Ik wil ze graag in de oven doen! Maar moet ik dan de ovenschaal ook invetten? En moet ik ze eerst raar bakken? Ik weet het echt niet haha,doe het voor het eerst! En hoelang moeten ze dan in de oven Gr
je hoeft het niet voor te bakken hoor. Bij vlees wel. Ik zou wel flink invetten en dan kruiden eroverheen en hup de oven in.
Hier vetten we de schaal nooit in, er komt zat vet vanaf! Doen er kipkruiden overheen en dan 20-25 minuten in de oven. Soms leggen we ze op folie in de oven, is voor ons makkelijker omdraaien (halverwege draaien we ze dus even om).
Je hoeft ze inderdaad niet voor te bakken dat doet de oven al. Ik zal de bak wel invetten anders heb je kans dat het blijft plakken. Ik zal er wat kruiden overheen strooien en hij is klaar. Hoelang zo'n kip erin moet weet ik niet zo precies.
Wij doen meestal de kippenvleugels in een schaal, dan olie en kruiden erover. Lekker door elkaar mengen. En daarna de oven in. Als je de olie al over de kip doet, hoef je de schaal niet in te vetten..
Ik bak ze altijd wel even...dan wordt het korstje extra lekker! Eerst kruiden of marineren...dan 2 minuutjes aan elke kant bakken....en dan in de over/grill zo'n 25 minuutjes (zo uit mnhoofd....) Ik vet de schaal trouwens niet in...
Ik deed eerder ook weleens kippenpoten (van die grote) in de oven. Een half uur lang. Ik heb toen wel gehad dat ze niet helemaal gaar van binnen waren, nog een beetje rood. Weet niet of het kleine of grote kippenpootjes zijn>?
Vriendin van mij vertelde laatst hoe zei het deed. Eerst kip avond van te voren in kip masala marinade zetten. Dat laten in trekken dan de volgende avond in de oven volgens mij niet invetten is al vet genoeg ongeveer een uurtje of anderhalf in de oven en je hebt heeeerlijke kip Suc6
als je kipjes in de oven doet dan vet je eerst beetje de schaal in en dan doe je ze ongeveer 30 tot 50 min in de oven af en toe even op draaien en klaar is kees je kan ze ook in een braadzak doen en dan lekker laten stoven.. ik ben namelijk kok geweest hihi en ik deed ze eigenlijk vaker in een braadzak dan behoud je ook altijd de lekkere sappen van een kip drogen ze ook niet uit..