Kan iemand mij helpen aan het recept van truffels....? liefst niet een link sturen maar echt een recept van een ervaren iemand.. dank jullie
ja hoor kan ik Chocoladetruffels Ingrediënten 5 repen pure chocolade 50 gram boter 1 eetlepel melk 30 gram poedersuiker cacaopoeder Bereiding Laat de in stukken gebroken chocolade met de melk en het poedersuiker 'au bain marie' (een pannetje in een pan met kokend water) smelten. Roer er, van het vuur, de boter en eventueel een smaakje zoals rum door. Laat het mengsel al roerende afkoelen, vorm er met 2 theelepels onregelmatige balletjes van en wentel ze door de cacao. smikkelze en nog 1tje Chocoladetruffels recept voor ongeveer 20 stuks Benodigdheden: 1 3/4 deciliter slagroom 1 eetlepel boter 175 gram pure chocolade, fijngehakt cacaopoeder Bereiding: Breng de slagroom met de boter aan de kook en schenk dit bij de chocolade. Roer alles goed door tot de chocolade is gesmolten. Laat het mengsel ongeveer 2 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Maak met behulp van koele lepels en met handen bestrooid met cacao, ovaal gevormde truffels en wentel ze door cacaopoeder. Bewaar deze truffels in de koelkast en eet ze binnen een week op (als ze dat al halen....). Variaties: meng enkele druppels likeur, cognac of whisky door de massa voor het opstijven. Het vervangen van de helft van de pure chocolade door een gelijk deel after eight chocolaatjes kan ook spannende truffels opleveren. Smelt de after eight-jes dan mee met de pure chocolade. en nog 1tje Ingrediënten voor ± 30 stuks: 100 g boter 2 eierdooiers 2 eetlepels witte basterdsuiker 225 g pure chocolade cacaopoeder Bereiding: De boter (op kamertemperatuur), de eierdooiers en de basterdsuiker in een kom doen. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het daarna ± 5 minuten afkoelen. Voeg de gesmolten chocolade aan de boter, de eierdooiers en de suiker toe en klop het met de mixer tot een romig mengsel. Laat het truffelmengsel in ± 1½ uur in de koelkast opstijven. Klop nu alles met de mixer in ± 5 minuten mooi luchtig en strijk het met een pannekoekmes op een bakplaat uit en laat het op een koele plaats minstens 4 uur opstijven. Snij de plak dan in ± 30 stukjes en vorm er truffels van. Wentel ze tenslotte door gezeefd cacaopoeder. hiermee gaat het je lukken meis
sjee.. haha. ik moet toch ook maar eens aan de kook en knutsel gaan hoor. Ik heb ze laatst gratis bij de plusmarkt gekregen.. die waren jammie. Nooit bij gedacht dat je die dingen ook zelf kunt maken..
en lekker dat ze zijn mmmmmmmmmmmmmmmmmmm jammmmie ik maak ook altijd zelf pinda rotsjes met melk chocola en witte (ook 'au bain marie' (een pannetje in een pan met kokend water) ongezouten pinda's erdoor en rotsjes maken en dan in de koelkast jammie jammie
oke oke.. zo kan ie wel weer! haha.. pff, heb meteen trek in pindarotsjes! Mijn voornemen voor het jaar 2007 zal zijn, ... lekker veel lekkers maken in mijn nieuwe keuken! Haha.. bij deze voorgenomen!
whahaha.. en bedankt Deb! Okè.. okè.. maar ik hoef toch niet alles alleen op te eten? Ik de helft en de rest voor de rest.
haha.. voor een ieder die dat wenst... ! Maar ehm.. kwebbeltje, ik kan je niet verzekeren of het ook gaat lukken. Toen ik nog southbeach dieet deed, wilde ik een amandelcake maken. Ik daar de ingredienten voor gehaald en lekker aan de slag! Ja hoor.. cake gebakken! Alleen cake stonk eigenlijk wel en cake was niet omhoog gekomen en na het proeven was cake ook echt niet te pruimen. Nu ken je de uitdrukking oost-indisch doof misschien wel, nou ik ben oost-indisch doof en blind hahaha. Ik had even naar de maten moeten kijken kennelijk. Ik gooide erin wat ik had, dus zoveel gram boter werd bij mij meteen het hele pakkie. En zo ook voor de amandelen, en meel enz enz enz.. Haha.. pff, wat wat dat goor zeg!
ooooh lekker... ik eet alles met chocola maar wil nog wel mijn broek aan passen, en dat ging vanmorgen een stuk moeilijker...
yep miloux 1 dl is 100 ml en witte vulling eehhhh zoeken ik even voor je op miloux volgens mij gebruiken ze daar witte chocolade voor ipv bittere en dan recept met de slagroom @Ayyildizf veel truffel plezier en hopelijk gaat het lukken moet haast wel want is erg makkelijk , dat wordt smikkelen
wouw ik vind dat zo knap van jullie, ik ben een heel geduldig iemand, maar daar heb ik dus gewoon geen geduld voor he. Laatst ook maar alle oude cakebakvormen de deur uitgedaan, die stonden echt stof te vergaren in de kast. Ik heb wel een broodbakmachine! Eh...op zolder ...