Aubergine, hoe?

Discussie in 'Voeding' gestart door Juud, 29 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Morgen ga ik aubergine maken voor Siem, met een beetje paprika en rijst. Paprika en rijst vindt hij heerlijk, maar aubergine heb ik nog nooit voor hem gemaakt.

    Hoe doe ik dat het beste? Moet ik hem schillen, of kan de schil meegepureerd worden? En hoe lang kook je een aubergine? Ik gebruik die alleen in roerbak- of ovenschotels, maar koken heb ik nog nooit gedaan. Ik dacht aan zo'n 10 minuten. Te lang of te kort?

    Dank jullie wel!
     
  2. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Volgens mij had ik hem laatst 5 minuutjes gekookt met schil. Ging prima.
     
  3. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    ik kook hem 10 mn met schil...ik snij hem in blokjes kook eerst de aardappelen 10 min en de laatste 10 min doe ik dus de auberginne erbij
    en dan met de stamper fijn maken....het is zo zacht...
     
  4. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    ik hem hem zonder schil gekookt, ook maar ff-tjes. Zoë eet zo wel alles wat ik voor haar ook, maar dit vond ze extreem vies! De tranen liepen haar over de wangen van het kokhalzen, haha!

    Ben benieuwd of Siem het lekker vond

    twinny
     
  5. flippy

    flippy Actief lid

    16 jul 2007
    282
    0
    0
    Rotterdam
    Juud, hoe maak je paprika dan? Moet het schilletje eraf?
    Mag dat met 6,5 mnd?
    heb het nog niet geprobeerd.
    Ik heb de aubergine trouwens wel geschild. En in blokjes gesneden, gestoomd.
     
  6. cimbomlu

    cimbomlu Fanatiek lid

    13 mei 2006
    1.554
    0
    0
    ik schil aubergine altijd, ik vind de schil zelf ook zwaar vallen. En dan ff koken (10 min is lang zat hoor!) en pureren. Heb het in de pasta saus gedaan (met ui en tomaat).
     
  7. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Nou, Siem von het heeeerlijk! Maar ja, hij heeft ook nog nooit iets vies gevonden, wat ik kookte.

    Ik heb uiteindelijk macaroni gekookt, en de laatste 4 minuten de paprika en aubergine (beiden met schil) erbij gedaan. Grof pureren, scheutje olijfolie en klaar! Oh ja, ik had er nu ook voor het eerst een ministukje gehakt bij meegekookt, 8 minuten. Ging prima.

    @flippy: ik kijk altijd op potjes in de winkel, wat daar al in zit, en daar maak ik dan uit op wat ze dus kennelijk mogen. Paprika stond al op een potje voor 6 maanden, dus het kan gewoon.
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik deed in het begin aubergine en paprika ook zonder schil. Niet dat het verschil maakte: Dirk kreeg er toch enorm eczeem van.
     
  9. nancy1981

    nancy1981 Fanatiek lid

    22 mrt 2007
    1.823
    0
    0
    helmond
    en aubergine vanaf waneer mogen ze dit hebben ?

    en vanaf waneer geven jullie kleine stukjes vlees erdoor ? en welk vlees ?

    En als jullie paprika geven den julie dan alleen paprika of hier bv rijst bij ?
     
  10. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    eerst schilde ik de auberginne, begon het pas te geven toen hij goed de groenten hap at
    maar nu met schil en al
    ik geef er gewoon aardappels bij omdat Teun rijst niet zo lekker vind

    Vlees proberen we...vooral kip of gehakt maar dat vind hij niet zo lekker...dus krijgt hij het maar af en toe
     

Deel Deze Pagina