Gezonde reep?

Discussie in 'De lounge' gestart door JellaBean, 29 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    De vraag was wel niet voor mij, maar ik beantwoord 'm toch :D
    Heb vanmiddag toevallig nog heeeerlijke havermoutkoekjes gebakken :)

    Een banaan prakken, schep havermout erdoor (op de gok, tot het een dikke substantie wordt), klein beetje bakpoeder (theelepeltje ofzo maar kan ook zonder) en dan toevoegen wat je lekker vindt.
    Ik had er vandaag bijvoorbeeld suikervrije appelmoes doorheen gedaan (wordt het wel weer dun van dus wat boekweitmeel toegevoegd), en toen heb ik twee soorten gemaakt: een lading met kokos en een lading met hennep- en sesamzaad. Vervolgens afbakken op 175 graden voor ongeveer 20 minuten ofzo (wilde gok, ik check om de paar minuten ff en als het een beetje bruin begint te worden haal ik ze eruit).
     
  2. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Hier een echte nak'd fan. Ik bestel ze op de Engelse site en dan dozen tegelijk. Veel meer smaken dan ik in de winkels heb kunnen vinden. Daar hebben ze ook trekrepen, nibbles en raisins. Verder de zakjes bij de babyvoeding, rijstwafels met appel en kaneel van goodies. En ook maak ik zelf vaak zelf chocosnacks met kokosbloesemsuiker, cacaoboter en cacao als basis.
    Oja, gevriesdroogd fruit, mjam!
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dankjewel, deze ga ik eens proberen! Klinkt lekker.
     
  4. JellaBean

    JellaBean Actief lid

    20 nov 2014
    193
    0
    16
    Brabant
    Wow dames bedankt voor alle reacties!!!! Morgen eerst eens richting de tuinen.
     
  5. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Die ga ik morgen ook eens maken met zoonlief! Kan hij ze mooi uitdelen bij de gastouder ook :)
     
  6. vommie

    vommie Actief lid

    29 okt 2012
    156
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben toch wel benieuwd hoe je lichaam anders reageert op 99,8% sucrose van biet tov 99,8% sucrose van riet.....
     
  7. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Jij hebt het over geraffineerde suiker, maar er bestaat ook zoiets als ongeraffineerde rietsuiker (ruwe rietsuiker). Nog steeds niet gezond, want het is en blijft suiker, maar er zit door een ander productieproces toch verschil in. Hoe het precies allemaal zit zou ik moeten opzoeken, het schijnt dat er nog net wat meer mineralen etc inzitten. Ook zou het effect op de bloedsuikerspiegel beter gebalanceerd zijn, maar ik kan er zo snel even geen bronnen voor vinden. Nogmaals, het blijft suiker, maar als ik de keuze heb, zal ik dus altijd voor de ruwe rietsuiker kiezen.

    Om een hele discussie te starten over wat wel of niet goed is voor je lichaam is helemaal niet mijn intentie! Ik zal ook echt geen eten afslaan omdat er gewone suiker in zit. Ik vind het leuk om mij te verdiepen in eten en kies dan de dingen uit waarvan ik denk dat het de beste variant is (of de minst slechte). Maar ik weet niet meer precies wat ik in welk boek/artikel etc gelezen heb ... dus vandaar geen bronnen voor je.
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

  9. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Ik ben ook fan van Nak'd! Ze zijn wel super zoet door de dadels, maar af en toe moet dat kunnen. Ik haal ze bij Deen, AH of de tuinen trouwens.
    Of die repen van Ella's Kitchen, maar die zijn alweer een stuk minder verantwoord...
     
  10. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL

Deel Deze Pagina