gourmetten welke eet tips/ideeën

Discussie in 'De lounge' gestart door mamameer, 9 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.488
    113
    Dames,

    Wat eten jullie altijd met gourmetten (naast al het standaard vlees of vis), wat zijn echte aanraders of hapjes waar je niet snel aan denkt maar die heerlijk zijn?
    bijv. bananenpannenkoeken maken in het pannetje, of aubergine rolletjes met pesto en mozerella gevuld op de plaat bakken.

    Ook qua side dishes, eet je naast brood met kruidenboter nog bepaalde salades? of heb je daar nog een leuke lekkere tip voor?

    thanks!
     
  2. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.244
    2.362
    113
    Vrouw
    Toppers bij ons:
    Groene aspergetips met olijfolie en zeezout

    Ananas met stroop of marshmallows (toetje)

    Plakjes kaas laten bakken tot kaakskoekjes

    Kwarteleitjes
     
    mamameer vindt dit leuk.
  3. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Plakjes brie paneren met paneermeel.
    Erg lekker.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  4. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik laat de kinderen altijd "zelf" pannenkoekjes bakken

    Verder zijn we altijd heel saai, wat stokbroodjes met kruidenboter, plajkjes komkommer en salade voor ons
     
    mamameer vindt dit leuk.
  5. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.545
    3.057
    113
    Cheddar voor op de hamburger, lekker op een stokbroodje
     
    mamameer vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.272
    25.745
    113
    Ik maak iig altijd pannenkoekenbeslag. Dat gaat dan in een lege en schoongespoelde heinz ketchup fles (degene die op zijn kop staat, vanwege de dop, die meteen stopt met spuiten als je niet meer knijpt.) en dat werkt echt heel handig. Kinderen gaan dat ‘tekenen’ met het beslag.

    Verder hebben we niet zoveel bijzondere dingen erbij:
    Paprika, ui, tomaatjes, champignons, ananas, komkommer, stokbrood en kruidenboter en veel dipsausjes.
    En we doen vooral wat ‘luxe’ vlees/vis:
    Biefstuk, zalm, grote garnalen en daarbij nog kipfilet en hamburgertjes
    Daarbij zet ik dan altijd wat zelfgemaakte kruidenmixen, bv cajun, of shoarma, of bbq rub.

    En mini hamburgertjes verkopen ze vaak alleen rond de feestdagen, dus die maak ik een soort van zelf (helemaal zelf maken kan natuurlijk ook) van runderbraadworst. Dat is al gekruid, velletje eraf, in schijfjes snijden en nog een beetje bijvormen.

    Vroeger deed er ook nog sausjes bij voor in de pannetjes, maar we hebben nu per persoon een grillplaatje, dus wordt een geklieder als er ook pepersaus ostroganoffsaus oid bij staat.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  7. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    10 sep 2015
    1.806
    1.626
    113
    Pannenkoekenmix, geklutste eieren, halloumni en perzik. De laatste twee bak ik altijd even samen op en dan bij elkaar eten. Verder de standaard: krietjes (voorgebakken), paprika, ui, kaas e.d.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  8. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Wij hadden laatst ook halloumi. Een blijvertje!
     
    2littlemonkeys en mamameer vinden dit leuk.
  9. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.659
    2.110
    113
    - Rösti rondjes
    - Mini krieltjes gekruid
    - Paddestoelen mix
    - Paprika mix
    - courgette plakjes
    - Ui reepjes
    - Shoarma
    - Bruin en wit stokbrood met verschillende smeersels
    - Rundvlees salade
    - aardappel salade
    - mini hamburger
    - mini chipolata worstjes
    - mini slavinken
    - stukjes kip met verschillende marinade
    - Geraspte kaas
    - brie
    - haloumi
    - fruit salade
    - geklust ei
    - pannekoek beslag

    Wij zijn geen vis eters maar je zou knoflook gambas en stukjes zalm kunnen doen.
    Gepaneerd spul vind ik vaak zo'n aanbak-boel.
     
    bluedrake en mamameer vinden dit leuk.
  10. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Hier is het vegavlees, sausjes, satésaus op een warmhoudplaatje, stokbrood, kruidenboter, fruit uit blik, appelcompote, pannenkoekenbeslag, aardappeltjes (of gewoon frietjes uit de frituurpan), paprika, ui, champignons.

    Ik zag bij de ah lekkere gourmet recepten
    https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828431893/gourmet-recepten

    Oa nacho chips met kaas. Mjammie!
     
    bluedrake en mamameer vinden dit leuk.
  11. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    3.225
    4.457
    113
    Vrouw
    Nacho's :D paar chippies in een pannetje, beetje groente er bij en flink kaas... Heerrrluk

    Verder
    - aubergine plakjes met een beetje tomatensaus en mozzarella
    - gevulde champignons
    - pikante gehaktballetjes in tomatensaus
    - pannekoekjes met fruit en chocopasta
    - gegrilde perzik
    - marshmallows, banaan en chocola. Uitlepelen met een koekje
     
    mamameer vindt dit leuk.
  12. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.488
    113
    Lees hele lekkere dingen.

    haloumi is een goede, niet eerder aan gedacht.
    Gegrilde perzik klinkt ook lekker als afwisseling.
     
  13. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Wat wij al jaren doen en de kinderen ook erg lekker vinden zijn mini kaassoufles in het pannetje.
    Verder hebben we naast vlees, stokbrood en groente ook aardappeltjes, eieren, fruitsalade voor erbij en pannenkoekbeslag.
     
    bluedrake en mamameer vinden dit leuk.
  14. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.809
    9.317
    113
    Gelderland
    Nacho chips met kaas en bijv bosui en als de kaas gesmolten is lekker chilisaus en/of een beetje crème fraiche.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  15. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    Champignons vullen met kruiden roomkaas en wat geraspte kaas erover
     
    mamameer vindt dit leuk.
  16. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.993
    6.743
    113
    zuid-holland zuid
    Ik hou van bijzondere kazen. Bijvoorbeeld plakjes aubergine met buffelmozzarella. Courgette met een mooie schimmelkaas. Brie met peer en walnoot

    We doen ook altijd omelet-basis in een fles op tafel. Dan kun je zelf allerlei omeletjes bedenken met kazen en groentes.

    Wij eten geen vlees, maar wel soms wat vissigs. Dus garnaaltjes, kreeftjes, mosselen lekker gemarineerd in je pannetje.
     
    mamameer vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina