lekkere & magere vegetarische recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Metire, 11 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Metire

    Metire Niet meer actief

    Hallo allemaal ,de titel zegt het al: iemand nog een lekker en het liefst mager vegetarisch recept? Ik heb totaal geen inspiratie meer! :)
     
  2. Asherah

    Asherah Bekend lid

    22 mei 2012
    807
    0
    0
    Istanbul
    #2 Asherah, 11 jul 2013
    Laatst bewerkt: 11 jul 2013
    Het is misschien niet echt bijzonder maar wel erg lekker: groente op z'n Turks! Ik doe het bv met courgette, snijbonen of aubergine.

    Ingredienten:
    1 kilo groenten in stukken
    2 uien in blokjes
    4 teentjes knoflook geperst of in kleine stukjes
    6 tomaten in blokjes
    beetje olijfolie
    water

    Fruit de ui en de knoflook, voeg dan de tomaten toe, roer het een paar minuten, zodat het meer sap is dan tomaat. Dan voeg je de groenten toe, schep het om voor een paar minuten. Als dat gedaan is doe je er water bij en laat je het koken, als het water kookt laat je het op laag vuur koken, met deksel op de pan, totdat de groente klaar is (vaak zo'n 20-30 minuten schat ik, ik kijk gewoon regelmatig hoe het ervoor staat)

    Wij eten er bruine rijst of bulgur bij en een salade. Bulgur kun je ook weer lekkerder maken door er een ui en tomaat doorheen doet te doen (hetzelfde proces als bij de groente).

    Sorry als de uitleg niet helder is!
     
  3. Metire

    Metire Niet meer actief

    Is helemaal helder hoor, klinkt erg lekker! Dankjewel:)
     
  4. Metire

    Metire Niet meer actief

    Ohh ziet er ook lekker uit :D kijk, al 2 dagen iets lekkers op de planning!
     
  5. Aylen

    Aylen Niet meer actief

  6. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Chileense maissoufflee

    Ingrediënten voor 4 personen :

    ½ zakje béchamel sausmix (zakje 50 gram)
    2,5 deciliter melk
    70 gram boter/ margarine
    1 fijngesneden ui
    2 blikjes maïs
    100 gram geraspte belegen kaas
    3 eieren, gesplitst
    Zout
    Peper
    Nootmuskaat
    Vorm met inhoud van ongeveer 1,5 liter, met boter ingevet en met bloem bestoven

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 175 graden. De béchamelsaus maken met melk. Boter verhitten en de ui ongeveer 5 minuten bakken. Maïs toevoegen en ongeveer 3 minuten mee verwarmen. Van het vuur afnemen en kaas, béchamelsaus en eierdooiers er doorheen roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eiwit stijfkloppen en voorzichtig door het maïsmengsel heen spatelen. Het mengsel in de vorm schenken en ongeveer 45 minuten in de oven gaar laten worden. Direct serveren.
     
  7. Dink87

    Dink87 Actief lid

    28 apr 2013
    278
    0
    16
    Weet niet of het mager is, maar wel super lekker en vegetarisch.

    Pasta met walnotenpesto





    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Keuken: Vegetarische keuken
    Soort:
    Smaak:

    Ingrediënten:

    2 teentjes knoflook
    50 g parmezaanse kaas
    45 g walnoten
    15 g peterselie
    6 el olijfolie
    zout, peper
    1 courgette van 400 g
    400 g pasta


    Bereiding:

    Knoflook pellen.
    Walnoten, peterselie en knoflook hakken in de keukenmachine.
    Geraspte kaas erdoor mengen.
    5 el olie in een dun straaltje erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper naar smaak.
    Courgette wassen en in repen snijden met de kaasschaaf.
    Repen in smalle linten snijden.
    Pasta beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
    In pan rest van olie verhitten en courgettelinten ca. 4 minuten omscheppend bakken.
    Pasta en courgette mengen en over vier borden verdelen.
    Pesto erop scheppen en smullen maar.
     
  8. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Pilar met courgette.

    2 blikjes kikkererwten
    2 courgette
    Ui of sjalotje
    Pak notenrijst
    Tuinkruiden bouillon blok
    Feta
    Rozijnen
    Kerriepoeder

    Vocht van de kikkererwten opvangen en met water aanvullen tot 600 ml. Dit vocht met de bouillon blok aan de kook brengen.
    Ui/ sjalot snijden en met 1 theelepel kerriepoeder aanbakken. Daar de ongekookte rijst toevoegen en 3 min mee bakken. Bouillon toevoegen, weer aan de kook brengen dan gas iets later en 10 min zachtjes laten koken. Als het vocht helemaal opgenomen is de kikkererwten en in blokjes gesneden courgette toevoegen. 10 min op laag vuur gaat laten smoren.
    Vlak voor het serveren handje rozijnen en feta toevoegen!
     
  9. topper12

    topper12 Niet meer actief

    #10 topper12, 11 jul 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2013
    Nog een tip: je zou bij het recept van Asherah evt. ook een blikje tomatenblokjes kunnen gebruiken (of verpest ik het dan heel erg Asherah?) dat is een stuk goedkoper dan 6 losse tomaten kopen.

    Mijn recept is niet mager maar wel lekker:
    Pasta met gebakken blokjes courgette, gesnipperde ui, citroensap, thijm (vers of anders weglaten) en cashewnoten (gehakt). Gewoon courgette & ui roerbakken, citroensap, thijm en cashewnoten toevoegen even doorwarmen en als laatste de pasta er door roeren.
     
  10. Metire

    Metire Niet meer actief

    Klinkt allemaal heel lekker! :D
     
  11. Asherah

    Asherah Bekend lid

    22 mei 2012
    807
    0
    0
    Istanbul
    Nog nooit geprobeerd, hier zijn tomaten vrij goedkoop ;) Denk niet dat het een probleem is!!
     
  12. xSchaapjex

    xSchaapjex Bekend lid

    7 nov 2011
    615
    0
    16
    Zuid-Holland
    oehhh ik lees (en profiteer) graag mee! ;)
     
  13. zinzi

    zinzi Bekend lid

    22 jul 2012
    627
    0
    0
    Staan lekkere dingen tussen, ga zeker eens wat proberen
     

Deel Deze Pagina