Gourmetten

Discussie in 'De lounge' gestart door Within, 23 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    oh nou snap ik waarom mijn kanaries altijd de dag na kerst dood gingen ;) geintje, maar dit wist ik niet, gelukkig ook nooit een kanarie gehad
     
  2. sjak

    sjak Niet meer actief

    Niet gourmetten! Of in ieder geval niet in je eigen huis!
    Wij hebben hier 1 keer gegourmet... Hoogzomer, in de achtertuin :)
     
  3. Bumbaaa

    Bumbaaa Fanatiek lid

    24 mei 2012
    2.188
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geniaal idee!! Zou wat voor ons zijn,gourmetten graag hier :D
     
  4. Within

    Within Niet meer actief

    Hier was het weer lekker ^^ bakje spiritus staat er inmiddels, deur is ook open geweest en kleding lekker de was in straks.
    Ja, gourmetten is heerlijk maar die lucht xD
     
  5. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Daarom gaan wij dit jaar pizza goutmetten;)
     
  6. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Zout over de bakplaat voorkomt te veel gespatter.
    Wierook stokje aansteken na het gourmetten, werkt ook erg goed.
    Gouden tip: bij een ander gourmetten...hoef je alleen je eigen kleren te wassen!
     
  7. Peace

    Peace Fanatiek lid

    24 okt 2009
    2.553
    245
    63
    Dat lijkt me ook erg lekker en gezellig om te doen. Is dat "ding" duur in aanschaf?
     
  8. Within

    Within Niet meer actief

    Ik zie er toevallig net 1 in de folder van Lidl staan, 49,99! Komende week.
     
  9. memv2

    memv2 Actief lid

    17 feb 2012
    331
    2
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben voor de kids altijd kant en klare poffertjes erbij, hoeven alleen maar even warm en geen geklieder met beslag. Maar vooral erg lekker!
     
  10. Snoopy82

    Snoopy82 Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.755
    0
    36
    Ik zit meer met t gespetter vd olie / boter dan de stank :)
    Ik lees net wat zout op de bakplaat verminderd t spetteren, maar dan dus ook zout aan je eten .. Tog even proberen.nog meer tips?

    Wij gaan ook gourmetten 2de kerstdag, maar ik roep altijd au au au vd spetters tegen me aan en nu 1ste keer met de Kids en ho me hart vast... Tips welkom ! :)

    Wij hebben:
    Zelf gemarineerde kipfilet
    Rundervinkjes
    Mini hamburgers
    Kofte zelf gemaakt
    Runderworstjes
    Garnaaltjes
    Panga filet
    En verder stokbrood, sausjes , salade, toetjes , vers fruit, soorten groenten
     
  11. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Laat even weten morgen of het werkt??
    Had het zelf ook nog niet geprobeerd maar las het op "oma's tips";)
     
  12. Bloem2

    Bloem2 Niet meer actief

    Ik heb wel een tip hoe je de bakblad/grillplaat makkelijk schoon krijgt na gebruik; doe er een restje pannenkoekenbeslag op. Als je die er daarna afhaalt trek je het aanbaksel mee. Werkt hier altijd heel goed.
     
  13. Troetelbeertjes

    Troetelbeertjes Fanatiek lid

    26 feb 2009
    3.314
    1
    0
    Amsterdam
    Net gegourmet, ons eerste kerstfeestje maar dan met alleen ons gezin, en wij zijn met een wijntje en veel kaarsjes aan, aan het nagenieten met een muziekje op. Waarom direct die geur weg?

    Nee hoor, ik vind het geheel heerlijk :D!!
     
  14. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Dubbel.
     
  15. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Hihi vind verder niemand het gek dat MMv2M een afzuigkap boven d'r tafel heeft?!?!?





    Respect hoor voor iedereen maar nou ja had het nog nooit gehoord!
     
  16. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Als het spettert dan staat hij gewoon op een te hoge temperatuur en/of teveel vet erop. Olie spettert sneller dan bijv vloeibare boter. Zorgen dat het vlees weinig vocht bevat. Dus op keuekkenpapier leggen en wat keukenpapier op het vlees zodat het ergste vocht eruit is.nat vlees spettert ook.
     
  17. Snoopy82

    Snoopy82 Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.755
    0
    36
    Ik gebruik idd ook altijd zo een flesje vloeibare boter... Ik neem de tip van zout op de plaat wel mee... T vlees kan idd vochtig zijn, marinade erop. En zal proberen minder boter te gebruiken. Ik ben benieuwd,wilde bijna niet gourmetten omdat ik t zo eng vind met me kindjes :)
     
  18. Within

    Within Niet meer actief

    Ja heeft geholpen! Heeft de hele nacht gestaan en je ruikt niks meer :)
     
  19. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Joepiee..dan gaat hier vanavond ook de spiritus op de tafel!!:D
     
  20. Troelala21

    Troelala21 Niet meer actief

    Blij met jullie tips!! Ik walg ook altijd van die stank de volgende dag!
     

Deel Deze Pagina