zelf asperge soep maken maar hoe???

Discussie in 'De lounge' gestart door sasje24, 2 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    hoi,

    ik wil graag zelf verse asperge soep maken, hoe moet ik dit doen???
     
  2. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Ik maak m altijd zo:
    Asperges schillen. De schillen en de kontjes in 1 liter kippenbouillon koken en deze ongeveer 30 min zachtjes door laten koken.
    Asperges koken en in stukjes snijden. Uit laten lekken.
    Na 30 min de bouillon zeven.
    Een roux maken van 50 gram boter smelten en 50 gram bloem toevoegen. Bouillon toevoegen en roeren tot een gladde soep.
    Asperge met staafmixer fijn malen en toevoegen aan de soep. Op smaak brengen met peper en zout en voor het opdienen wat room erdoor roeren.
     
  3. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    hoezo met staafmixer? jij wilt dan geen hele stukjes asperge erin?
     
  4. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Ik zou d an de puntjes heel houden anders i 's dat echt zonde
     
  5. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    ik maak hem ook zo en ik krijg er nu alweer zin in :D
     
  6. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Ik doe m met staafmixer omdat de meeste t zonder stukjes lekkerder vinden ;) Uiteraard kun je ook de asperges er in kleine stukjes door doen. De puntjes wil is sowieso nog wel eens los door mijn bordje soep heen doen :D
     
  7. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    oke ik laat de stukjes ook heel want die vind ik juist het lekkers :)
     
  8. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.814
    4.194
    113
    ik doe er ook altijd nog hamreepjes in
     
  9. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    nou de boullion staat te trekken...dus ben benieuwd ;)
     
  10. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    erg lekker!!!
     
  11. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.814
    4.194
    113
    hoeveel asperges heb je gebruikt als ik vragen mag?
     
  12. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    uhm 10 geloof ik maar de volgende keer gebruik ik er mee voor want vind dat je ook nog beetje kippensoep proeft :) je bedoelt voor de schil of niet???
    want stukjes asperge zitten e rniet zoveel in want had dan te weinig asperges voor vanavond te eten :)
     
  13. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ben ook wel benieuwd ernaar, het recept klinkt alleszins heel erg lekker! :)
     
  14. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Wij maken de aspergesoep ook altijd op die manier met kippenbouillon een roux enzo, maar dan zonder staafmixer. En als we heel fout doen, doen we er nog 2 lepels creme fraƮche bij..

    En nog iets super lekkers met asperges wat bijna niemand doet: wij snijden ze over de lengte door, dan in de roomboter bakken (ongekookt dus) en afblussen met witte wijn! Dan behoudt je de structuur tenminste enigzins, i.p.v. zo'n snot als je ze kookt.. Mmmmm, krijg er nu weer zin in!
     
  15. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Heb net eens op google gezocht. Daar vind ik hetzelfde recept terug en zeggen ze 2 dikke bussels. Dus een kg denk ik, want op de markt lagen vandaag bussels van een halve kg.
     
  16. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    oke ja ik had een halve kilo....
     

Deel Deze Pagina