Rijst of aardappels

Discussie in 'De lounge' gestart door Anique, 12 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anique

    Anique Niet meer actief

    Ik heb op internet het volgende recept gevonden:

    Stoofschotel van aubergine en chamignons

    1 aubergine, in blokjes gesneden
    225 g champignons, in plakjes gesneden
    2 tomaten, in stukjes gehakt
    1 ui, in dunne ringen gesneden
    ¼ theelepel chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, of ¼ theelepel chilipoeder
    120 ml kookvocht van de aubergine
    olie
    zout

    Doe de blokjes aubergine in kokendwater en kook ze 5 - 10 minuten, tot ze gaar zijn. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Pureer ze grof.
    Fruit ondertussen de uitjes 5 - 8 minuten in de olie en voeg dan de champignons, de tomaten, de chilipeper of het chilipoeder en wat zout toe. Laat alles zachtjes sudderen tot de tomaten en de champignons gaar zijn.
    Roer er vervolgens de gepureerde aubergine en het kookvocht doorheen en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Roer alles af en toe even om, zodat de stoofschotel mooi gelijkmatig van consistentie wordt.


    ik wil dit receptje uit gaan proberen, maar om dit nou alleen te eten lijkt me wat saai. Dus is dacht een lekkere frisse salade erbij.. maar misschien ook aardappeltjes of rijst.... zou jij er aardappels of rijst bij doen?
    Hou zouden jullie dit receptje wat opleuken?
     
  2. randi

    randi Niet meer actief

    ik zou dit persoonlijk met rijst eten, ziet er wel lekker uit :)
     
  3. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Ik zou ook voor rijst gaan, smakelijk alvast!
     
  4. wolly

    wolly Niet meer actief

    Lijkt me een lekker receptje ;)

    Ik zou het ook met rijst eten.

    Eet smakelijk.
     
  5. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    rijst of aardappelpuree
     
  6. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Ooohhh geweldig, dit ga ik maken vanavond! Ik stond net al met mijn aubergine en champignons in mijn hand me af te vragen wat ik ervan moest maken :)

    Ik denk dat ik voor de pasta ga erbij :)
     
  7. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    12 aug 2008
    1.443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Pasta is ook een goeie...en anders zou ik voor partjes aardappels gaan met rozemarijn en tijm uit de oven =P~
     
  8. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    ik zou rijst doen
     
  9. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Ik heb het net klaargemaakt, ziet er niet echt apetijtelijk uit om eerlijk te zijn. Smaak ik wel lekker :)
     
  10. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    ik denk dat het niet handig is omdat er al een schote in de oven staat, maar ik zou rostirondjes er wel lekker bij vinden!

    (maar die vind ik overal lekker bij hihi)
     
  11. ik zou hier aardappelpuree bij eten, en dan met rucola erdoorheen :)
     
  12. Anique

    Anique Niet meer actief

    Bedankt voor jullie reacties! Ik ben het nu an het maken, het ruikt wel heel erg lekker zeg, maar het ziet er inderdaad niet superlkker uit. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat smaken, ik kies even voor de rijst, maar misschien als het lekker smaakt dat ik het inderdaad ook eens met pasta ga proberen!
     
  13. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    ik zou ook voor rijst gaan of pasta..
     
  14. Linda86

    Linda86 VIP lid

    En en en? Was het lekker?
     
  15. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Heel eerlijk gezegd vond ik het niet echt lekker. Ik heb er uiteindelijk rijst en kip (op zn Turks :)) bij gemaakt. Ik vond het wat flauwtjes smaken. Ik denk dat ik me ook wel heb laten leiden door hoe het eruit zag, het oog wil natuurlijk ook wat :)

    Ik ga het denk ik wel vaker maken, want de combi was wel goed. Maar dan zal ik de aubergines niet pureren, maar in blokjes erin laten en ik zou het meer en sterker kruiden. En ik zou het kookvocht van de aubergines niet gebruiken, want daardoor is de kleur ook zo raar geworden volgens mij.
     
  16. sannnniee

    sannnniee Fanatiek lid

    17 jul 2007
    2.133
    0
    0
    ...
    noord brabant
    rijst
     

Deel Deze Pagina