Gourmet tips gevraagd!

Discussie in 'De lounge' gestart door Troetelbeer90, 28 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Troetelbeer90

    Troetelbeer90 Fanatiek lid

    11 okt 2010
    2.756
    0
    0
    Noord-Brabant
    Zoals de titel al zegt: Tips gevraagd voor op het gourmetstel/de bakplaat of in de pannetjes.

    Doel dan vooral op tips als: welke soorten vlees, groenten, vis en bijgerechten vind jij er lekker op??

    Ben namelijk bezig met mijn boodschappenlijstje voor oudjaar maar kom niet echt verder haha.

    groenten & fruit:
    - champignons
    - paprika
    - ui
    - ananas
    - banaan

    vlees & vis:
    - biefstuk ( voor de andere visite natuurlijk!)
    - garnalen/gamba's
    - stukjes kipfilet
    - kipnuggets
    - shoarma
    - speklapjes
    - gehaktballetjes

    bijgerechten:
    - aardappelkroketjes
    - aardappelpartjes
    - aardappelschijfjes


    wil misschien ook nog gebakken banaan maken en aardappelgratin. :) Ohja het is voor 3 personen haha.
    Aanvulling gevraagd!!
     
  2. cynt1985

    cynt1985 Bekend lid

    8 jul 2008
    719
    0
    0
    sla
    kruidenboter
    stokbrood
    peziken
    cocktailfruit
    pannekoeken mix kun je in de pannetjes doen
    sausjes
    salvinkjes
    scnitzel
    hamburgertjes

    meer weet ik ook even niet
     
  3. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Wat wij meestal hebben (en met kerst volledig compleet van de slager hebben gehaald):

    groenten:
    prei
    champignons
    paprika
    ui
    mini krieltjes

    vlees:
    kipfilet met bacon
    kipschnitzel
    rolladeschijfjes
    mini slavinken
    hamburgertjes
    mini saté
    cordon bleu
    varkensfiletlapjes

    Erbij:
    stokbrood
    kruidenboter
    verschillende salades
    verschillende sausjes

    Wij halen vlees voor gourmetten altijd bij de slager, deze keer een 'all-in' pakket gedaan. Zat zelfs een ijsstam bij als toetje! Ideaal, je pakt alles zo uit de koelkast en zet het op tafel, verder geen werk van met dingen snijden/voorbereiden.
     
  4. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Ik maak qua vlees altijd alles zelf;
    mini-saucijzen, mini-hamburgertjes, biefstuk, kip in spek, gehakt in spek, stukjes varkensvlees met gyroskruiden, kip satehkruiden.

    Verder ui, paprika, champignons, courgette, aardappelblokjes, stokbrood, kruidenboter, satehsaus en pannekoekbeslag.

    En natuurlijk flesje wijn 8)
     
  5. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Kwarteleitjes (heb ze nog nooit gehad maar ze zijn wel lekker klein) of anders gewoon een geklutst eitje in een schaaltje doen. Das lekker, gewoon je eigen mini-omeletje bakken met evt. groentes er door.
    Pannekoekjes bak ik er ook altijd bij, ik vind dat echt zó lekker. En een zeer welkome afwisseling tussen al dat hartige, een lekker pannekoekje met stroop :D

    Verder zijn we hier niet zo heel creatief, doe mij maar een tartaartje of biefstukje, ben ik al blij.
    Mijn familie is nog minder creatief, als die komen gourmetten worden de grootste bakken huzarensalade aangesleept en een dozijn stokbroden met kruidenboter. Spannend genoeg voor hen, dus steek ik er ook niet meer energie in :)
     
  6. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    courgette, aubergine

    frikandellen in de lengte doormidden snijden (zodat er een platte kant aan zit) en daarna nog in kleinere stukjes

    maarre heb je niet al genoeg, aangezien jullie maar met z'n 3-en zijn?
     
  7. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik doe altijd roerei in een soort maatbeker die je dan in je pannetje kan gooien en zo kan bakken.
     
  8. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    variatie:
    - Blokjes feta om te bakken
    - Chilisaus om de groente in te bakken.
    - kaassoufleetjes
    - Falafel


    En uiteraard lekkere salades erbij ;)
     
  9. sasje24

    sasje24 VIP lid

    30 mrt 2010
    14.319
    0
    0
    rundvlees salade
    perzikken
    stokbrood
    kruidenboter
    sausjes...knoflook cocktail enz enz
    kaas......kun je smelten
    eieren kloppen
    krieltjes
    varkenshaas in kleine stukjes
    slavinkjes
    gekruide kip
    neem eigenlijk vaan een kant en klare bak met 4 a 5 soorten vlees en dan meestal nog iets kleins erbij zoals hamburgertje
     
  10. Ashley Rose

    Ashley Rose Bekend lid

    30 jun 2010
    502
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wat ik meestal in huis haal als we gaan gourmetten:

    Vlees/vis
    Kipfilet
    Hamburgertjes
    Biefstuk
    Zalmfilet
    Mini saté
    Slavinkjes

    Groenten
    Prei
    Champignons
    Ui
    Paprika

    Sla/Salades
    IJsbergsla (met dressing en bijv. feta, mais etc.)
    Rucola sla (met andere dressing en bijv. mozzarella, pijnpoompitjes etc.)
    Surinaamse bietensalade

    Overig
    Patatjes
    Stokbrood en/of Turks brood
    Sausjes
    Kruidenboter
     
  11. linda81

    linda81 Fanatiek lid

    7 mei 2007
    1.407
    0
    36
    stay at home mom
    Hoogkarspel
    champion,steeltje eraf,plakje brie erin en laten smelten.mmmjm
     
  12. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Ei! In een bakje een paar eitjes klutsen met wat melk en zout&peper erbij en dan met een juslepel in het pannetje gieten. Of uit een maatbeker inderdaad, zoals Devilschase zei.

    Ik doe ook altijd een bakje geraspte kaas. (of kleine plakjes) lekker om op een stokbroodje te leggen en te laten smelten. Of op je omelet of als je kleine hamburgertjes hebt, om een cheeseburger te maken :)

    Grote garnalen zijn ook lekker.

    Ennuh, als je je biefstukjes goed gaar laat worden, mag je ze wel hoor! :)
     
  13. Stephanie20

    Stephanie20 Fanatiek lid

    6 mei 2007
    1.502
    47
    48
    student
    België
    Misschien nog een kleine tip: wat room en wat gemalen kaas. Zo kan je je eigen sausjes maken. Erg lekker!!
     
  14. Troetelbeer90

    Troetelbeer90 Fanatiek lid

    11 okt 2010
    2.756
    0
    0
    Noord-Brabant
    Teveel: Je hebt nooit teveel zeg ik maar zo;) Kan altijd de volgende dag nog opbakken. Plus er zijn twee grote eters bij! En niet iedereen lust alles.

    Wilde tevens gewoon eens weten wat iedereen allemaal doet met gourmet.. Leek me wel leuk aangezien dit dé gourmet-tijd v.h. jaar is!

    @ Sanny; Naah maar biefstuk goed gaar is niet lekker;) Wil altijd mn biefstuk rood haha. Maar over 21 weken mag ik weer en mn moeder komt hem dan DIRECT bakken na de bevalling voor me hihihi..

    Ei; Goed idee:D
     
  15. tulip

    tulip Niet meer actief

    haha, ik had ook zoiets, ik heb gerookte zalm meegenomen naar het ziekenhuis. Poliklinisch, maar toen iedereen aan de beschuit zat had ik lekker midden in de nacht toastje met gerookte zalm,mmmm
     
  16. augustus

    augustus Niet meer actief

    Hier altijd ook ei en pannekoek mix, jummie!!
     
  17. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.251
    306
    83
    Wij doen ook altijd mini-kaassoufflés in de pannetjes, vinden we erg lekker! En erbij als afwisseling een blikje vruchtencocktail (die we niet warmen):)
    Wij gaan strax lekker smullen van de gourmet/steengrill:)
     
  18. bruce2004

    bruce2004 Bekend lid

    12 okt 2008
    708
    0
    0
    hoogvliet
    rosti-pannekoekjes (klant en klaar bij de AH) is best lekker

    de rest is eigenlijk al een beetje genoemd
     

Deel Deze Pagina