hey, ik kan niet zo super goed koken, en heb kipfilet uit de vriezer gelegd, nu kreeg ik een ingeving om het te grillen in de oven. maar hoe? ik heb 2 kipfilet'tjes.. die door de lengte nog doormidden snijden, dus 4 stukjes heb ik dan.. moet dit dan gewoon op het rooster op een bakpapiertje in de oven op grilstand? kan ik die kip nog door de paneermeel halen, of kan dit juist weer niet met gegrilde kip? oh en wat is de grillstand op een oven? is misschien ook wel handig haha groetjes DA
Ik zou kip niet panneren als je wilt gaan grillen, ik denk dat dat of heel droog word of zwart. Als ik grill doe ik dat meestal in een grillpan, dus hoe het in de over werkt weet ik niet. Dit kom je oa tegen als je op google zoekt: Recept via Smulweb Gegrilde kip uit de oven Lekker eenvoudige kip bereid onder de grill in de oven Bereidingstijd:Langer dan 1 uur Ingrediënten voor 4 personen 1 hele kip 2 dl olijfolie 2 eetlepels citroensap of limoensap (evt. uit flesje) zout, peper 2 teentjes uitgeknepen knoflook eventueel nog een klein beetje sambal (krijg je een iets pittigere kip) Hulpmiddelen Snijplank schaar kwastje diep bord Voorbereiding Leg de kip op z′n buik en knip met een scherpe schaar de ruggegraat er uit, leg daarna de kip andersom en druk die plat (tot je een krak hoort). Meng alle ingredienten in een kom en smeer hier de kip mee in. Laat de kip ongeveer een half uur tot een uur marineren (hoe langer hoe lekkerder). Bekleed debakplaat met aluminiumfolie en schuif die in de onderste riggel (voor het lekken van de kip). Verwarm de grill 10 min. voor op 200 graden. Bereidingswijze Leg de kip op z′n buik op een rooster en schuif deze op de middelste!! richel in oven onder de voorverwarmde grill en zet de tijd op 20 min. Draai hierna de kip om en grill de andere kant nog 25 min. Serveertips Haal de gare kip uit de oven en leg hem in een serveerschaal. Lekker met stokbrood of rijst (nasi). Eet er eventueel ook wat zure groenten of komkommer bij En onderstaande plaatjes zijn voorbeelden van grillfuncties op de oven
ieuw ieuw.. 'knip de ruggengraat eruit'.. brrrrrrrr oke dus sowieso niet panneren.. ik ben iemand die bijna niks lust.. dus knoflook e.d is al maar t gaat ook om kipfilet en niet een hele kip. ik zal eens op smulweb googlen.. en anders zo toch maar moeders bellen
Ik zou kipfilet niet grillen in de oven. Lijkt mij dat het zo snel droog wordt mits je het vult (bijv met kaas of groente) of omwikkelt met spek/ rauwe ham maar dan zou ik gewoon de ovenfunctie gebruiken. Als je een grillpan hebt, zou ik die gebruiken.
nee grillen ben ik alweer vanaf gestapt.. heb de kip nu in een marinade sausje liggen en gaat in de gewone oven.. als t niks is.. dan maar een hamburgertje bakken haha.. marinade is olie, paprika poeder, knoflookpoeder, zout, peper, en peterselie...oh en een beetje mayo.. ben benieuwd.. hahahaha.. beetje uitproberen.