Zelf gemaakte pastasaus, recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door honeyy, 3 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Het koken gaat eindelijk een beetje lukken haha, nou wil ik proberen om te minderen met potten en meer vers maken..

    Dus heeft iemand een lekker, simpel (om te beginnen) recept voor pasta saus??

    Danku! :)
     
  2. French

    French Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.195
    0
    36
    ...
    's-hertogenbosch
    mijn pastasaus is niet vers maar wel heeeeel lekker!

    - 500 gram rundergehakt
    - 2 blikjes tomatenpuree
    - 2 blikken tomatenblokjes
    - 1 pakje italiaanse kruiden saus van de honig
    - evt verse groenten naar keuze ;)

    gehakt rullen...de tomatenpuree + tomatenblokjes + pakje italiaanse kruiden saus...bij de gehakt voegen.
    even warm laten worden...goed roeren en klaar :)
    op het pakje van de italiaanse kruiden staat dat je het met water moet mengen maar ik doe het met tomatenpuree + tomatenblokjes.
    een succes recept!
     
  3. KimK

    KimK Niet meer actief

    Das nog niet echt zonder pakjes en zakjes ;)
     
  4. Mama Roos

    Mama Roos Fanatiek lid

    29 jun 2012
    1.061
    1
    0
    Werk als Verzorgende IG in een gesloten pg afdelin
    Twente
    Basisrecept voor tomatensaus.

    Deze tomatensaus is heerlijk en als basis te gebruiken, naar smaak zelf nog ingrediënten aan toe te voegen.
     
  5. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.568
    455
    83
    Dit recept gebruik ik altijd als ik de saus zelf maak. Let wel op: dit is voor 4 à 5 personen.

    Ingrediënten:
    1/2 à 1 ui
    3 teentjes knoflook
    500 gr. rundergehakt
    Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
    4 laurierblaadje
    3 kleine blikjes tomatenpuree
    1 blik gepelde tomaten in stukjes
    1 pakje gezeefde tomaten
    peper en zout
    1 peen
    2 á 3 paprika’s
    1 prei
    1 courgette

    Bereidingswijze:
    Alle groentes fijnsnijden. De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Dan de fijngemaakte groente toevoegen en even op hoog vuur roerbakken. Hierna het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. ½ uur tot 1 ½ uur op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.

    Mocht het te droog worden dan een klein beetje water toevoegen.
     
  6. KimK

    KimK Niet meer actief

  7. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    En dan de eerste reactie meteen met een pakje :$:(

    Ik heb laatst nog een pan verse saus gemaakt:
    - (runder)gehakt
    - wat spekblokjes (kun je weglaten)
    - 2 gesnipperde uien
    - paar teentjes knoflook
    - Italiaanse kruiden
    - peper en zout
    - wat suiker
    - pak passata
    - ik had 10 grote verse tomaten in stukken gesneden

    Eerst gehakt en spekblokjes rullen, ui en knoflook erbij. Passata en wat suiker erbij. Daar gooide ik dan de andere kruiden en de verse tomaten bij. Paar uur laten sudderen.

    Wat ik ook nog erin had gedaan: 2 paprika's, paar wortelen, 2 preien en wat champignons. Maar je kan zelf kiezen wat voor groente je erbij doet.
     
  8. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    1 ui
    knoflook
    prei
    courgette
    kipblokjes italiaanse kruiden
    pesto
    champignons
    kruidenkaas

    uitje fruiten met wat knoflook. Daarin de kipblokjes bakken. Alle groenten fijn snijden en even 10min meebakken.
    Dan de kruiden erdoor en een flinke eetlepel pesto. En dan afhankelijk hoeveel saus je wilt wat kruidenkaas erdoor laten smelten.

    mmmmmmmm lekker met drie kleuren penne pasta.
     
  9. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    zo maak ik ook altijd pizza saus, wel zonder de knoflook. En dan smeerde ik onze pizza er mee in en ik kookte toen voor zoon wat pasta erbij omdat hij geen pizza toen nog mocht. (en nu lust hij het niet dus ik kook alsnog wat pasta erbij voor hem) 2 vliegen in 1 klap :D
     
  10. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk

    Hmm kippesto pasta ga ik ook proberen!

    Pasta met spinaziesaus valt hier ook goed in de smaak. Zelfs mn dochter eet het en dat is heel wat haha

    Spekjes uitbakken, dan een ui en champignons is stukjes erbij bakken.
    Een eetlepel paprikapoeder en een beetje peper toevoegen.(zout hoeft meestal niet omdat de spekjes zout genoeg zijn)
    Klein doosje spinazie a la creme erbij en twee eetlepels roomkaas. Dit even goed doorroeren en 5 min. Laten pruttelen.

    Heerlijk bij spaghetti of penne

    (Ik speel wel vals met een doosje spinazie a la creme)
     
  11. Mamaleonie

    Mamaleonie Bekend lid

    6 sep 2009
    964
    0
    0
    Een simpel maar superlekkere basissaus:

    -Olijfolie
    - Knoflook ( 3 tenen )
    - 1 gesnipperde ui
    - Ansjovis ( 3 stuks )
    - 2 blikken gepelde tomaten
    - doosje cherrytomaten
    - Kipfilet
    - Ketjap en kipkruiden
    - Verse basilicum
    - Wat suiker

    Olijfolie in de pan, ansjovis erbij. Dit laten oplosseen. Daarna de knoflook en de ui erbij en aanfruiten. Vervolgens de gepelde tomaten erbij doen. Roeren en wat suiker erbij doen.

    De kip in blokjes snijden en marineren in ketjap en wat kruiden en daarna aanbakken.

    De kip doe je daarna bij de saus in met gehalveerde cherrytomaatjes. Wat peper toevoegen naar je eigen smaak.

    Als laatste de basilicumblaadjes erbij doen.

    Ik serveer het altijd met penne, de kids eten hun bord er nog net niet bij op ;)
     
  12. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    De van mij is echt heel basic.
    Een kilo pomodori tomaatje 2 minuutjes in heet water, ontvellen en dan aanbakken in een braadpan in een flinke laag olijfolie.
    Dat doe ik dan in een bakje met deksel en vries het in.
    Ik ben daarmee begonnen voor m'n dochtertje
    (voor in d'r rijst, spaghetti, macaroni, bulgur etc.)
     
  13. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
  14. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    #14 MMarianne, 3 sep 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 sep 2014
    Gehakt
    ui
    paprika
    champignons
    courgette
    knoflook
    tomatenblokjes/gezeefde tomaten
    italiaanse kruiden

    kipfilet
    champignons
    rode pesto
    rucola sla

    kipfilet
    courgette
    ui
    boursin cuisine

    300 gr. kipfilet
    125 gr. zwarte olijven
    150 gr. zongedroogde tomaten
    2 tenen knoflook
    3 dl. kippenbouillon
    1 dl. witte wijn
    1 el. groene pesto
    geraspte kaas
    verse roergebakken spinazie
    tagliatelle

    --------------------------

    Krijg er trek van :D :)
     
  15. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.187
    113
    Wat ik me dan afvraag, hoe maken jullie de saus wat dikker.
    Tomaten pureren levert hier altijd waterige saus op.
    Doen jullie er dan allesbinder door?
     
  16. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Voor 3-4 personen
    Nodig
    250 gram cherry tomaatjes
    100 ml olijfolie
    zeezout naar smaak
    200-250 gram spelt- of boekweit buisjespasta (penne)
    15 zongedroogde tomaatjes (uit een potje in de olie of uit een zakje, als ze maar zacht zijn)
    2 tenen knoflook, gepeld
    een paar takjes verse tijm
    25 gram pijnboompitten
    een flinke handvol verse bladspinazie per couvert
    feta naar smaak

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 celcius. Halveer de cherry tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en zeezout. Schuif ze minstens 30 minuten (kan ook drie kwartier zijn) in de oven tot ze mooi diep kleuren en beginnen te verschrompelen. Breng voor de pasta ruim water aan de kook en strooi er royaal zout in. Maak in de tussentijd de tomatenpesto (de saus) door de zongedroogde tomaatjes uit het potje (eerst uitlekken) met de knoflooktenen, 80 ml olijfolie, een snuf zeezout en wat tijmblaadjes in een keukenmachine te pureren. Voeg hierna de pijnboompitten toe en pulseer nog een paar maal, maar niet te veel want de pitten moeten een beetje structuur behouden. Als je droge zongedroogde tomaatjes zonder olie hebt gebruikt en het geheel iets te droog vindt, kun je de pesto nadien met wat pastakookwater verdunnen en meer volume geven. Bewaar in dat geval een kopje kookwater als je gaat afgieten. Was en droog de spinazie.
    Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af (vang eventueel een kopje kookvocht op). Doe driekwart van de pesto in de pastapan en doe de penne erin terug. Schep de pasta goed om, zodat de pesto goed binnenin de buisjes gaat zitten. (lekker!) Hussel er nog een flinke scheut olijfolie en eventueel wat zeezout door. Leg op elk bord een flink bedje van spinazie en schep de pasta hier bovenop. Druppel de overgebleven tomatenpesto erover en verkruimel de fetakaas naar smaak over de borden. Verdeel de geroosterde tomaatjes er vervolgens over en bestrooi met wat extra geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.
     
  17. beebje082011

    beebje082011 Fanatiek lid

    29 jul 2011
    1.498
    275
    83
    Simpel om te maken, wel lekker en voedzaam!

    - 300-500gr rundergehakt
    - 2 dikke uien
    - 1 prei
    - 2 paprika's (geel/oranje of rood)
    - Wat courgette

    1. Gehakt rullen en dan de uien erbij, goed garen. De groentes in kleine blokjes snijden en erbij bakken totdat alles beetgaar is.
    Kruiden met peper, zout en Italiaanse kruiden.

    2. Bodempje kokend water erin gooien.

    3. Tomatensaus:
    - 1 pakje Heinz tomato Frito
    - 1 blikje tomatenpuree
    Deze erbij doen, dan even goed laten inkoken.

    4. Pasta al dente koken, toevoegen aan het geheel en goed roeren.

    5. Smullen maar!

    Vind hem heerlijk zo, lekker alles in één pan met veel groentes en het is snel gemaakt.
     
  18. augustus

    augustus Niet meer actief

  19. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.465
    582
    113
    Gewoon een hele tijd zachtjes in laten koken.
     
  20. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ik wil vanavond zelf pasta pesto maken, met spaghetti en dan een saus van pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook en basilicum. En ik denk dan iets van gehakt er door. Ik vind spaghetti met tomatensaus en gehakt altijd zo zwaar op de maag en ik begreep dat dit wat "lichter" is.
    Maar ik weet dus nog niet of het lekker is! :)

    Ik maak ook wel eens een saus van spinazie en boursin, of van witte wijn/ei/kaas.

    Oja, altijd met groenten erdoor, of iets van een salade er naast. Voor de vitamientjes.
     

Deel Deze Pagina