Help: 2 kerstgerechten in de oven

Discussion in 'De lounge' started by MamaDeluxe5, Dec 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    Sep 26, 2014
    1,304
    0
    0
    Wie heeft de gouden tip :)

    Met kerst kook ik voor een aantal vrienden.

    2 van deze gerechten moeten dus in de oven.

    - Aardappelquiches en de rollade, beide op een andere temperatuur en de rollade langer dan de quiches. (45 min en 30 min)

    Ik heb helaas maar 1 oven... het zou wel boven elkaar kunnen, maar ik ben dan bang dat de een de warmte tegen houdt, voor de ander en dus mijn gerechten mislukken. Wie heeft de oplossing.
     
  2. tresje

    tresje Fanatiek lid

    Jun 13, 2011
    2,414
    0
    36
    Rollade niet in de oven maar gewoon braden??
     
  3. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    Sep 26, 2014
    1,304
    0
    0
    Dat gaat niet, het fornuis is bezet door de stoofperen, aardappeltjes, gepaneerde rosbieflapjes en varkenshaasspiesjes met appel :D :cool:
     
  4. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    Rollade overdag doen en savonds alleen opwarmen? Zo ga ik hrt doen moet ook 2 dingen in de oven maken
     
  5. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Waarom stoofperen op het fornuis? Kun je toch vooraf maken? En dan de rollade op het vuur.

    Of de aardappeltjes in de oven...
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    Oct 27, 2010
    9,739
    1,060
    113
    Stoofperen kunnen prima dag van te voren (lekkerder zelfs vind ik). Dan heb je weer een gaspit vrij. De rollade in de middag al aanbakken en even opzetten. Vuur uit en s'avonds verder bereiden. Dan proef je ook de kruiden beter vind ik zelf.
    stoofperen is dan kwestie van even opwarmen en dat is zo gedaan.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Rollade sochtends al maken, en dan savonds de laatste 10 minuten bij de quiches in de oven
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Haha ja dat wilde ik ook zeggen.
    Alleen quiche een dag van te voren (dan is ie ook lekkerder)
     
  9. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Stoofperen ook van te voren idd.
    Kun je morgen al doen en dan in een wekpot zetten.
     
  10. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    Oct 6, 2014
    1,996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Stoofpeertjes maak ik ook dinsdag voor de kerst, dan zijn ze nog heerlijk vind ik!
     
  11. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    Sep 26, 2014
    1,304
    0
    0
    Dank jullie wel! Ik heb de oplossing

    een leenoventje :D

    Bedankt voor het meedenken en iedereen een fijne kerst!
     

Share This Page