Ik heb van mijn vader echt een gigantische courgette gekregen en zit nu te bedenken wat ik er eens mee zal doen. Ik had van het weekend er soep van geprobeerd, die mijn vader had gemaakt maar dat vonden ze hier niet zo lekker. Wie weet een lekker recept met als hoofdingredient courgette. Ik hou niet zo van vis, voor de rest zijn alle ideeën welkom. Dus kom maar op!
Van knorr heb je wereldgerechten: italiaanse risotto. Moet je courgette en champignons toevoegen. Is lekker Verder doe ik ook aardig wat courgette in m'n spaghettisaus om ze wat in te dikken. Of gewoon in een gewone soep wat courgette toevoegen?
Ik doe vaak gesneden courgette met stukjes aardappel, tomaat, aubergine en gekruide balletjes gehakt uit de oven.
Hoi! Ik maak eigenlijk ook meestal soep van courgette, maar als ie dan gepureerd is, smelt ik er nog een bakje smeerkaas doorheen misschien dat dat meer in de smaak valt? Anders is het ook lekker om er dunne plakjes van te snijden en die te roosteren (al dan niet op de bbq) En je kunt ook nog eerst roosteren en dan pureren met een beetje olijfolie (en evt zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, olijven, wat je maar lekker vindt) en er dan een soort tapenade van maken! Is ie ook nog langer houdbaar. Succes!
courgettes worden meestal geteeld als ze ca 30 cm zijn, als ze groter worden is de smaak ook minder, helaas... Maar een soep zou kunnen met een bouillion blokje erin, wat citroepsap en komijnpoeder is altijd wel lekker. Of als groenten door de pasta
courgettequiche! courgette raspen, 1 ei, bloem, zout, beetje dille erdoorheen, en dat in een ovenschaal gieten en bakken in de oven. Ik vind dat heerlijk!
Ik doe meestal een beetje geroosterde parika (Baktat, dus de peper variant) door de courgettesoep, geeft het net een beetje extra. En gisteren geroosterde courgette gegegen. Lekker even marineren in olijfolie, verse basilicum, tijm, rozemarijn, knoflook en wat je verder maar hebt, en dan even in de grill oven. Courgette vullen, maar ik doe het liever niet met kaas want is zo zwaar. Lekker met tomaat en gehakt en de rest van de courgette. Courgette quiche is ook goddelijk lekker! Aanvulling op bv macaroni groente, courgette is heel goed geschikt om volume te maken in je groente. Of in de risotto, maar daar zou ik met een grote courgette mee oppassen want je bakt het dan niet zo lang door en hebt daar dus een heel smakelijk kleine courgette voor nodig. Blokjes courgette roerbakken in olie met daarbij kappertjes, fijngehakte groene olijven en verse kruiden, ook erg lekker. En soms doe ik daar stukjes scherpe worst bij in, zoals chorizo. Ik heb een courgette plant in de tuin, valt het op?
Ik verwerk ook veel courgettes ( van eigen tuin ). Ik weet niet welk soort courgettesoep je gemaakt hebt? Ik maak er een met kipbouillon als basis ( met knoflook, lenteui en ui ) lekker met een ciabatta brood. Ook kan je courgette lekker verwerken in zuur. ( bijgerecht ) Het is een soort inmaken dan, een variant voor de augurk of atjar. Ook voor een ovenschotel leent de courgette zich goed. Ik heb hier een recept met gehakt, aardappel, tomaat, courgette etc. Als je ergens een recept van wilt, PB me dan ff. Succes met je courgette!! p.s. de gele courgettes zijn ook lekker!!
Ik maak vaak een courgette lasagne achtig iets. Laag 1: courgette. Laag 2: gehakt met kruidenkaas. Laag 3: courgette. Laag 4: gehakt met kruidenkaas. En daarna wat geraspte kaas. Smullen!
Oh ja, dat is heel lekker! Doe ik ook vaak, met rode wijnazijn en mosterdzaad, en meer kruiden als ik de geest krijg. Is wel een goede oplossing voor zo'n mega courgette want die krijg je vaak in een keer niet op