Ik heb een recept gekregen maar weet niet meer of ik de gecondenseerde melk eerst moet koken in blik of dat ik het zo kan gebruiken. Het is een recept voor soort van zelfgemaakte snickers, erg lekker! Wie kan me helpen? Eerst koken of niet? 500 gr ongezouten pindas, gemalen 200 gr biscuitjes, gemalen 1 blikje gecondenseerde melk 2 el honing 1 zakje vanillesuiker 2 el nesquick (of cacao) 1 tl kaneel 400 gr bruine chocolade en 100 gr witte chocolade (of andersom) Meng de gemalen pindas met de gemalen biscuitjes. Voeg de vanillesuiker, nesquick en kaneel toe. Doe dan het blikje melk erbij en meng goed. Tenslotte honing toevoegen en goed mengen zodat alles plakkerig is. Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Druk deze vulling in de bakplaat plat. Ik heb een speciaal klein deegrollertje met een handvat waarmee je makkelijk in een bakvorm kan rollen. Smelt 200 gr bruine chocolade met 1 el olie en giet dit over de vulling. Strijk het glad (even schudden als er strepen in blijven). Laat dit een uurtje in de koelkast (of tot het hard is). Haal de plak dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en doe de koek dan ondersteboven terug in de bakvorm. Trek het bakpapier eraf. Smelt de andere 200 gr bruine chocolade met 1 el olie en giet er weer overheen. Weer gladstrijken. Smelt dan de witte chocolade met 1 el olie en doe dit in een boterhamzakje (ik gebruik een hennaspuitje waar de naald af is) en knip een klein hoekje af. Spuit witte lijntjes in de lengte op de bruine chocolade (die nog zacht is). Neem dan een sateprikker en trek in de breedte door de witte lijnen heen. Eerst naar de ene kant en dan naar de andere kant terug (anders krijg je een dezelfde patroon). Laat weer hard worden in de koelkast. Haal uit de vorm, snijd de randjes eraf en snijd dan met een scherp mes in ruitjes.
Je kunt de melk in dit recept zo ongekookt gebruiken . De vanillesuiker heb je niet nodig (proef je toch niet terug op zo'n hoeveelheid) en persoonlijk laat ik liever ook de honing eruit. Mijn versie: Mijn mixed kitchen: Mooie én lekkere snickerbars met een gemarmerde chocoladelaag
Omy..... Ik houd van koken en van snickers... Dit is zooo slecht voor mij ( ben aan de lijn hahaha) Sadist
De 'snickers' vind ik er niet zo lekker uit zien, ze lijken keihard, maar die Yumusak Kakaolu Vanidinges.. Ik zit hier gewoon te kwijlen
Haha, die chocolade/vanille cake jaaaa meteen maken! Té lekker! Superzachte cake, ik maak hem alleen als ik weet dat ik uit kan delen anders eet ik hem zelf helemaal op
Mijn mixed kitchen: Yumusak kakaolu vanilyali (mermer) kek (superzachte gemarmerde chocolade/vanille cake)