Zoals de titel al zegt: Tips gevraagd voor op het gourmetstel/de bakplaat of in de pannetjes. Doel dan vooral op tips als: welke soorten vlees, groenten, vis en bijgerechten vind jij er lekker op?? Ben namelijk bezig met mijn boodschappenlijstje voor oudjaar maar kom niet echt verder haha. groenten & fruit: - champignons - paprika - ui - ananas - banaan vlees & vis: - biefstuk ( voor de andere visite natuurlijk!) - garnalen/gamba's - stukjes kipfilet - kipnuggets - shoarma - speklapjes - gehaktballetjes bijgerechten: - aardappelkroketjes - aardappelpartjes - aardappelschijfjes wil misschien ook nog gebakken banaan maken en aardappelgratin. Ohja het is voor 3 personen haha. Aanvulling gevraagd!!
sla kruidenboter stokbrood peziken cocktailfruit pannekoeken mix kun je in de pannetjes doen sausjes salvinkjes scnitzel hamburgertjes meer weet ik ook even niet
Wat wij meestal hebben (en met kerst volledig compleet van de slager hebben gehaald): groenten: prei champignons paprika ui mini krieltjes vlees: kipfilet met bacon kipschnitzel rolladeschijfjes mini slavinken hamburgertjes mini saté cordon bleu varkensfiletlapjes Erbij: stokbrood kruidenboter verschillende salades verschillende sausjes Wij halen vlees voor gourmetten altijd bij de slager, deze keer een 'all-in' pakket gedaan. Zat zelfs een ijsstam bij als toetje! Ideaal, je pakt alles zo uit de koelkast en zet het op tafel, verder geen werk van met dingen snijden/voorbereiden.
Ik maak qua vlees altijd alles zelf; mini-saucijzen, mini-hamburgertjes, biefstuk, kip in spek, gehakt in spek, stukjes varkensvlees met gyroskruiden, kip satehkruiden. Verder ui, paprika, champignons, courgette, aardappelblokjes, stokbrood, kruidenboter, satehsaus en pannekoekbeslag. En natuurlijk flesje wijn 8)
Kwarteleitjes (heb ze nog nooit gehad maar ze zijn wel lekker klein) of anders gewoon een geklutst eitje in een schaaltje doen. Das lekker, gewoon je eigen mini-omeletje bakken met evt. groentes er door. Pannekoekjes bak ik er ook altijd bij, ik vind dat echt zó lekker. En een zeer welkome afwisseling tussen al dat hartige, een lekker pannekoekje met stroop Verder zijn we hier niet zo heel creatief, doe mij maar een tartaartje of biefstukje, ben ik al blij. Mijn familie is nog minder creatief, als die komen gourmetten worden de grootste bakken huzarensalade aangesleept en een dozijn stokbroden met kruidenboter. Spannend genoeg voor hen, dus steek ik er ook niet meer energie in
courgette, aubergine frikandellen in de lengte doormidden snijden (zodat er een platte kant aan zit) en daarna nog in kleinere stukjes maarre heb je niet al genoeg, aangezien jullie maar met z'n 3-en zijn?
variatie: - Blokjes feta om te bakken - Chilisaus om de groente in te bakken. - kaassoufleetjes - Falafel En uiteraard lekkere salades erbij
rundvlees salade perzikken stokbrood kruidenboter sausjes...knoflook cocktail enz enz kaas......kun je smelten eieren kloppen krieltjes varkenshaas in kleine stukjes slavinkjes gekruide kip neem eigenlijk vaan een kant en klare bak met 4 a 5 soorten vlees en dan meestal nog iets kleins erbij zoals hamburgertje
Wat ik meestal in huis haal als we gaan gourmetten: Vlees/vis Kipfilet Hamburgertjes Biefstuk Zalmfilet Mini saté Slavinkjes Groenten Prei Champignons Ui Paprika Sla/Salades IJsbergsla (met dressing en bijv. feta, mais etc.) Rucola sla (met andere dressing en bijv. mozzarella, pijnpoompitjes etc.) Surinaamse bietensalade Overig Patatjes Stokbrood en/of Turks brood Sausjes Kruidenboter
Ei! In een bakje een paar eitjes klutsen met wat melk en zout&peper erbij en dan met een juslepel in het pannetje gieten. Of uit een maatbeker inderdaad, zoals Devilschase zei. Ik doe ook altijd een bakje geraspte kaas. (of kleine plakjes) lekker om op een stokbroodje te leggen en te laten smelten. Of op je omelet of als je kleine hamburgertjes hebt, om een cheeseburger te maken Grote garnalen zijn ook lekker. Ennuh, als je je biefstukjes goed gaar laat worden, mag je ze wel hoor!
Misschien nog een kleine tip: wat room en wat gemalen kaas. Zo kan je je eigen sausjes maken. Erg lekker!!
Teveel: Je hebt nooit teveel zeg ik maar zo Kan altijd de volgende dag nog opbakken. Plus er zijn twee grote eters bij! En niet iedereen lust alles. Wilde tevens gewoon eens weten wat iedereen allemaal doet met gourmet.. Leek me wel leuk aangezien dit dé gourmet-tijd v.h. jaar is! @ Sanny; Naah maar biefstuk goed gaar is niet lekker Wil altijd mn biefstuk rood haha. Maar over 21 weken mag ik weer en mn moeder komt hem dan DIRECT bakken na de bevalling voor me hihihi.. Ei; Goed idee
haha, ik had ook zoiets, ik heb gerookte zalm meegenomen naar het ziekenhuis. Poliklinisch, maar toen iedereen aan de beschuit zat had ik lekker midden in de nacht toastje met gerookte zalm,mmmm
Wij doen ook altijd mini-kaassoufflés in de pannetjes, vinden we erg lekker! En erbij als afwisseling een blikje vruchtencocktail (die we niet warmen) Wij gaan strax lekker smullen van de gourmet/steengrill
rosti-pannekoekjes (klant en klaar bij de AH) is best lekker de rest is eigenlijk al een beetje genoemd