Mini appelflappen.

Discussie in 'De lounge' gestart door LieseLeentje, 17 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Appelstukjes in bladerdeeg met een beetje suiker erop.
    Blijven deze lekker als je ze een dag van te voren maakt?
     
  2. Elly1982

    Elly1982 Actief lid

    27 okt 2012
    177
    0
    0
    NULL
    NULL
    je bedoelt vandaag bakken en morgen opeten? dan ja
    Vandaag maken en morgen afbakken? nee
     
  3. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    6.100
    3.487
    113
    Nee. Bladerdeeg wordt slap door het vocht van de appel.
    Wat je eventueel wel kunt doen is ze klaarmaken, koel bewaren en op de dag zelf afbakken.
     
  4. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    12.239
    11.819
    113
    Dit. :)
     
  5. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    3
    38
    Achterhoek
    Haha de eerste twee antwoorden spreken elkaar wel tegen.

    Volgens mij kun je ze wel vandaag afbakken en morgen eten hoor, het vocht van de appel verdampt toch ook door de warmte
     
  6. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    eventueel kun je ze morgen nog even opwarmen in de oven.
    Niet in de magnetron, dan worden ze slap.
    En vergeet ook niet beetje kaneel door de appelstukjes te doen ;) erg lekker!
     
  7. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Maak ze hier geregeld een dag van tevoren: prima te eten! Op oudjaarsdag maken we ook altijd appelflappen, zijn een dag later ook nog heerlijk :)
     
  8. debster2009

    debster2009 Fanatiek lid

    9 nov 2009
    2.144
    0
    0
    NULL
    Ja doe ik zelf ook weleens, bijv voor traktatie op school. Avond van tevoren bakken met rozijntjes en kaneel. Zo lekker!
     
  9. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    potverdorie nu heb ik zin in appelflappen. denk dat ik zo maar appels ga halen :p

    overigens vandaag maken en afbakken en morgen eten kan prima!
     
  10. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    haha nou idd :D
     
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nou nee ja het verdampt wel maar verdwijnt niet uit de appelflap want die is tenslotte helemaal dichtgeplakt.

    Het kan wel, vandaag bakken, maar het is veel lekkerder om het pas op de dag zelf te doen. Het is een werkje van niets dus daar hoef je het niet om te laten. Wat je wel kan doen is vanavond alvast de appels schillen en snijden, omroeren met kruiden en dan een beetje citroensap en in de koelkast zetten. Dan hoef je morgen alleen maar bladerdeeg te vouwen en af te bakken.
     
  12. minon

    minon Niet meer actief

    Die dingen zijn echt zo klaar dus ik zou het morgen doen.
    Tip van een banketbakker:
    1 appel, 1 eetlepel suiker en 1 zakje vanillesuiker en kaneel.
    Bovenop ei en ook wat suiker over het ei strooien en dan 20/25min op 225 graden. Dan zijn ze super mooi bruin en lekker knapperig. Heb ze net nog gemaakt.
     
  13. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Bedankt voor de tips meiden.

    Ik denk dat ik bij deze een goed excuus heb om morgen als we toch langs de AH komen op weg naar de ikea even een pakje mee te nemen om uit te proberen.

    Het is als traktatie voor de verjaardag van mijn dochter op school het niet dus wel lekker zijn maar niet teveel werk nog in de ochtend. Normaal is het maken en eten hier 😉
     
  14. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik heb geen idee meer welke appels ik gebruikte, dus nog appel aanraders?
     
  15. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Ik prik wel altijd met een vork een paar x in het bladerdeeg.
    naar mijn idee worden ze dan minder vochtig
     
  16. minon

    minon Niet meer actief

    Elstar appels. Die worden niet zo vochtig. Omdat ze stevig zijn blijven de stukjes heel ipv dat het echt moes wordt. En het is een lekkere frisse tegenhanger voor de suiker.
     
  17. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Zat ik inderdaad ook aan te denken of aan goudrenetten als die er nog zijn. Ik zal zo eens kijken welke ik van de week meegenomen heb.
     
  18. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Oehh lekker! Ik maak ze altijd met jonagold appels, Elstar vinden we hier te zoet.
     
  19. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Deze appelflapjes heb ik laatst gemaakt. Ik ben niet handig in de keuken, maar deze waren zomaar klaar. Ook nog suikervrij. Ik heb de biologische appels van ah gebruikt, deze zijn ook niet heel sappig. Plus een beetje jam zonder toegevoegde suiker. Ze waren erg lekker. De volgende dag waren ze ook nog lekker, alleen had ik misschien andere bladerdeeg moeten gebruiken.

    degezondemama – Favoriet bij ons thuis: suikervrije appelflapjes
     
  20. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier maak ik ze met jonagold appels en kaneel.
    Geen suiker
     

Deel Deze Pagina