Groeihormonen & miskramen

Discussie in 'Miskraam' gestart door Rolmopsje, 26 mrt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Rolmopsje

  Rolmopsje Nieuw lid

  26 mrt 2022
  1
  0
  1
  Vrouw
  Hoi iedereen,

  Mijn vriend en ik worden helaas geconfronteerd met het volgende:
  • Juli 2021 zwanger geraakt, miskraam eind augustus (5w6d)
  • November 2021 opnieuw zwanger geraakt, kloppend hartje gehoord in december (8w1d), helaas ook miskraam (8w5d)
  • Januari 2022 opnieuw zwanger geraakt, op 7w4d vastgesteld dat vruchtje veel te klein was (maar wel hartslagje gezien) en bang afgewacht... Op 9w5d helaas vastgesteld dat er niet meer veel overbleef van het vruchtje (wellicht ergens de voorgaande twee weken misgelopen)
  Het spookt door m'n hoofd dat ik op 14-jarige leeftijd groeiremmers heb genomen, en inmiddels lijkt het wel duidelijk dat dit impact heeft op je fertiliteit. Echter, ik vind voornamelijk verhalen terug over vrouwen die moeilijk zwanger worden, niet zozeer over herhaalde miskramen. Zwanger worden lijkt bij ons geen enkel probleem te zijn: elke ronde is het raak... Ik las dat de groeiremmers je vervroegd in de overgang kunnen duwen: ik ben 31 jaar, maar ik vraag me af of ik wat betreft fertiliteit misschien 'ouder' ben, zeg maar 40 of 45 jaar, waardoor ik wat betreft miskraamkansen in hogere percentages terechtkom. Dat zou alvast veel verklaren... Zijn er lotgenoten die zich kunnen herkennen in dit verhaal en ervaringen willen delen?

  Bedankt alvast om te delen! :(
   
 2. Krv

  Krv Fanatiek lid

  26 mei 2017
  1.732
  1.304
  113
  Vrouw
  Hoi, wat ontzettend verdrietig. Geen ervaringen hiermee maar misschien zou je een doorverwijzing kunnen vragen, je zou de herhaalde miskramen kunnen laten onderzoeken. Hier ook herhaalde miskramen maar geen oorzaak gevonden helaas.

  Veel sterkte en succes, hopelijk ben je gauw blijvend zwanger.
   

Deel Deze Pagina