Een goedkope smaak??? Dat vind ik een raar ding. Kijk zowel bij de h en m als bij Claudia strater kan je een kanten bloes kopen. Ze lijken. Een beetje hetzelfde maar als je het aan hebt zie je enorm verschil. Duurder is gewoon mooier... Dat wil niet zeggen dat ik altijd duur koop. Maar dat heeft ook te maken met het feit dat ik dat zonde van het geld vindt. Heb het geld best maar ik zet het liever op mijn spaarrekening
Marnat koopt altijd tassen van 10 euro op de markt en doet daar zo'n 2 jaar mee. Vind ik geen duurkoop. Zo'n tas van 100 of 1000 euro gaat echt geen 20 tot 200 jaar mee.
Helaas is een duurder artikel niet zo vaak beter dan een goedkoop merk En eerlijk gezegd ben ik na 1 a 2 jaar ook wel uitgekeken op mijn kleding. Dus voor mij is er geen reden om te zoeken naar kleding die 10 jaar mee gaat.
Ik kijk liever naar de arbeidsomstandigheden van de mensen die het product maakten. Die is bij goedkope (en vaak ook bij duurdere) producten zó slecht dat ik daar niet aan mee wil werken. In het kader van consuminderen en recycling koop ik voor de jongens vaak tweedehands kleding. Wel vd mooiere merken zoals vingino, gaastra etc. En anders de fairtrade merken. Ook duurder maar ik geef liever meer uit aan spullen dan dat ik meedoe aan de wegwerpmaatschappij (al doe ik dat heel af en toe wel hoor ).
ik heb niks met dure merken. ik kijk naar wat ik leuk vind en of dat ik het een redelijke prijs vind. goedkoop is duurkoop vind ik ook zo'n rare uitspraak eigenlijk. mijn nepleren handtad bij bristol gekocht voor 30 euro is al 8 jaar oud en ziet er, ondanks alles wat ie heeft moeten doorstaan, er nog heel goed uit. goedkoop wil niet meteen zeggen dat het prut is en duur wil niet zeggen dat het van superkwaliteit is. je betaald namelijk vooral voor de naam, dure reclames, supersterren die het aan moeten prijzen en zo
Ik kocht ze gemiddeld voor 50 euro (nepleer) en dan gingen ze hooguit een paar jaar mee. Nu heb ik voor 120 euro een echte lere jas die er in ieder geval stevig uit ziet. Ik moet nog ondervinden hoe lang doe goed blijft. 10 euro vd markt valt zeker mee. Ik heb zelf gewoon een hele lastige smaakt (en van schoenen lastige maat wn smaak). Goedkope schoenen leven hooguit een kwartaal bij mij. Nu heb ik schoenen die iets duurder zijn die na een half jaar nog netjes zijn. De kinderkleren van de zeeman overleven hier net geen twee kinderen. Terwijl de duurdere kleertjes nog netjes zijn en straks op Mp kunnen of voor een derde jongetje bruikbaar zijn.
Ik heb 3 best dure tassen, maar allemaal in de uitverkoop dus heb er hooguit per stuk 100,- voor betaald. Ik vind merk tassen vaak echt veel mooier Heb er 2 van DKNY en 1 van Guess. Voor mijn werk heb ik vaak tassen van de Primark, als die stuk zijn gooi ik ze gemakkelijk weg. Met kleding verschilt het heel erg. Ik hou heel erg van merkkleding, maar wacht vaak op de uitverkoop, zodat het nog een beetje leuk blijft. Vooral jurken en rokken vind ik vaak van een merk net wat mooier. Foto is de Guess tas en ik ben er echt verliefd op. Het blauw is in het echt iets lichter en verloopt echt super mooi!
Bij sommige is dat idd wel zo. Dat vind ik ook. Maar moet eerlijk zeggen dat mij het niet uitmaakt of ik met 1 van mijn merktassen loop of met een goedkope
Ik merk aan mezelf dat ik steeds duurdere kinderkleding ga kopen Echt meer van de merken terwijl ik eerst gewoon nog bij de hm ging shoppen maar het staat dan gewoon veel mooier
Ik koop zowel duurdere als goedkopere kleding. Heb voor mezelf kleding van h&m, the Sting, vero moda etc maar ben ook helemaal weg van wat duurdere merken zoals maison scotch. Voor de kinderen idem. Vingino, scotch shrunk etc maar ook wibra en tuunte. Als ik het maar mooi vind. Ik koop wel altijd veel duurdere kleding in de opruiming en ook alleen maar als ik het echt mooi vind, niet om het merk.
De jas die ik gekocht heb draag ik op de echt koude dagen of wintersport, ik wil een jas die mooi blijft en zeker minimaal 3-5 jaar mee gaat. Dus daar investeer ik dan graag in.
Oeh... Die vind ik inderdaad pretty! 100 euro voor een tas vind ik nog wel gaan, maar 300 euro voor een MK-tas. Sorry, maar dat krijg ik weer niet over mijn hart. Ik ben sowieso niet echt 'zuinig' met mijn tassen. Dus die dingen gaan echt geen jaren mee bij mij. Verder ben ik denk ik een mixje. H&M, Zara, WE, Vero Moda, Only... Maar ook Esprit, Tommy Hilfinger, Supertrash, Nikkie, Shabbies en Uggs. Ook koop ik makkelijk iets bij de Zeeman, of Wibra. Als het maar leuk/ mooi is.
Qua kleding absoluut niet ben ook echt z'n koopjes jager 😁 Heerlijk! Maar qua interieur merk ik wel dat ik automatische richting de duurdere winkels trek. Zou bijv nooit een interieur van de ikea of leenbakker in m'n kamer willen hebben. Op de een of andere manier kun je het gewoon zien ofzo..
Hier een complete woonkamer van de Ikea. En ja, dat is te zien inderdaad. Nu heb ik zelf ook veel liever 'echte' meubels, maar ja toen had ik niet veel keus en nu met de kleine kids vind ik het eigenlijk wel prima. Mijn tijd/smaak komt over een paar jaar wel weer. Qua kleding ben ik soms goedkoop, soms iets duurder denk ik. Ik koop rustig een paar schoenen voor m'n dochter van 100 euro, maar haal ook shirts bij de zeeman bijv.
Thnx!! Ik was op mijn eerste DKNY tas ook vet zuinig maar die is nu al 4 jaar oud ofzo en ben er wat minder voorzichtig mee nu👀👀 300 zou ik nooit betalen, daarom koop ik ze alleen in de uitverkoop. 200 of meer zou ik ook nooit voor schoenen of kleding betalen. Ik wacht gewoon tot de uitverkoop😊
Wij hebben ook alles van ikea en na een paar jaar later begint het af te brokkelen. Dat vind ik echt jammer want ik ben gek op het Hemnes ontwerp.
Als je naar de arbeidsomstandigheden wil kijken zou ik niet snel de duurdere merken kopen, die scoren heel vaak veel slechter dan de h&m. Dit bericht is geen aanval op u, ik quote je alleen maar omdat je de arbeidsomstandigheden hebt neergetypt. Je schrikt soms hoe slecht de duurdere merken scoren. Heb je een mooi iets gekocht wat kinderen van nog geen 10 jaar hebben moeten bewerken met giftige stoffen zodat het in onze westerse wereld past. 2ehandskleding is juist weer goed voor het milieu en de duurzaamheid.