Oké don 't shoot me voor dit topic maar mijn zoekskills laten het afweten en de antwoorden op Google zijn overweldigend. Inmiddels heb ik hier wel geleerd dat ik een XL airfryer moet hebben (nog steeds geen idee welk merk) maar een slowcooker??? Ik wil een slowcooker voor mijn verjaardag vragen, maar welke is goed/fijn/handig? Ik zie echt enorme verschillen in prijs: €35 maar ook €135. Heeft iemand het antwoord?
Je kan op een paar dingen letten: wel of geen timer, de grootte, is de pan ook op het fornuis te gebruiken (sommige kunnen ook op inductie). Timer is een must als je hem aanzet terwijl je het huis uit gaat (bv werken). Als de timer afloopt gaat hij automatisch op warmhoudstand en dat is natuurlijk ideaal in die situatie. Grootte is dus afhankelijk van je gezinsgrootte en ook wat je erin wil bereiden. En pan op het fornuis/kookplaat kan handig zijn om e.e.a. eerst aan te bakken. Dan hoef je dus niet eerst een andere pan vies te maken. Ik heb er inmiddels twee (ben echt fan ). Ik heb een crockpot 5,7 liter met timer, met aardewerken binnenpan (zware pan). En later kocht ik nog een Russell Hobs bij (3,5 liter met aluminium (geloof ik) binnenpan, zonder timer. De crockpot gebruik ik voor grote hoeveelheden, of drumsticks. De kleinere is ook een stuk lichter en handzamer en gebruik ik voor kleinere hoeveelheden, soep of bv alleen groente oid. En soms staan ze tegelijk aan. Al ik iets eerst aanbak doe ik dat altijd in een andere pan. Dat vind ik niet zo heel veel extra werk. Qua merk hoef je niet voor het duurste te gaan. Ik lees zeer goede verhalen over het merk Andrew James. Russell Hobs doet het ook prima en die prijzen zijn een stuk schappelijker als mijn crockpot. Op deze website hebben ze veel soorten slowcookers: https://www.deslowcookery.nl/ En deze website heeft nog aanvullende info en veel lekkere recepten: https://www.eetspiratie.nl/meest-gestelde-vragen-over-de-slowcooker/ Ik heb dus deze: https://www.coolblue.nl/product/708431/russell-hobbs-cook-at-home-searing-slowcooker-3-5-l.html?tid=pla-316740478305&ref=377463&gclid=EAIaIQobChMIl7z7-OP62gIVzZztCh0dOA-VEAQYAiABEgJUFfD_BwE En deze: https://www.coolblue.nl/product/219685/crock-pot-slowcooker-next-gen-5-7-l.html?tid=pla-338838726470&ref=377491&gclid=EAIaIQobChMI2ZrtjuT62gIVTbvtCh0fMAyhEAQYASABEgItRvD_BwE
Qua inhoud ligt het eraan hoe groot je gezin is en of jullie flinke eters zijn. Daarnaast heb je ze zonder en met warmhoudfunctie, als de bereidingstijd dan over is schiet hij automatisch in de warmhoudfunctie zodat het eten niet verder meer gaart maar zodat je wel warm eten hebt zodra je thuis komt. Zelf heb ik een crockpot van 4.7 liter met warmhoudfunctie en glazen deksel. Voordeel hiervan is dat de binnenpan ook nog eens op het gasfornuis gebruikt kan worden en in de vaatwasser kan. Ik ben erg blij met deze slowcooker.
Ik heb een andrew nogiets. Met digitale klok en dus timer. Was 50 euro geloof ik. Doet het perfect Airfryer hebben we van philips. We zijn een gezin van 5. Hebben de xl. Zou als ik er nog een moest kopen de xxl doen
Ik twijfel ook om er eentje aan te schaffen. Het lijkt mij ideaal, maar ik ben bang dat het uiteindelijk enkel dienst doet als kastvulling. Voor degene die er eentje hebben, hoe vaak gebruik je het en ben je enthousiast? Verder lees ik even mee naar welk type wij zouden moeten hebben.
Ik ben dus erg enthousiast . Hij staat hier minstens 1x per week aan, maar meestal nog vaker. Ik maak er van alles is: allerlei stoofgerechten (bv draadjesvlees, goulash, rendang, etc), soepen, appelmoes, stoofpeertjes, drumsticks, pulled pork of chicken, pastasauzen, curry’s, gestoofde groentes, en dan vergeet ik vast nog wel iets.
Hier staat hij ook minstens 1 keer per week aan. De enige aanvulling die ik nog kan bedenken is dat je er ook heerlijk malse spareribs in kan maken.
Oh dat klinkt allemaal heerlijk! Ik ben al voor 90% om Als ik vrij ben, kook ik vaak al in de ochtend en warm ik het later op. Tegen het einde van de dag heb ik er geen zin meer in. Dit zou dus echt ideaal zijn.
Oké, ontzettend bedankt voor de uitgebreide info. Dan weet ik waar ik rekening mee moet houden. We zijn met zn 3-en en het wordt niet meer maar we zijn wel flinke eters dus ik ga dan van 4 personen uit. (Is dan 3.5 liter genoeg?) Een timerfunctie en warm houden wil ik er zeker wel op hebben. Lijkt me wel handig als het op het gasfornuis kan. Ik ga op coolblue maar even filteren.
Voor de kenners: https://www.deslowcookery.nl/a-45029899/slowcookers/andrew-james-digitale-slowcooker-3-5-ltr-sizzle-to-simmer/ Klinkt dit goed?
Ja die klinkt heel goed! Heeft ook uitgestelde start zie ik. Dan kan je alles er al in doen en timen wanneer hij aan moet slaan. Dat zou ik niet gebruiken met kip oid, maar met pastasaus, of groentegerechten kan dat prima.
Wij hebben deze; https://www.bol.com/nl/p/bestron-slowcooker-dsc65/9000000011693761/ Enkele jaren geleden voor ik geloof 60 euro gekocht. Ik gebruik hem regelmatig (soms een paar weken niet en dan een paar keer per week). Ik zou er graag een kleintje bij willen met een timer.
Ik zou het niet zo’n prettig idee vinden om ongare kip lang buiten de koelkast te hebben. Vooral niet in de zomer. Drumsticks bak ik bv nooit aan, gaan rauw in de slowcooker voor 4 uurtjes. Ik zou ze er dan niet al om 10 uur ofzo er al in doen en instellen dat het apparaat om 13 uur aanslaat (als vb).
Zoals iemand al schreef: dan gebruik ik hem 3 weken niet en dan weer een paar dagen achter elkaar. Ik maak er vaak bolognese saus in, meteen voor 4x. Jammie. Dan snijd ik zondagavond alles. En knikker het er maandagochtend in. (Lange dag weg van 730-1800) en dan eten we verse saus. En de maandagen erop eten we het uit de vriezer. Wat ook heerlijk is: drumsticks en spareribs: zooo ontzettend mals. Anyway. Ik zou hem niet meer weg doen en dient ook zeker niet als kastvulling. Tip: de fb van ashley willems