hoe maken jullie kruidenboter?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tord, 17 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    Ik heb net kruidenboter gemaakt, van roomboter, peterselie en knoflook. Het was best lekker, maar toch ontbrak er wat naar mijn gevoel.
    Hoe maken jullie de kruidenboter :)?
     
  2. fafje

    fafje Niet meer actief

    ik doe bieslook nog erbij
     
  3. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik lees mee!
     
  4. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Met een zakje van Duyvis :D
     
  5. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    ja meer kruiden erbij! en mss een beetje zout.
     
  6. Einneh

    Einneh Fanatiek lid

    2 mrt 2009
    4.581
    0
    0
    Friesland
    Dat wilde ik net antwoorden :D
     
  7. zohra

    zohra Niet meer actief

    die waren toch niet meer te krijgen heeft een tijd terug een oproep hier gestaan voor die zakjes.
     
  8. nataik

    nataik Fanatiek lid

    18 nov 2009
    1.992
    0
    0
    verzorgende
    zout, peper, beetje dragon, koriander, oregano.
    en dan ook bieslook, knoflook en peterselie
     
  9. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Roomboter paar minuten laten mixen in de keukenmachine, dan verse (!) bieslook, knoflook, zout, peper, maggi en eventueel wat chili/sambal. En voor de verandering wel eens een fijn gemalen rode puntpaprika (zoet). Mmmmm...
     
  10. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Wij hebben van de makro een pot poeder wat bij de smeer boter moet. Is echt hele lekkere! Vaak nog lekkerder als in restaurants!

    Natuurlijk gaat niks boven echte verse maar deze is zo gemaakt dus handig om in huis te hebben ;)
    Oh en dan maak ik ook altijd zelfde recept als angellove.. Verse bieslook knoflook peper zout en die paprika erbij is zeker een aanrader!
     
  11. collo003

    collo003 VIP lid

    12 feb 2009
    7.802
    1
    0
    Oeteldonk
    Provençaalse kruiden en wat Cajun kruiden om het een beetje pittig te maken. En wat grof zeezout. Vaak neem ik een goedkoop kuipje kruidenboter als basis.
     
  12. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Ik koop meestal gewoon een bakje "zelfgemaakte" bij de slager van de AH

    Zelf maken kost denk ik duurder en kost toch wel wat tijd. Maar nu ben ik geen keukenprinses moet ik zeggen hihi, dus daar zal het wel aan liggen
     
  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Zeezout ipv. gewoon keukenzout/tafelzout is nog lekkerder!
    Verder als hiervoor beschreven, al maak ik 't ook wel eens even vlug;
    - boter
    - knoflook (veeeeel, jammie!)
    - peterselie (diepvries, uit zo'n doosje)
    - zeezout
     
  14. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Het schijnt ook lekker te zijn wat smeerkaas er doorheen te doen, word het gelijk smeuig
     
  15. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Boter
    peterselie
    bieslook
    beetje citroensap
    beetje zout
    beetje ui
    beetje knoflook
     
  16. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    hmmm ik heb zo een lekker recept 1 pakje roomboter 4 tenen knoflook sap van een halve citroen en flink wat bieslook dit goed door elkaar prakken en een nacht in de koelkast zetten volgende dag op tijd eruit halen en hij is zo lekker,

    ik sta erom bekend en maak deze altijd krijg alleen maar complimenten (4 tenen is een gemiddelde smaak zelf houd ik van 1 extra )
     
  17. Within

    Within Niet meer actief

    Mijn schoonzusje had altijd zon potje met kruiden, die hoefde je alleen maar bij de roomboter te doen. Was ook erg lekker :)
     
  18. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Me 2!
    Op 1 pakje roomboter van 250 gram 2 zakjes met nog wat knoflook en extra bieslook.
    Krijg er altijd complimenten over.
     
  19. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    wij hebben poeder van de sligro. hoef je alleen zelf boter bij te doen en is eigenlijk best wel lekker en zooooooo makkelijk
     
  20. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    - Roomboter
    - Knoflook
    - Italiaanse kruiden
    - Zout
    - Olijfolie
     

Deel Deze Pagina