Wij eten hier eigenlijk zelden aardappel, groente, vlees. En ik sluit me aan bij wat al eerder gezegd is: verschillende bereidingen en daarnaast variëren met basis van de maaltijd. Dus rijst, wraps, brood, pasta, aardappel, noedels, mie, soep, eenpansmaaltijd, ovengerecht, etc. Zo kan je kip al op honderd verschillende manieren bereiden: braden, grillen, pocheren, stomen, roerbakken. Je kan het marineren of kruiden. Of vullen met ham en kaas, of roomkaas met pesto. Je kan verschillende delen van de kip gebruiken: drumsticks, filet, kipdijfilet, hele kip etc. En aardappels kan je koken, poffen, stampen, bakken of grillen in de oven, eventueel met specerijen/kruiden. Of afwisselen met soep en brood. Er zijn zoveel groentes waar je heerlijke soep van kan maken en dan bv met ciabatta met een tonijnsalade. Of Italiaanse bollen met plakje kipfilet, pesto of tapenade, rucola, gedroogde tomaatjes En je kan hier ook meelezen op het topic: http://www.zwangerschapspagina.nl/threads/wat-eten-we-vandaag-deel-11.656254/ Staan vaak ook lekkere en gevarieerde gerechten bij.
Ik doe weekboodschappen en bedenk dan ook al wat we gaan eten. Ik stem wel de recepten af op de dagen (maandag zijn we altijd laat dus dan eten we wel aardappelen vlees en groente omdat het snel is) de overige dagen koken we vanalles maar niet of zelden uit pakjes en zakjes. Hoe? Ik volg wat foodbloggers, haal recepten van lekker en simpel en Paulines keuken of AH.nl. Of ik duik hier wat op. Overigens zijn wij gestopt met zakjes en pakjes toen ons kind mee ging eten en een pasta met saus uit een pot vind ik nu al niet meer te eten: zo zoet en zout! Zelf pasta saus naken is makkelijk (of lasagne of cannelloni of..) ik maak vaak bolognesesaus en vries dan een deel in. Zo heeft ons zoontje als wij echt iets eren wat hij niet lekker vindt (salade of sushi) in elk geval altijd verse pasta: spaghetti koken saus opwarmen en klaar!
Ik vind de meeste pastasaus ook niet zo lekker meer. Maar zelf maken lukt me vaak ook niet goed. Wij vinden deze erg lekker, zit geen troep en geen suiker in, zit 1,48 gram zout in per 100 gram, weet niet of dat veel is? Smaakt niet erg zout. https://www.plus.nl/product/bio-pastasaus-sugo-basilico-pot-350-ml-883266 Sugocasa vinden we ook wel lekker, zit maar 1,1 gram zout in zie ik net. https://www.plus.nl/product/grand-italia-sugocasa-tradizionale-fles-690-gram-234657
Een weekmenu vind ik ook het makkelijkste om niet te duur uit te zijn met boodschappen. Verder kijk ik regelmatig op chickslovefood.com Daar staan o.a. recepten op met maximaal 5 ingrediënten. Wat wij regelmatig eten als simpel en goedkoop recept: - Wraps met kip en salade ertussen of gehakt en groente - Ovenschotel met pasta, broccoli, walnoten, brie en tijm - pasta met pesto en verschillende groentes
Ik maak sinds kort ook een weekmenu, ideaal. Ideeen haal ik veel van de site www.lekkerensimpel.com Vooral de hete kip, https://www.lekkerensimpel.com/lekker-en-simpel-hete-kip/ en de kapsalon https://www.lekkerensimpel.com/de-lekker-en-simpel-variant-op-de-kapsalon/ zijn hier favoriet.
Met dezelfde ingrediënten kun je hele verschillende dingen maken. Aardappels alleen al: gekookt, gestoomd, gebakken (in een pan), in de oven (in tweeën gesneden met een beetje olijfolie erop; in partjes gesneden in zo'n zak met olifolie en kruiden, zelfgemaakte frietjes in de oven..), zelf aardappelpuree maken (ik doe er soms nog groente door bijv bloemkool of courgette, met wat kaas hmm heerlijk), gekookt maar dan ongeschild met wat olifolie/boter, aardappelsalades nou ja je kan er van alles mee Groenten ook - ik ben geen fan van die kant en klare mixen want dan heb je steeds dezelfde smaak maar koop losse groenten en mix ze zelf. Experimenteren met kruiden kan ook Andere soorten eten proberen bijv. Quinoa, kikkererwten, linzen, boekweit heel lekker en gezond!
Na al jullie goede tips hier mijn lijstje voor aankomende week: Zaterdag: kliek Zondag: bij m'n ouders Maandag: bosuisoep Dinsdag: pastasalade Woensdag: aardappelschotel spek en prei Donderdag: bloemkool uit de oven Vrijdag: sperziebonen en kip uit 1 pan De pastasalade kan ik de volgende dag ook mee naar mijn werk nemen wat ik wel een pluspunt vind. Ook wil ik 's ochtends nog wat smoothies mixen met wat havermout en meenemen naar mijn werk. (Dat broodje kaas ben ik nou ook wel zat) Heb er nu al zin in!
Supergoede tips al! Leuk dat je er zo mee aan de gang bent Wat ik inmiddels ook leuk vind is om in het weekend de aanbiedingen langs te gaan en dan te kijken welk groente/vlees nu voordelig is en daaromheen een lekker menu bedenken. Dan bespaar ik én eten we afwisselend. Tip voor een simpele pastasaus: ik haal een blikje tomatenblokjes bij de AH (zit geen suiker of zout in) of een partij verse tomaten die ik in blokjes snij. Begin met ui en knoflook, voeg vlees naar keuze toe, de groente en als laatste de tomaat. Breng dat op smaak met italiaanse kruiden (gedroogd, kan je heel lang mee doen met zo'n potje) en peper. Dat gebruik ik dan als pastasaus, erg lekker! cookloveshare heeft soms ook leuke recepten in hun weekmenu's staan
Gister deze soep gemaakt https://www.google.nl/amp/allrecipes.nl/recept/3238/wortelsoep-met-kerrie.aspx/amp/ Was 0,84 cent kwijt aan wortels en kerriepoeder en ui had ik nog. Smaakte echt heerlijk en heb nog nooit zo goedkoop gekookt
Ga ik eens proberen! Ik wist niet dat t zo simpel kon. In die potten zit altijd zoveel zout. En in die kleine blikjes tomatenpuree volgens mij ook. Dit is een vers alternatief dat ik wel wil uitproberen.
Ik gebruik altijd gezeefde tomaten, van basic AH, dan is je saus al lekker stevig. Kost 49 cent. Tomatenpuree vind ik altijd zuur (ook als ik het bak).
Die kapsalon variant ga ik eens proberen! Lijkt me echt lekker Ik haal ook veel van die site haha. Wij vinden deze heel lekker: https://www.lekkerensimpel.com/gevuld-brood-met-gehakt/
Klopt hoor.. het is de meest basale vorm... Maar als ik het anders doe dan trekken ze bij ons de neus op. Ik ben niet zo en goede keukenprinses dus heel lekkerder kan ik ook nasi wat wel nasi heet niet maken...
Soep (uit blik) Couscous Aardappelpurree Roerbak noodles Roerbak pasta Rijst met kerrie bijv Braadstomen.. gooi krieltjes in die zak met kip erbij die kruiden eroverheen ff husselen in de oven een klaar Makkelijke ovenschotel Aardappel anders
Wij eten dus amper aardappels, maar mijn weekmenu vind ik vrij voordelig. Ik kijk vooral naar de aanbiedingen en maak daar een menu van. Wij hebben wel 1 dag iets makkelijks, zoals patat of een broodje. Deze week eten wij bijvoorbeeld: - broodje vissticks - wraps met kip tandoori, avocado, sla, rode ui en komkommer - aardappel anders met gebakken rookworst, spekjes, broccoli en wortel - kip piri piri (Knorr pakket) - macaroni Stroganoff met courgette, champignon, ui, paprika en wortel Als je elke dag iets anders op je menu zet varieert het ook al snel. Dus 1 dag Hollands, Mexicaans, Italiaans, Aziatisch, iets makkelijks, een eenpansgerecht, etc. Als ik puur kijk naar mijn avondeten qua kosten, zit dit vaak rond de 30,- per week gemiddeld. Kan een keer iets meer of minder zijn
Ik maak een weekmenu, probeer dan altijd een gerecht te maken met rijst, pasta, aardappelen, couscous of anders ( wraps, noodles ) en dan vis, veggie, kip en vlees.