Grote lading kipsate opwarmen

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 18 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    40.615
    23.243
    113
    #1 tuc, 18 okt 2017
    Laatst bewerkt: 18 okt 2017
    Zaterdag maak ik s ochtends een grote lading kipsaté. Die rijg ik vervolgens op stokjes en wil die s avonds met stokjes en al weer opwarmen. Maar hoe doe ik dat het handigst zonder dat het uitdroogt of mn stokkies in de brand vliegen?

    O en het kan niet in de saus want die moet apart geserveerd worden.
     
  2. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.009
    2.235
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    In de oven met folie erover?
    Zo doe ik dat altijd met gebakken kip voor grote feesten. Werkt perfect. Desnoods even wat marinade bewaren en dat er nog overheen met een kwastje :)
     
  3. mcw

    mcw Fanatiek lid

    10 jun 2013
    2.544
    1.413
    113
    Vrouw
    rechtop in een pan met satesaus en dan samen met de saus langzaam op laten warmen?
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    40.615
    23.243
    113
    O dat vergat ik erbij te zeggen, het moet los van de saus.
     
  5. suzies

    suzies Bekend lid

    8 jun 2015
    511
    108
    43
    Een tip voor het niet laten verbranden van je stokjes; ze een halfuurtje van te voren laten weken in water voordat je ze gaat rijgen.

    Het opwarmen; in een hete oven zetten. Op een bakplaat. Graad of 180/200. 10-15 min moet genoeg zijn.

    Voor niet uitdrogen kun je een bak of kommetje heet/kokend water in de oven zetten zodat je wat stoom vorming krijgt.
     
  6. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    De stokjes kan je voor het rijgen in een bakje met water leggen, dan branden ze niet aan (doe ik ook altijd met een BBQ).

    Zou de saté stokjes op de bakplaat of in een ovenschaal in een voorverwarmde oven even opwarmen op 160/180 (hangt natuurlijk van je oven af).
     
  7. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    10.443
    3.282
    113
    Oven idd! Maar ik gebruik ook wel de airfryer daarvoor.
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.992
    113
    Aan natte stokjes rijgen en gewoon lekker op de bbq opwarmen
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    14.713
    1.401
    113
    Stokjes vooraf laten weken.
    Waarom opwarmen? Waarom niet garen ;s avonds?
    Wij doen het altijd op de bbq of bij echt slecht weer op een tafel bakplaat binnen
     
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    40.615
    23.243
    113
    S avonds heb ik er geen tijd voor. Er komt nog veel meer op tafel en ik wil alles al voorbereid hebben. Eer dat we al die stokjes gegrild hebben zijn we een flinke tijd verder.
     
  11. bianca1374

    bianca1374 Fanatiek lid

    5 mrt 2012
    1.220
    74
    48
    Ik maak het altijd zonder stokjes. Gewoon opwarmen in magnetron en klaar. Gaat prima.
     

Deel Deze Pagina