Hallo HIeronder een lijstje wat wel en wat niet, zolang vis vers en hygienisch is verwerkt mag je eigenlijk alle seten. * Vis en schaal- en schelpdieren. Algemeen: Eet 1-2 keer per week (liefst vette) vis ivm de gunstige invloed van omega-3-vetzuren op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Gebruik geen vacuümverpakte rauwe vis ivm listeriabacterie. * Garnalen WEL. * Haai NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten. * HaringWEL: Omdat zoute haring kort wordt bewaard kan de eventueel aanwezige listeriabacterie niet/nauwelijks groeien. Ook zure haring is veilig. Gebruik geen vacuümverpakte haring. * Kabeljauw WEL. * Krab WEL. * Kreeft WEL. * Makreel WEL: Koningsmakreel is een roofvis en kan veel kwik bevatten. * Mosselen WEL: Alleen goed gekookt of gebakken. * Oesters NIET: Risico op listeriabacterie. * Schelvis WEL. * Schol WEL. * Tonijn, vers NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten. * Tonijn uit blik WEL: Afkomstig van jonge vissen, bevatten weinig kwik. * Zalm gerookt NIET: Gebruik geen vacuümverpakte rauwe vis ivm listeriabacterie. * Zalm uit blik WEL. * Zalm vers WEL. * Zwaardvis NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten Groetjes Imke