spiegelei

Discussie in 'Gezondheid' gestart door guusje11, 30 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. guusje11

    guusje11 Actief lid

    2 mei 2008
    393
    0
    0
    huismoeder
    gemert
    hallo meiden ,
    even een vraagje, kreeg net zo een zin in een spiegelei.
    maar nu dacht ik net "mag ik dat wel hebben" :rolleyes:
     
  2. wolly

    wolly Niet meer actief

    Hoi Guusje.

    Het wordt afgeraden om de eidooier heel te laten.

    Dus ik zou de dooier helemaal kapot maken en dan bakken.

    Hopelijk gaat ie je net zo lekker smaken ;)

    Liefs wolly :)
     
  3. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    je hoeft hem niet kapot te maken maar wel aan 2 kanten bakken zodat de dooier niet rauw meer is
     
  4. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Nou het valt wel mee hoor. Je mag best een niet helemaal doorgebakken ei. HEt kan salmonella bevatten (kans 0,1 % of zo?) maar dat is vooral vervelend voor jezelf en neit voor je kind.
     
  5. wolly

    wolly Niet meer actief

    Ik zou het risico niet nemen, het wordt niet voor niks afgeraden als je zwanger bent.
    En ookal is het maar die ene 0,1%, je zal maar net die ene zijn.
     
  6. lillebi

    lillebi Actief lid

    21 feb 2008
    249
    0
    0
    ik eet ook gewoon een lekker spiegeleitje met dooier hoor, heerlijk op een wit bolletje, heb dat bij al mijn drie vorige ook gedaan en nog nooit problemen mee gehad, maar ieder moet dat voor zich weten, als je het niet wilt, niet doen dan.
     
  7. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Zoals ik hierboven zei, salmonella is vooral vervelend voor je zelf. Je kind heeft er geen last van. Je eet toch ook gewoon een spiegelei als je niet zwanger bent?
     
  8. Niet meer actief

    Een spiegelei is tijdens je zwangerschap net zo goed/slecht voor je als voor of na je zwangerschap.
    Je kunt er salmonella van krijgen, dat is niet schadelijk voor de baby.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Zolang je verse eieren gebruikt, is de kans op salmonella kleiner. Eieren die al een tijd in de kast staan, zou ik lekker koken of een omelet van maken, ;)
     

Deel Deze Pagina