas snippers als "smaakmaker " Dan met champignons ( opgebakken met ui en knoflook)

    Of olijfolie warm maken en knoflook kort meebakken en dat over de pasta( afmaken met peterselie)

    Je kunt dan kiezen voor vis erbij als zalm, tonijn of witte vis.
     
  5. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Tagliatelli met gestoomde broccoli en bloemkool en gerookte zalm. Sausje met wat lightroom om het niet te droog te hebben.
     
  6. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.260
    1.024
    113
    Zuid-Holland
    Onze "witte"macaroni, favoriete eten van onze oudste dochter:

    Kipfilet stukjes aanbraden in olijfolie en beetje boter
    gesnipperde ui erbij
    evt wat knoflook
    half potje zongedroogde tomaatjes op olie fijngesneden erbij
    eetlepel gedroogde oregano
    ongeveer 100 ml witte wijn

    dit alles half uur laten sudderen
    dan afmaken met bakje gesneden champignons erdoor
    en bekertje creme fraiche (evt light variant)

    en dan tagliatelli erdoor, evt wat geraspte kaas erover
    Eet smakelijk!!
     
  7. DeeDeeBowtie

    DeeDeeBowtie Fanatiek lid

    20 jan 2011
    3.890
    0
    36
    philedelphia (of een roomkaas voor vettere variant) met spinazie. Heerlijk!!! Mijn man verkruimeld dan ook altijd nog een half blokje groentebouillon er over.
     
  8. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    hmm klinkt lekker allemaal, zal ze allemaal even opschrijven!
     
  9. Blije Door

    Blije Door Actief lid

    10 apr 2011
    376
    1
    0
    Rotterdam
    Pittige Spaghetti met Rucola (4pers)

    pak spaghetti
    2 bakjes cherrytomaatjes
    2 tenen knoflook
    1 rood pepertje
    1 bakje spekblokjes om uit te bakken
    parmazaanse kaas (liefst wel van een stuk want uit een bus ofzo is echt niet lekker)
    pijnboompitjes
    1 takje verse rozemarijn of gedroogde rozemarijn
    1 voordeelzak rucola
    Olijfolie
    Zout
    Zwarte grove peper

    Snij de knoflook en het pepertje fijn en laat dit zachtjes aanfruiten in flink wat olijfolie. Kook de spaghetti samen met zout en rozemarijn. Bak de spekjes uit en snij de tomaatjes door de helft. Pijnboompitjes roosteren en kaas raspen. Bak als laatste de tomaatjes kort mee in het mengsel van olijfolie, knoflook en pepertje. Doe de spaghetti in schalen of borden, tomaatjes eroverheen, pijnpoompitjes, spekjes, kaas en als laatste rucola en doe er nog wat gemalen zwarte peper overheen. Zo lekker, dit is het mijn lievelings :)

    En je kan hier ook de rucola vervangen door spinazie maar die moet je dan wel eerst even snel wokken ofzo. Ook heel lekker en super gezond!
     
  10. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
  11. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    En gebruik volkoren pasta's, daar zitten meer voedingsvezels in dat in 'gewone' pasta.
     
  12. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Kip Arrabiata (voor 4 personen):

    Fruit een ui in een eetlepel olijfolie, Snij 2 kipfilets in kleine blokjes en bak een minuut of 5 mee. Kook in de tussentijd de pasta.
    Voeg toe:

    - Een groot blik tomaten
    - Een groente- of kipbouillonblokje
    - 2 gedroogde peperoncini, verkruimeld (of chilipoeder naar smaak)
    - peper, zout en eventueel kruiden naar keus (basilcum o.i.d.)

    Laat een minuut of 10 sudderen en voeg de pasta toe.

    Lekker en heel gezond!!
     
  13. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Inhoud van 2 blikjes tomatenblokjes in de blender. Voeg hier een paprika, deel van een stronk prei, en rode ui aan toe en mixen maar. Vaak gebruik ik groenten die ik nog heb liggen, restjes bijvoorbeeld om er doorheen te mixen.

    Ui, knoflook en restant prei en eventueel ui in de pan beetje aanbakken, gehakt erbij tot deze mooi bruin is en dan de saus erbij gieten.

    Boullionblokje, orgegano, basilicum enzo erbij.. Wat jij lekker vindt. Ik doe er zelf altijd nog een gedroogd pepertje bij en laat vaak een ansjovisje in de saus 'smelten'.

    Wat minder gezond, maar ook lekker: een bol mozzarella laten smelten in de saus.
     
  14. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    bouillonblokjes zijn alleen niet zo gezond hoor...
     
  15. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Klinkt allemaal heerlijk zeg!!
     
  16. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Eén bouillonblokje in een grote pan saus zal toch wel meevallen?
    Beter dan een lading zout lijkt me... ;)
     
  17. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    pasta met geroosterde paprika en tonijn (=mager en makkelijk)

    ui en knoflook bakken
    ca 2-3 geroosterde paprika's in stukjes gesneden erbij (pot van peppadew)
    blik tomatenstukjes erbij
    blikje tonijn op water erbij
    peper en zout naar smaak toevoegen
    even doorwarmen

    serveren met kappertjes en verse basilicum

    Wil je er wat meer groente erin dan zou je er courgette door kunnen doen.
     

Deel Deze Pagina