Recept nasi

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely83, 6 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ik wil vandaag nasi maken, maar wil wel eens een ander recept proberen.

    Wie heeft er een lekker en makkelijk recept van nasi voor mij?
     
  2. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Basmati rijst
    Nasi groente
    Rundgehakt
    Ui
    Ei


    Paprika poeder
    Gemberpoeder
    Garam massala
    Komijnpoeder

    Ketjap zoet

    Basmati rijst gaar koken en laten afkoelen

    De uien goudbruin fruiten en daarna het gehakt met de kruiden bij de uien voegen en gaar bakken. Dan doe je de nasi groente erbij en wanneer dat gaar is voeg je op gevoel steeds wat zoete ketjap erbij. Daarna de rijst erbij bakken totdat ook heet is. Eventueel kan je een omelet bakken en er doorheen doen op het einde.

    Wij eten het altijd met pindasaus en kroepoek.
     
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
  4. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    20 aug 2009
    4.390
    1.667
    113
    Vrouw
    Randstad
  5. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Nasi goreng:
    Pandan rijst, 2 mokken.
    1 prei
    2 tomaten uien
    3 teentjes knoflook
    5 eieren
    3 plakjes ham
    1 zakje spekjes
    2 bouillonblokjes

    Doe de rijst in de pan/rijstkoker en doe door het water 2 ruime eetlepels kippebouillon.
    Bak de uien en knoflook en bak de tomaten mee. Doe daarna de bouillonblokjes erbij en bak even mee.
    Bak in een koekenpan kort de prei.
    Bak in een pan de eieren en maak er scrambled eggs van, doe er stukjes ham erdoor.
    Bak de spekjes.

    Doe de rijst, groenten, eieren spekjes...kortom alles bij elkaar in de pan en bak nog even op hoog vuur.
     
  6. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Bloemkoolnasi:

    Bloemkool
    Nasigroenten
    4 eieren
    2 teentjes knoflook uitgeperst
    scheutketjap
    1/2 theelepel chilipoeder
    2 theelepels komijn
    theelepel gedroogde kurkuma
    theelepel gedroogde gember
    theelepel gedroogde koriander

    Bloemkool fijn hakken in keukenmachine
    Nasigroenten wokken in olijfolie, kruiden erbij, bloemkoolrijst erbij
    Samen goed doorwokken.
    Roerei maken van de eieren in andere pan en door de nasi roeren.

    Aan te vullen met kroepoek, sate ( saus) enz.
     
  7. Colour

    Colour Bekend lid

    5 feb 2013
    644
    173
    43
    Vrouw
    NULL
    NULL
  8. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    Nasi maak je toch juist van droge rijst?

    Ik lees mee voor hét recept... Zonde pinda(saus)
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ik doe nooit iets bijzonders..

    vega balletjes of gehakt als ik snelle nasi wil maken,
    op smaak maken met bouillonblokje, chilipoeder en dat soort dingen..
    groentepakket erbij, meestal nog extra spitskool..
    rijst
    en een hele flinke lepel satesaus!
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Wat veel recepten al! Dat word nog moeilijk kiezen!
     
  11. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Bekijk bijlage 596765 Toevallig net gemaakt. Hierin zit paprika, ui, courgette, kruiden, ketjap, kip.

    Hierbij doen we de ene dag nog extra groentepakket en de andere dag ei.

    Ook kroepoek en satesaus erbij, kids houden niet van satesaus dus het hoeft niet, kan erbij.
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik maak een boemboe van (geen hoeveelheden want ik doe dat op gevoel):
    Ui, knoflook, gember, trassie en ketjap (en evt. ook wat ketoembar en djinten en evt. rode peper of sambal)

    Rijst koken en apart even zetten. Boemboe aanfruiten en dan de rijst mee bakken. En verder kan je natuurlijk bepaalde groentes naar keuze toevoegen en meebakken.

    Ik marineer iig altijd kipfilet in ketjap, scheutje olijfolie, gember en knoflook voor de kipsaté. En dat gaat bij mij door de nasi, want dat eet veel makkelijker dan aan een stokje.

    En dan eten wij nog zelfgemaakte pindasaus, kroepoek en komkommer erbij.
     
  13. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
  14. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Dit is echt een aanrader! Simpel maar lekker!
     
  15. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zo maak ik hem altijd

    400gr kipdijfilet in blokjes
    4 sjalotjes in ringen
    2 knoflooktenen, gehakt
    1rode peper in ringen zonder zaad
    125gr tauge
    600 (of meer) gr bloemkoolrijst
    1 wortel in blokjes
    50-100gr chinese kool fijngesneden
    1 stengel bleekselderij in blokjes
    2 stengels bosui in ringen
    Scheutje citroensap
    1tl trassi
    4el coconut aminos
    2el vissaus
    En 1 ei pp

    Olie warm laten worden in de wok, kipdijfilet in bakken tot ze net gaar zijn.
    Sjalot en knoflook erbij tot de sjalotjes glazig zijn. (+/-1min)

    Wortel bleekselderij en peper erbij 3 min roerbakken.
    Voeg kool erbij tot ze geslonken is en voeg dan trassi toe en roer goed door.

    Bloemkool, bosui en tauge erbij en het citroensap, coconut aminos en vissaus 2 min roerbakken.

    Eitjes apart bakken en erbij serveren.
     
  16. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.049
    2.553
    113
    Limburg
  17. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Ik maak hem zoals van de Chinees.

    Basmati koken. Liefst dag vtv.

    Ham snijden, prei snijden, eitje in de pan en dat meteen met een spatel kapot maken zodat je scrambled eggs krijgt. En een ei pocheren.

    Dan ham bakken samen met prei in wok. Rijst erbij en twee kippenbouillonblokjes erdoor verkruimelen, scrambled eggs erdoor.

    Lekker met saté saus en kroepoek.
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    Jahoeeee gister saus gemaakt zónder pinda, maar wel in de richting van pindasaus.

    Voor de nasi had ik kant en klare boemboe gekocht.. jakkesdebakkes. Echt niet te doen

    Was een beetje zoet ofzo. Brrrr

    Dus ik ga hier een lekkere pikken. Ben zoooo blij:)
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Heb je recept van de pindasaus?
    Onze jongste heeft een noten allergie dus wij kunnen helaas geen pindasaus meer maken voor bij de nasi.
     

Deel Deze Pagina