In de 16e week van deze zwangerschap is er zwangerschapsdiabetes bij mij ontdekt. De vorige keer was ik 27 weken zwanger toen ik met het koolhydraatspreidend dieet begon. Toen 11 weken het volgehouden met het dieet maar moet nu dus een keer zo lang. Maar mijn inspiratie begint een beetje op te raken en dacht mss kunnen we elkaar wat inspireren zodat er wat variatie in het eten komt en andere tips geven mbt het eten. Lijkt het jullie wat? En waar ik wel erg benieuwd naar ben is of jullie op bepaalde producten hoger reageren die wel zouden moeten kunnen.
Hoi Nijn, Ik heb ook zwangerschapsdiabetes. Sinds ik het weet snoep ik in ieder geval niet meer, maar verder kan ik best nog van alles eten. Ik ben dol op aarbeien en kersen, dan heb je toch nog iets zoets. Verder verdun ik vruchtensapjes met water. En als ik een een keer iets snackerigs wil, dan neem ik iets van kaas of iets anders hartigs. Vlees kan bij mij ook geen kwaad. En zelfs een pizza af en toe kan ik gewoon eten. Ik heb bij mij gemerkt dat ik vooral verhoogde suikerwaardes krijg van emoties of stress. Ik vind het ook best lastig dat je niet altijd overal aan toe mag geven, maar voor ik aan het dieet begon, had ik het erger verwacht dan dat het nu is... Groetjes, Ampie
Ik heb ook zwangerschapsdiabetes, en probeer de waarden laag te houden dmv het dieet. Wat eet ik oa? Brood met becel en kipfilet met tuinkruiden of ham of gekookte gelderse worst.Soms een gekookt eitje op brood. Als ik weg ga neem ik altijd een flesje water mee en een appel. Verder eet ik bv 's avonds bij het eten krieltjes met kipfilet in stukjes en haricots bonen en mayonaise. 's Avonds eet ik nog een schaaltje yoghurt en een sinaasappel. Ik drink verder water, coca cola light en koffie. Ik ga ook nog gewoon naar de Griek, waar ik suflaki eet. En af en toe neem ik haring (en palingfilet erbij los)op brood. Als afwisseling Snoepen doe ik absoluut niet meer. Als ik trek krijg neem ik een stuk worst of een appel. En Nijn, wat eet jij zelf dan op een dag?
Leuk om te lezen wat jullie eten! Ik zou idd ook wel wat meer vis kunnen eten dat vergeet ik vaak! 's morgens begin ik met een bruin broodje pindakaas en een beker karnemelk. tussen de middag eet ik vaak 2 broodjes beleg is kaas, pindakaas, vleesbeleg, gekookt of gebakken ei en een van mijn favorieten op het moment is droge worst op brood. (Dit kreeg ik vroeger van mijn moeder) en een beker karnemelk. 's avonds Aardappels, groente en een stukje vlees maar ook wel pasta in verschillende soorten en maten en rijst. Pannekoeken kan ik ook gewoon eten Dingen waar mijn waardes van aan de loop gaan zijn melk, tosti's (gewoon bruin met kaas en ham), babi pangang, croisants en verse jus d' orange. Vast nog wel meer maar dit zijn dingen die opvielen. Tussendoor neem ik worst of kaas, fruit of af en toe een zakje chips. Ik mag tot 13 gr koolhydraten tussendoor eten. Een uitdeelzakje is tussen de 13 en de 15 gr koolhydraten. Ik drink veel water, rivella en karnemelk.
Ik kreeg vorig jaar de tip om vooral op te letten met de "snelwerkende koolhydraten", dus de geraffineerde koolhydraten te vermijden. Ipv witte rijst, witte pasta etc, van alles de volkoren variant nemen. Ook extra-volkoren brood etc. Verder uhm.. even mn geheugen schrapen hoor. Ontbijt: bruine boterham met vleeswaren en kop koffie tussendoor: koffie en half stuk fruit oid lunch: groene salade of extrabruinbrood met iets hartigs erop plus twee bekers karnemelk tussendoor: karnemelk en half stuk fruit Avondeten: wat de pot schafte, maar dus wel met veel volkoren produkten. Internist was enerzijds niet heul blij met mn karnemelk inname (2 liter per dag ) maar dat compenseerde ik ivm zwaar maagzuur.. dan hoefde ik in ieder geval geen maagtabletten te nemen
2 liter karnemelk?! Wow! Drink ca een halve per dag. Ik mag per maaltijd ca 38 gram koolhydraten eten. Adv het boekje de eettabel van het voedingscentrum kijk ik hoeveel koolhydraten er in iets zit. Dat boekje is echt mijn lijdraad op het moment.
Ik dronk ook teveel melkproducten. Hierdoor hogere waardes. Mag nu maar max 500 ml melkproducten. Verder at ik als tussendoortje ook veel hartige dingen zoals worst en kaas. Dit vonden ze ook niet goed. Dit is wat ik nu eet; Ontbijt: 1 bh met light jam of worst sneetje ontbijtkoek of volkoren cracker + thee of water. Tussendoor: liga evergreen of sultana met light drinken en water. Lunch; 2 bh + volkoren cracker. Met appelstroop,light jam kaas of worst. Philadelphia light of sandwichspread. Met een beker melk. Tussendoor; fruit met light drinken en water. Evt nog een kaakje oid. Avondeten; van alles en nog wat. Bij pasta, rijst of patat wat minder. Reageer hier nl erg op met hoge waardes. Verder vaak sla erbij. En een toetje. Vaak halfvolle yoghurt met slimpie. Tussendoor; koekje en thee. Ik ben nog maar 2 kilo aangekomen doordat ik zo oplet. Moet alleen wel voldoende blojven eten en niet mezelf gaan uithongeren. De baby is ook nog van een normaal formaat nu.
Ik laat vooral de snelle suikers staan. Gewone frisdrank, sapjes, koek, snoep. Dat soort dingen. Koolhydraten heb je nodig, dus ik eet wat extra brood. Met vleeswaren, want zoet mag niet. Nou ja, heel af en toe neem ik wel iets lekkers. Maar dat komt ook omdat mijn kindje er weinig last van schijnt te hebben. Hij is niets te groot ofzo. Maar zodra ik bevallen ben, wil ik eerst een appelsap. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik dat echt moeilijk vind om te laten staan. Maar als er iets een suikerbom is?
Hier grenswaardes en moet van de gynaecoloog wel op mijn eten letten. De baby is namelijks veels te groot en wijkt teveel af van de groeicurve. Ontbijt : magere yoghurt met (suikervrije) muesli met noten Tussendoor : fruit of liga evergreen of de suikervrije koekjes van mijn dochter (Goodies) of een zelfgebakken iets Lunch : 2 volkoren boterhammen met hartig beleg of zonnatura Jam (is zonder suiker) en een beker met met agavesiroop. Tussendoor : fruit of liga evergreen of de suikervrije koekjes van mijn dochter of een zelfgebakken iets Diner : Volkorenpasta, zilvervliesrijst, aardappels met groentes, vlees en een zelfgemaakte saus (geen pakjesvoer). Tussendoor : nootjes of iets dergelijks Ik kreeg vooral het advies niet teveel koolhydraten in één keer. Geraffineerde suikers vermeed ik al. Als zoetmiddel gebruik ik vaak agavesiroop, omdat deze nauwelijks invloed heeft op je suikerwaardes. Is ook ideaal voor het zelf maken van koekjes, pizzadeeg etc.
Het is gezoet met aspartaam en er schijnen inderdaad geen suikers in te zitten. Mijn keus is het daarom niet. Geef mij maar agavesiroop of stevia.
Per 100 ml zitten er in de Slimpie limonadesiroop sinaasappel toch 0,42 gram suiker. Maar dit is uiteraard verwaarloosbaar vergeleken met bijvoorbeeld Roosvicee (ca. 56 gram per 100 ml). Alleen zit er dan bij Slimpie weer veel meer zout in? 0,2 gram per 100 ml siroop. Vaag... wat doet zout in een limo?
Mijn waarden gaan er in ieder geval niet van omhoog. En ik doe 1 klein scheutje door de yoghurt. Moet kunnen. Ik denk dat een evergreen of liga veel slechter is. En die eten sommigen ook. Ik eet verder alleen heel erg verantwoord. En mijn waarden zijn elke dag prima. Geen pieken. Ik drink slimpie aarbeien.
Ja, Liga... 'verantwoord tussendoortje' uh huh... Het is gewoon heel gemakkelijk, meer niet. Veel mensen hebben dat niet door...
Van de dietiste in het zh mocht ik ook best een scheutje gewone ranja of roosvicee in de yoghurt doen. Als ik het maar met mate doen. Hoevaak moeten jullie op controle bij de gyn/internist/diab. verpl./dietist?