He?? Wat wil je hier nu mee zeggen? Bovendien had ik net wel gezegd dat mijn zoontje pas met 17 maanden liep. Het is trouwens ook helemaal niet raar als grote kinderen dingen eerder doen dan het gemiddelde. De meeste grote baby's zijn later geboren en hebben daardoor een voorsprong. Een kindje met 42 week geboren zal vaak eerder dingen doen dan een kindje die met 37 weken is geboren, is toch logisch lijkt me.
Wat zou ik er nou mee kunnen zeggen? Het valt me gewoon op en het is niet iets wat ik zou verwachten. Bovendien zei ik 'vrijwel alleen' en zei ik dus niet dat alle kinderen snel zijn. Verder vind ik jouw verklaring niet voor de hand liggend
Ik dacht dat je er iets mee bedoelde, het leek wat onvriendelijke, maar dan heb ik dat verkeerd gelezen. Tja, of je mijn verklaring wel of niet logisch vind, zo heeft de kinderarts in het ziekenhuis het mij uitgelegd en zelf vind ik het best logisch. Het is bewezen bijvoorbeeld dat een kindje vaak begint met lachen 6 weken na de uitgerekende datum, dus niet dat de geboorte. Een kindje dat met 42 weken is geboren zal dus vaak eerder lachen dan een kindje geboren met 37 weken.
Maar volgens mij halen kinderen die achterstand al snel in en zal het lijkt mij niet maanden verschil uitmaken in bijvoorbeeld het moment waarop kinderen gaan lopen.
Nee, dat denk ik ook niet hoor. Ik heb het alleen over de eerste periode. Dat de kindjes hier allemaal relatief snel rollen zou er bijvoorbeeld wel mee te maken kunnen hebben.
Hier een zoontje die boven de +2 lijn groeit en met alles heel snel is. Hij is twee geworden en wordt vaak 3,5 geschat (totdat ie begint te praten, dan hoor je gelijk dat zijn grootte niet bij zijn leeftijd past). Hij liep een week voordat hij een jaar werd en een week na zijn verjaardag liep hij door onze autovrije straat heen helemaal naar de auto. Mijn dochtertje daarentegen groeit heel gemiddeld en is met alles wat langzaam. Zij was ook een stuk lichter bij de geboorte. Mijn zoontje is met 40 weken en 2 dagen geboren en mijn dochtertje met 37 weken en 2 dagen. Zoontje enorm groot dus en met alles heel snel, en dochtertje heel gemiddeld en een stuk langzamer. Is nu 13 maanden en ik zie haar nog niet op korte termijn echt los lopen. Ten opzichte van zoon dus langzamer. Hier gaat het dus niet op.
mijn zoontje was erg klein bij zijn geboorte met 37wk maar groeide zo hard en omvang en lengte dat hij dus pas later erg dik en groot was voor zijn leeftijd. zijn ontwikkeling was in het begin erg traag en dit kwam ook omdat hij dik was zij het cb. als je dun bent draai je nu eenmaal makkelijker dan dat je een tonnetje bent. wat ik wel denk is dat dikke kindjes sneller gaan lopen en zitten omdat rollen en kruipen nu eenmaal te veel energie kost. in het begin denk is dus dat ze wel trager zullen zijn maar ook deze kindjes zullen juist snel sterker worden in beentjes etc omdat ze z'n gewicht moeten tillen en dat ze hierdoor sneller gaan staan en lopen. mijn dochter was gemiddeld en kwa lengte was ze iets sneller dan nando. ze was een snelle baby en liep ook al met 11 maanden los. ook andere dingen zoals hoofdoptillen etc gingen veel sneller. mijn dochter is wel altijd lang geweest maar ook erg slank. nu is ze 1 meter en weegt 14 kilo met bij na 3 jaar. ze wordt al ruim 1 jaar 3 geschat
ok, ff een misverstand wegnemen. ik bedoel echt niet de babies die zwaar en groot geboren zijn, maar de kindjes die hoge groeilijnen volgen. mijn kindje dus heeft elke maand ongeveer een nieuwe maatkledig nodig. wanneer het lichaam zo snel groeit dan de controle over het lichaam niet zo makkelijk kan gaan. maar tot nu toe ging het dus goed. bedoel gemiddeld. maar met lopen gebruikt het kind veel meer spiergroepen dan met rollen etc.
hier klopt dat niet..... mijn dochter was 5 kilo bij haar geboorte en ze is nu 11 maand, 10 kilo en erg lang... ze scheelt 2 maten met haar oudere zus van 2,5 jaar... en begint al langs de tafel te lopen en zich overal aan op te trekken en heel soms staat ze een paar tellen los..... mijn oudste dochter was 3,5 kilo en liep met 16 maand....
Mijn jongste zat helemaal op de onderlijn en was erg laat qua fysieke ontwikkeling en mijn jongste die is nu net een jaar geworden en is fysiek veel verder dan dat Jasmijn op die leeftijd was. Praten deed Jasmijn toen al beter dan dat Madelief nu doet. Ik weet niet of het bewezen is, maar anders vallen mijn kinderen in ieder geval niet in het straatje van "normaal"
mora; je dochter heeft dus bij rond 10maanden haar geboorte gewicht verdubbeld? er komt ook iets daarbij, babies groeien in delen, eerst romp dan hoofd en dan ledematen, en dan weer romp etc. wanneer dat snel loopt heeft het kindje regelmatig zwakke armpjes en benen, vaker dan een baby die op de gemiddeldde lijn groeit.
@Suus...zo zei vk en de gyn het dus ook! ze hebben vaak een voorsprong! Dat is ook niet raar...ze hebben meer tijd gehad om zich lekker in de buik te ontwikkelen! @Belize...Finn zit net onder de bovenste lijn....dus groeit ook in zijn grote lijn verder. Hij heeft in het begin echt op de lijn gezeten...maar nu sinds hij loopt gaat het allemaal wat langzamer. Hij was met 8 maanden het dubbele van bij zn geboorte. ( heb even zijn boekje van het CB erbij gepakt...hahaa!) @Yukl...ik denk dat mensen die juist een groot kindje hebben die snel hier reageren omdat ze de titel lezen! Die willen dan even laten weten dat het in hun geval niet klopt! Mensen die een klein kindje hebben die langzaam is voegen niets toe aan dat onderwerp en zullen misschien dus niet komen kijken!
Hier een kindje dat met 9 maanden het geboortegewicht heeft verdubbeld. Ze groeit dus ook helemaal tegen het bovenste lijntje aan, qua lengte en gewicht.
Volgens mij is t onzin & heeft snelle of trage ontwikkeling niks te maken met de grootte van je kindje. Mijn zoon was bijna 4kg bij geboorte en 52cm, best flink! Tot zijn 10 maanden is hij altijd in lengte en gewicht flink geweest! Hij rolde met een maand of 2-3, kon zelfstandig zitten met 5mnd, achter de loopkar met 8mnd en met 10 mnd liep hij los. Sinds hij losloopt (is ook veel ziek geweest overigens) is hij in de lengte doorgegroeid (nu 85cm) maar in gewicht gestagneerd (10kg)
beste sarah; finn was 4200gr bij geboorte en 8 maanden oud verdubbeld, dat is dus bij 8 maanden 8400gr. dat is dus onder de middellijn. bij 8 maanden 9kg is het gemiddeld. voor de duidelijkheid ff wat cijfers: bovenstelijn dus +2,5lijn bij 7 maanden 11kg bij 9maanden 12kg onder bovenstelijn +2lijn dus bij 7mnden 10,5kg bij 9mndn 11,5kg middellijn dus 0lijn bij 7mndn 8,5kg en bij 9mndn 9,2kg
suus je kindje was 5kg geboren bij 9 maanden is verdubbeld dus 10kg geworden. dat is iets bij 9maanden iets boven gemiddeld en niet eens in de buurt van de bovenste lijn. want dat is 12kg! deze cijfers zijn voor jongentjes inderdaad.
Nee hoor.. mijn zoontje was bijna 4 kilo en geboren met 38 weken en 5 dagen. Hij kon zich omdraaien met 10 weken, hij tijgerde de kamer door met 7 maanden (kruipen deed hij pas met 10 maanden.. had ie niet nodig). Met 6 maanden ging hij zelf zitten. 8 maanden zelf staan en op zijn verjaardag ging hij lopen. Niets trager dus (zoontje zit op +1 op de curve) De dame is geboren met 4100 gram en ze is nu al druk bezig met pogingen zich van rug naar buik te draaien!