Ik wil vandaag nasi maken, maar wil wel eens een ander recept proberen. Wie heeft er een lekker en makkelijk recept van nasi voor mij?
Basmati rijst Nasi groente Rundgehakt Ui Ei Paprika poeder Gemberpoeder Garam massala Komijnpoeder Ketjap zoet Basmati rijst gaar koken en laten afkoelen De uien goudbruin fruiten en daarna het gehakt met de kruiden bij de uien voegen en gaar bakken. Dan doe je de nasi groente erbij en wanneer dat gaar is voeg je op gevoel steeds wat zoete ketjap erbij. Daarna de rijst erbij bakken totdat ook heet is. Eventueel kan je een omelet bakken en er doorheen doen op het einde. Wij eten het altijd met pindasaus en kroepoek.
Ik maak altijd blauwe hap nasi. https://www.smulweb.nl/recepten/928178/Marine-nasi-goreng Het vlees marineren wij nog met satee kruiden van conimex
Nasi goreng: Pandan rijst, 2 mokken. 1 prei 2 tomaten uien 3 teentjes knoflook 5 eieren 3 plakjes ham 1 zakje spekjes 2 bouillonblokjes Doe de rijst in de pan/rijstkoker en doe door het water 2 ruime eetlepels kippebouillon. Bak de uien en knoflook en bak de tomaten mee. Doe daarna de bouillonblokjes erbij en bak even mee. Bak in een koekenpan kort de prei. Bak in een pan de eieren en maak er scrambled eggs van, doe er stukjes ham erdoor. Bak de spekjes. Doe de rijst, groenten, eieren spekjes...kortom alles bij elkaar in de pan en bak nog even op hoog vuur.
Bloemkoolnasi: Bloemkool Nasigroenten 4 eieren 2 teentjes knoflook uitgeperst scheutketjap 1/2 theelepel chilipoeder 2 theelepels komijn theelepel gedroogde kurkuma theelepel gedroogde gember theelepel gedroogde koriander Bloemkool fijn hakken in keukenmachine Nasigroenten wokken in olijfolie, kruiden erbij, bloemkoolrijst erbij Samen goed doorwokken. Roerei maken van de eieren in andere pan en door de nasi roeren. Aan te vullen met kroepoek, sate ( saus) enz.
Mmm lekker nasi, tijd om het ook weer is te maken! Deze maak ik zelf altijd. http://www.ellouisacooking.nl/2014/12/nasi.html?m=1
Ik doe nooit iets bijzonders.. vega balletjes of gehakt als ik snelle nasi wil maken, op smaak maken met bouillonblokje, chilipoeder en dat soort dingen.. groentepakket erbij, meestal nog extra spitskool.. rijst en een hele flinke lepel satesaus!
Bekijk bijlage 596765 Toevallig net gemaakt. Hierin zit paprika, ui, courgette, kruiden, ketjap, kip. Hierbij doen we de ene dag nog extra groentepakket en de andere dag ei. Ook kroepoek en satesaus erbij, kids houden niet van satesaus dus het hoeft niet, kan erbij.
Ik maak altijd deze: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/makkelijke-maaltijd-nasi-goreng-met-ei.html
Ik maak een boemboe van (geen hoeveelheden want ik doe dat op gevoel): Ui, knoflook, gember, trassie en ketjap (en evt. ook wat ketoembar en djinten en evt. rode peper of sambal) Rijst koken en apart even zetten. Boemboe aanfruiten en dan de rijst mee bakken. En verder kan je natuurlijk bepaalde groentes naar keuze toevoegen en meebakken. Ik marineer iig altijd kipfilet in ketjap, scheutje olijfolie, gember en knoflook voor de kipsaté. En dat gaat bij mij door de nasi, want dat eet veel makkelijker dan aan een stokje. En dan eten wij nog zelfgemaakte pindasaus, kroepoek en komkommer erbij.
Ik maak altijd deze: https://www.24kitchen.nl/recepten/makkelijke-nasi-goreng Eventueel nog vlees toevoegen mocht je dat missen.
Zo maak ik hem altijd 400gr kipdijfilet in blokjes 4 sjalotjes in ringen 2 knoflooktenen, gehakt 1rode peper in ringen zonder zaad 125gr tauge 600 (of meer) gr bloemkoolrijst 1 wortel in blokjes 50-100gr chinese kool fijngesneden 1 stengel bleekselderij in blokjes 2 stengels bosui in ringen Scheutje citroensap 1tl trassi 4el coconut aminos 2el vissaus En 1 ei pp Olie warm laten worden in de wok, kipdijfilet in bakken tot ze net gaar zijn. Sjalot en knoflook erbij tot de sjalotjes glazig zijn. (+/-1min) Wortel bleekselderij en peper erbij 3 min roerbakken. Voeg kool erbij tot ze geslonken is en voeg dan trassi toe en roer goed door. Bloemkool, bosui en tauge erbij en het citroensap, coconut aminos en vissaus 2 min roerbakken. Eitjes apart bakken en erbij serveren.
Ik maak deze altijd: https://www.smulweb.nl/recepten/1403034/Eigen-nasi-goreng-speciaal-lekkerder-dan-die-van-de-chinees
Ik maak hem zoals van de Chinees. Basmati koken. Liefst dag vtv. Ham snijden, prei snijden, eitje in de pan en dat meteen met een spatel kapot maken zodat je scrambled eggs krijgt. En een ei pocheren. Dan ham bakken samen met prei in wok. Rijst erbij en twee kippenbouillonblokjes erdoor verkruimelen, scrambled eggs erdoor. Lekker met saté saus en kroepoek.
Jahoeeee gister saus gemaakt zónder pinda, maar wel in de richting van pindasaus. Voor de nasi had ik kant en klare boemboe gekocht.. jakkesdebakkes. Echt niet te doen Was een beetje zoet ofzo. Brrrr Dus ik ga hier een lekkere pikken. Ben zoooo blij
Heb je recept van de pindasaus? Onze jongste heeft een noten allergie dus wij kunnen helaas geen pindasaus meer maken voor bij de nasi.