Groentegerecht voor bij rijst

Discussie in 'De lounge' gestart door Daantje77, 1 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.029
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Sajoerboontjes, een boemboe van conimex, heerlijk!

    Die surinaamse bonen ga ik een keer proberen, klinkt erg lekker!
     
  2. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Doe ook wel eens oosterse roerbakgroentes wokken met een beetje oestersaus en dan pindasaus erbij, en dat met witte rijst jammie jammie....
     
  3. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    27 sep 2009
    2.125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    boemboe boontje,, echt heerlijk.. je kan de kruiden kant en klaar kopen bij de supermarkt of zelf doen.. je doet het normaal met boontjes maar je kan er ook andere groentjes bij doen..

    denk aan een klein oven gerecht voor bij de rijst is ook lekker.

    je kan zoveel doen niet normaal meer ihihi..
     
  4. NAncy79

    NAncy79 Fanatiek lid

    12 aug 2009
    4.807
    0
    0
    Management assistente
    Zuid-Holland
    Wij eten toevallig vandaag bij de rijst haricots verts met een boemboetje (ketjap) van Conimex
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Of roerbakgroente in een pan, beetje water erbij, en een paar bouillonblokjes erbij, goed roeren en zachtjes laten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    @Mikki77; heb je ms. nog meer surinaams/hindoestaanse gerechten. Ik ben er dol op maar heb geen idee hoe dit zelf klaar te maken!!!
    Je bonengerecht lijkt me ook heerlijk, ga ik ws. deze week nog proberen!

    Ook nog een korte vraag over dit gerecht; je schrijft dat je er gehakt of gegrilde kip bij eet, doe je van de gehakt dan gewoon ballen maken????
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Toen ik nog normaal kon eten aten wij elke week wel bonen met rijst. Witte bonen of bruine bonen.

    Of Zeeuwse rijsttafel.
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    @Bossi333; klinkt goed!
    Heb je ms. ook de recepten?????
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    ja maar die staan op de laptop. :)

    Zeeuwse rijsttafel:

    Ingrediënten van Zeeuwse rijsttafel



    1 kilo kruimige aardappelen
    1 pak rijst
    1 blik kapucijners
    1 blik bruine bonen
    6 grote speklappen
    vleesjus voor 4 personen
    0,5 kilo rugspekblokjes (kaantjes)
    1 pot piccalilly
    1 pot Amsterdamse uien
    1 pot augurken
    1 kilo grote uien
    sambal
    VOOR HET KRUIDEN VAN DE SPEKLAPPEN: mosterd, pesto, tijm, rozemarijn, kerrie
    DE BIJGERECHTEN DIE OP TAFEL KOMEN TE STAAN: gesnipperd uitje, piccalilly, Amsterdamse ui, sambal, augurk.

    Bereidingswijze van Zeeuwse rijsttafel

    Men begint met het uitbakken van de kaantjes tot deze uiteindelijk donkerbruin zijn. Deze kaantjes zet je gewoon op in een pan op een laag vuurtje. Het eindresultaat zal er na zo'n minuut of 15 zijn. Intussen beginnen we vast met het kruiden van het vlees (de speklappen) met mosterd, pesto, tijm, rozemarijn en kerrie. Daarna zetten we deze weer terug in de koelkast. Schil de aardappels. Bij het gebruik van verse bruine bonen/kapucijners moeten deze eerst 24 uur weken (1/3 deel bonen 2/3 deel water). Tevens worden ze in hetzelfde water afgekookt, anders worden de bonen niet gaar. Bij het gebruik van bruine bonen/kapucijners uit blik heb je hier geen last van en kun je deze gewoon in een pan alvast klaar zetten. Kook de aardappels en rijst op de gebruikelijke wijze. Koekenpan verhitten, boter toevoegen en laten smelten. Speklappen toevoegen en bakken, totdat deze mooi bruin zijn. Tevens zetten we de bonen en kapucijners op een laag vuurtje. (Verse bonen zet je gelijk op met de aardappels). Als de aardappels beginnen te koken, beginnen we ook met het afkoken van de rijst (Ongeveer 6 minuten, ligt aan de rijstsoort, kijk op het pakje van de rijst). Als de rijst en de aardappels gaar zijn, deze afgieten en warm houden op het gasfornuis. In de koekenpan van het vlees bakken we ook de halve uienringen. Je legt het vlees op een het bord en in het vet van de speklappen bakken we even snel de uien goudbruin aan met een beetje kerriepoeder. Vergeet hierbij niet een beetje jus op tafel te zetten. Deze kan 'kant en klaar' gekocht worden in een zakje. Nu alles tegelijk klaar is, kan de Zeeuwse rijsttafel worden opgediend.
     
  10. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    wij eten vaak babi ketjap met gewoon wat wokgroenten en komkommer, of wokgroenten met rijst en kip en curry...
     
  11. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Rijst met Gado Gado ook altijd erg lekker:D

    Verder eten wij vaak sudanees. Ze maken vaak stoofpotjes voor bij de rijst.
    Bij voorbeeld met okra's.

    Je neemt een blijk okra's, blik tomatenblokje,ui en wat rundvlees,boullionblokje,laurierblad en kruidnagel.

    Rundvlees in kleine stukjes snijden en bakken met de gesnipperde ui. Dan de blik tomaat er door en de okra's boullionblokje erbij,laurierblad en kruidnagel.
    En dit een paar uur laten sudderen.
     
  12. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    :) orka's ken ik, maar wat zijn okra's
     
  13. Oooohh wat staan er heerlijke gerechten tussen . Dank jullie wel ! Is er iemand bekent met de indiaase keuken ?
     
  14. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Okra's zijn groentes google er maar eens op :)
    Ik vind ze zelf lekker maar je moet ze wel even lekker mee laten sudderen in een stoofpotje.
     
  15. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    Okra is een goede bron van vitamine A, B complex, C en E, ijzer en kalk. Het is vezelrijk, calorie-arm en vet-vrij.

    wauw!! :D
    Ik ga eens op zoek naar een toko in de stad. In dit gehucht hebben we er geen.
     
  16. Brett

    Brett Bekend lid

    2 jul 2009
    896
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wat ik er lekker bij vindt, zijn boontjes of snijbonen, met een rood uitje, teentje (of 2 knoflook ;)), tomaatje en een bouillon blokje.
     
  17. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    '
    Dit klinkt ook weer zo lekker.
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dankjewel! Dit is nog eens uitgebreid!
    Dat wordt smullen!!!
     
  19. wendyp

    wendyp Niet meer actief

    Wat staan hier lekker recepten tussen zeg! (behalve van die bruine bonen, maar dat komt omdat ik geen bruine bonen lust)

    Maar die van Chantal en Nathalie, lekker!

    Meteen een vraagje: Hebben jullie een tip, hoe je een kleine rijst kan laten eten, ze moet het echt niet!
     
  20. Nathalie1973

    Nathalie1973 VIP lid

    28 feb 2007
    5.732
    0
    0
    Flevoland

    Dat is lastig,hier lusten ze juist weer geen aardappelen
     

Deel Deze Pagina