Oh dat ga ik eens maken. Gewoon in de koekenpan met wat olie? Wij eten sowieso de stronk altijd, gaat gewoon mee de oven in met wat kruiden, maar jouw manier klinkt ook wel erg lekker.
Hier ook geen fan van groenten, maar ligt hier ook aan welke manier van bereiden. Maar spruitjes lust ik echt, vind dat zo bitter
Zoete aardappel komt qua smaak ook wel heel erg overeen met pompoen dus dat zou niet zo raar zijn als je dat ook niet lekker vindt.
Het allerbelangrijkste met aubergine is dat je hem de tijd geeft om door en door gaar en zacht te worden. En hoewel je de schil kan eten, kan die ook soms wat dik en stug zijn en daardoor weerstand oproepen. Dus ik schil ze bijna altijd(of schep ze leeg, zie onder). Heel makkelijk is om ze in oven of airfryer in de schil te poffen. Of leg er een stel op de bbq voor de volgende dag als je die toch aan hebt, de rooksmaak werkt ook erg goed. Het zachte prutje van vruchtvlees dat je uit de schil lepelt, doet het heel goed in allerlei smeersels/dips, of fijngemaakt door de pastasaus heen, of voor de liefhebber gewoon met wat zout en peper op een bordje. Uitgebakken plakken aubergine doen het prima in een broodje, als hoofdbestanddeel (zoek maar eens op sabich) of op je hamburger. Of als hapje (met schil en pittige marinade) uit de oven met tahinsaus. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nogmaals: het allerbelangrijkste is dat hij door en door gaar is!
Ik lust alles. Er zijn wel enkele groentes die ik minder lekker vind. Zo vind ik courgette overschat en boerenkool ook maar zo zo. Maar wat ik absoluut belangrijk vind is hoe het is klaargemaakt. Gekookte groentes komen hier (op tuinerwtjes na) niet op tafel. Ik rooster, grill, pof, slowcook, bak, etc. Maar van groentes koken wordt de structuur en de smaak imo een stuk minder. Je kan me wakker maken voor rode biet en zoete aardappel. Ik snack de hele dag door tomaatjes. En ik ben dol op spruitjes (super lekker met appel, spek en mosterd, of geroosterd met een zoete chili dressing, jammie!)
Witlof. Daar geef ik letterlijk van over Taugé Champignons Spruitjes Peultjes Aubergine Ik eet bovenstaande wel als het moet maar zou het nooit bereiden. Behalve de witlof. Dat eet ik echt niet.
Ik lust bijna alles, want het ligt er vooral aan hoe het klaargemaakt wordt en met wat het gecombineerd wordt. Wortel lustte ik bijvoorbeeld heel lang niet.Hou gewoon niet van die zoete smaak, maar bijvoorbeeld gestoofd in bouillon vind ik het wel lekker. Wat ik echt niet lekker vind, is spruitjes. Nog geen enkele manier gevonden waarop dat lekker is. Die bittere smaak overheerst alles.
Gekookte bleekselderij is een van de vieste dingen die ik me uit mijn kindertijd herinner. Maar een rauwe stengel door de hummus, of wat maantjes door de minestronesoep, heerlijk!
Spruitjes maak ik in de airfryer, even omhusselen met knoflookolie, ongeveer 10 min roosteren, en fijngeraspte parmezaan erdoorheen scheppen zodra ze uit de airfryer komen. Zelfs de kinderen zijn er gek op.
Witlof (warm), ik lust wel witlof salade . De meeste groenten vind ik rauw lekkerder Spruitjes hangt er heel erg vanaf hoe het klaar is gemaakt. In de oven met balsamico of met bacon en honing vind ik ze bijvoorbeeld erg lekker.
Hier ook warme spinazie, brrrrrrrrr. Rauw door een salade lust ik het weer wel. Mijn moeder vertelde dat ik toen ik klein was ik spinazie uit een olvarit potje al uitspuugde
Ik ben helemaal niet gek op groenten. Het is wel acceptabel. Ligt er idd wel erg aan hoe je het klaar maakt. Maar asperges eet ik echt niet en peultjes en bosui vind ik ook vreselijk.
Ik heb groente die ik lekker vind en die ik minder lekker vind. Alleen koolraap zou ik niet snel kopen, komt omdat mijn moeder dat vroeger gezonde patatjes noemde
Ik vind koolraap niet zoveel aan. En dacht dat ik koolrabi als kind niet lekker vond (of was het meiraap..). Naja dat eet ik toch nooit meer dus maakt niet uit. En alles uit een pot (behalve rode kool dat is wel lekker)
Ik lust echt heel veel, ik kan niks verzinnen dat ik echt niet lust. Enige is dat ik heel allergisch ben voor aubergine - terwijl ik die wel heel lekker vind. Dat is dus echt heel jammer