sushi

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by onelove, Apr 11, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. onelove

    onelove Actief lid

    Mar 8, 2009
    180
    1
    0
    lerares
    Zuid Holland
    Beste verloskundige,

    kan het kwaad om verse sushi te eten?

    Bedankt alvast!
     
  2. Immie

    Immie Verloskundige

    Dec 17, 2006
    7,813
    0
    0
    Verpleegkundige en Verloskundige
    Hallo
    HIeronder een lijstje wat wel en wat niet, zolang vis vers en hygienisch is verwerkt mag je eigenlijk alle seten.

    * Vis en schaal- en schelpdieren. Algemeen: Eet 1-2 keer per week (liefst vette) vis ivm de gunstige invloed van omega-3-vetzuren op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Gebruik geen vacuümverpakte rauwe vis ivm listeriabacterie.

    * Garnalen WEL.
    * Haai NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten.
    * HaringWEL: Omdat zoute haring kort wordt bewaard kan de eventueel aanwezige listeriabacterie niet/nauwelijks groeien. Ook zure haring is veilig. Gebruik geen vacuümverpakte haring.
    * Kabeljauw WEL.
    * Krab WEL.
    * Kreeft WEL.
    * Makreel WEL: Koningsmakreel is een roofvis en kan veel kwik bevatten.
    * Mosselen WEL: Alleen goed gekookt of gebakken.
    * Oesters NIET: Risico op listeriabacterie.
    * Schelvis WEL.
    * Schol WEL.
    * Tonijn, vers NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten.
    * Tonijn uit blik WEL: Afkomstig van jonge vissen, bevatten weinig kwik.
    * Zalm gerookt NIET: Gebruik geen vacuümverpakte rauwe vis ivm listeriabacterie.
    * Zalm uit blik WEL.
    * Zalm vers WEL.
    * Zwaardvis NIET: Roofvis: kan veel kwik bevatten

    Groetjes Imke
     
  3. onelove

    onelove Actief lid

    Mar 8, 2009
    180
    1
    0
    lerares
    Zuid Holland
    dank je wel!
     

Share This Page